2018-12-13 13:57


FRF şi LPF au decalat programul Ligii 1 şi al Cupei României. Pentru naţională da, pentru victime ba!

 |  19:27
FRF şi LPF au decalat programul Ligii 1 şi al Cupei României. Pentru naţională da, pentru victime ba!
Florentin Dincă

Cele 32 de victime şi cele 90 de persoane rănite grav şi foarte grav în tragedia petrecută în clubul Colectiv nu au fost suficiente pentru MTS, FRF şi LPF să amâne competiţiile fotbalistice şi nu numai în cele trei zile de doliu naţional decretate de Guvern. S-au găsit însă date pentru a da o mână de ajutor echipei naţionale, care dispută un meci amical în deplasare cu Italia, pe 17 noiembrie, într-o zi de marţi. S-au decalat bine-mersi etapele 18, 19 şi 20 din Liga 1, dar şi sferturile Cupei României.

FRF şi LPF au decalat programul Ligii 1 şi al Cupei României. Pentru naţională da, pentru victime ba!
zoom
Acest meci amical a dat peste cap programul competiţional aprobat iniţial de Comitetul Executiv al FRF, motiv pentru care am fost nevoiţi să solicităm mutarea meciurilor din Cupa României programate pe 1, 2 şi 3 decembrie pentru datele de 15, 16 şi 17 decembrie.Astfel, programul competiţional al Ligii 1 urmează să fie modificat pentru etapele 18, 19 şi 20”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

Astfel, la solicitarea LPF aprobată de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, noul program al Ligii 1 se va desfăşura astfel: runda a 18-a (intermediară), programată iniţial pe data de 18 noiembrie, se va disputa în perioada 20-23 noiembrie, când era stabilită etapa a 19-a, care la rândul ei se va juca în datele rundei a 20-a. Această etapă se va desfăşura la mijlocul săptămânii, în jurul datei de 2 decembrie, în locul sferturilor de finală ale Cupei României, care au fost amânate tocmai pe 15, 16 şi 17 decembrie.

Eternul derby se joacă în weekend

Conform noii programări, derby-ul fotbalului românesc, sau măcar ce a mai rămas din el, nu se va mai juca la mijlocul săptămânii 16-22 noiembrie, cum era stabilit iniţial, ci se va desfăşura la finalul săptămânii respective (21 sau 22 noiembrie).

Biletele au fost puse în vânzare

Tichetele de intrare la meciul test Italia - România, programat pe 17 noiembrie, la Bologna, pe stadionul Renato Dall'Ara, de la ora 21.45 (ora României), au fost puse în vânzare în reţeaua TicketOne pe site-ul www.vivoazzurro.it, dar şi pe www.bilete.frf.ro şi www.bilete.ro. Ele au preţuri cuprinse între 14 şi 40 de euro. Sunt disponibile şi bilete la preţ redus: 3,5 euro pentru copiii sub 12 ani, şi 10 euro pentru tineri până la 18 ani, femei şi persoane peste 65 de ani. Fiecare solicitant poate achiziționa maximum patru bilete. Românii rezidenţi din Italia îşi pot achiziţiona tichete în Peluza Curva San Luca (14 euro), acolo unde vor fi distribuiţi şi ceilalţi fani veniţi din România şi din alte ţări.

Iniţiativă

Grupul administratorilor de pe Facebook, „Fratellanza Italo Romena”, face un apel către organizatorii meciului amical de la Bologna să doneze o parte din încasările din bilete victimelor tragediei din clubul Colectiv. „Din păcate viața acestor tineri nu va putea fi înapoiată celor dragi. Dar și această întâmplare tragică poate fi la originea unui gest pozitiv. Ar fi de dorit ca echipele naționale să doneze o parte din sumele încasate la acest meci într-un fond destinat celor dispăruți. Apelul este adresat responsabililor celor două naționale de fotbal și întregii comunități românești din Italia, pentru un gest de adevărată solidaritate. E un mod concret de a dovedi, chiar și la durere, prietenia dintre Italia și România, între națiunile noastre, între popoarele noastre, între comunitățile noastre, care trebuie să se simtă unite chiar și în momente mai puține fericite și prin intermediul unor evenimente sportive să încerce să construiască împreună unitatea și spiritul spre care trebuie să tindem”, se arată în comunicatul postat pe „Fratellanza Italo Romena”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: frf, lpf, program, liga 1, cupa romaniei, decalat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...