2017-01-21 19:33

SPORT


Game, set şi meci, Hănescu!

 |  16:30
Game, set şi meci, Hănescu!

Horia Tecău scrie din nou istorie pentru tenisul românesc, după succesul incredibil din proba de dublu mixt de la Australian Open. Alături de americanca Bethanie Mattek-Sands a câştigat finala primului turneu de Mare Şlem al anului, după ce au dispus de perechea Leander Paes (India) / Elena Vesnina (Rusia), scor 6-3, 5-7, 10-3.

Precedentul rezultat de o asemenea anvergură l-a obţinut în urmă cu 34 de ani Virginia Ruzici, care a triumfat la Roland Garros, atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu.

Pentru Tecău (27 ani), acesta este primul mare succes din carieră, după două finale pierdute la Wimbledon, la dublu masculin, în 2010 şi 2011. În ediţia din acest an de la Australian Open, alături de coechipierul său de dublu, suedezul Robert Lindsteadt, s-a oprit în semifinale, acolo unde au fost răpuşi de “coşmarul” fraţilor Bryan.

Pentru performanţa de la Australian Open, Tecău şi Sands vor împărţi un cec în valoare de aproximativ 145.000 de dolari. “Această victorie este ca o recompensă după înfrângerea din semifinale la dublu masculin. A fost însă un turneu foarte bun pentru mine, chiar şi la dublu masculin, iar de acum înainte sunt obligat să continui pe aceeaşi linie”, a declarat Tecău.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Tecau, dublu mixt, australian openComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image