2019-01-21 11:41


Gata cu euforia. România a învins clar Armenia, însă o aşteaptă un hop mult mai greu de trecut

 |  16:06
Gata cu euforia. România a învins clar Armenia, însă o aşteaptă un hop mult mai greu de trecut

Naţionala României a zburdat pe teren la Erevan în faţa reprezentativei Armeniei, scor 5-0, însă Christoph Daum şi elevii săi nu trebuie să uite că victoria lejeră s-a datorat 100% faptului că adversarii au jucat 88 de minute în inferioritate numerică. Selecţionerul german are acum obligaţia să-i aducă pe Stanciu şi compania rapid cu picioarele pe pământ, pentru că mâine ne aşteaptă o nouă bătălie, cu Kazahstan, care trebuie neapărat şi câştigată.

“Dacă vom câștiga cu 1-0 în Kazahstan ar fi remarcabil, importante sunt cele trei puncte. Faptul că temperatura va fi scăzută la Astana va face să fie meciul și mai greu deoarece Kazahstan a pierdut cu 0-5 în Muntenegru și va încerca să recupereze ceva după acel meci. Am jucători însă cu mult caracter, toți sunt motivați pentru calificare. Trebuie să ne depășim limitele în meciul cu Kazahstan pentru a ne impune", a spus selecţionerul României, completat de Alex Chipciu: “Trebuie să recunoaştem că am avut şi puţin noroc. Ei au luat roşu şi am primit penalty după câteva minute. Ne-am făcut meciul foarte uşor”.

Stanciu, Benzar, Filip, R. Marin, Rotariu…

Merită remarcat şi mai ales felicitat curajul lui Christoph Daum de a folosi cât mai mulţi tineri. Dacă în meciul cu Muntenegru a apelat la Stanciu, Benzar şi Steliano Filip, acum neamţului i-a ieşit cu titularizarea lui Răzvan Marin, fiul ex-stelistului Petre Marin reuşind un gol, o pasă de gol şi o bară. Nu trebuie omisă nici jumătatea de oră prinsă de dinamovistul Dorin Rotariu. În criză de formă de ceva timp la Dinamo, mijlocaşul timişorean a intrat cu tupeu în joc, fiind aproape de gol la un corner executat pe “scurt”. "Am făcut multe schimbări în echipă față de partida cu Muntenegru. Răzvan a făcut primul său pas azi, nu trebuie să îl lăudați prea mult. El trebuie să se dezvolte prin astfel de meciuri. Nu contează dacă el va fi titular în meciul următor. El, Rotariu, Steliano Filip sunt jucători de viitor și ne uităm către ei. Trebuie să căutăm și alții ca ei în campionat”, a fost reacţia lui Daum. “Alţii” ar putea fi Nedelcearu (Dinamo), Vătăjelu (Craiova), Andrei Ivan (Craiova), Băluţă (Craiova), Ţîru (Viitorul) sau stranierii Vlad Dragomir, George Puşcaş, Claudiu Bumba, Alexandru Mitriţă şi Deian Boldor. Cu orice risc, Daum trebuie să meargă în continuare pe promovarea tinerilor, indiferent că în noiembrie vine la Bucureşti Polonia. Alături de Tătăruşanu, Chiricheş, Grigore, Adi Popa şi Stancu, tinerii valoroşi trebuie aduşi la lot şi aruncaţi în luptă, nu doar să facă act de prezenţă la lot. Dacă vrem să formăm o echipă pentru CE din 2020 suntem obligaţi să începem de acum, chiar dacă asta ne va costa calificarea la Mondialul din Rusia.

Gata cu euforia. România a învins clar Armenia, însă o aşteaptă un hop mult mai greu de trecut
zoom

Sinteticul şi lapoviţa schimbă primul ”11”

Partida de mâine seară de pe terenul sintetic de la Astana va aduce şi primele modificări în formula de start a tricolorilor. Bicflalvi, un cunoscător al acestei suprafeţe de joc şi al temperaturilor negative din Rusia, va fi cel mai probabil titular în locul mult lăudatului Răzvan Marin, care acuză ceva probleme medicale şi de ordin fizic. Apoi, Bogdan Stancu, şi el chinuit de o accidentare uşoară, ar putea lăsa locul în echipă unui vârf mai bătăios pe un astfel de teren şi condiţii meteo vitrege, Andone sau Alibec. Şi Chipciu s-a resimţit după duelul de la Erevan, astfel că jucătorul lui Anderlecht ar putea fi înlocuit cu Alexandru Maxim, refăcut după accidentare. "Va fi o schimbare majoră, pornind de la temperatură, până la gazon. Trebuie să ne obişnuim foarte repede cu ambele şi chiar dacă echipa Kazahstanului a pierdut categoric cu Muntenegru, pe noi ne aşteaptă un meci foarte greu acolo", a spus Nicolae Stanciu.

Gata cu euforia. România a învins clar Armenia, însă o aşteaptă un hop mult mai greu de trecut
zoom

Gică Popescu e entuziasmat şi sceptic în acelaşi timp

La împlinirea a 49 de ani, fostul mare internaţional Gică Popescu a rămas plăcut impresionat de apetitul ofensiv al naţionalei etalat în faţa Armeniei, însă e de părere că n-ar trebuie să “ne îmbătăm cu apă rece”. "A fost o evoluţie foarte bună a echipei noastre, dar nu cred că trebuie să ne entuziasmăm mai mult decât e necesar. Am întâlnit o echipă foarte slabă, care a jucat în "10" din minutul 3. Dar mă bucură că am avut un entuziasm, de ani de zile nu am văzut naţionala cu un aşa apetit ofensiv. Meciul din Kazahstan va fi mai greu. Era bine dacă ei reuşeau un rezultat pozitiv în Muntenegru. Aşa, vor fi mult mai motivaţi. E foarte bine că Daum nu se uită în buletinele celor pe care îi convoacă şi se ghidează după formă. Benzar a fost cel mai bun om al nostru cu Muntenegru, acum a ieşit la rampă Marin. Ar trebui să ne bucure că avem un antrenor curajos, care mizează pe tineri. Eu sunt convins că în momentul în care s-a făcut programul s-a discutat cu jucătorii. E important că s-a ajuns mai devreme la Astana, să te acomodezi cu clima, cu terenul. Cu siguranţă că e altceva pe sintetic, chiar dacă eu nu am jucat vreodată pe o asemenea suprafaţă. Dacă ai valoare, poţi evolua fără probleme oriunde", a fost reacţia de la DigiSport a “Baciului”, care a adăugat că, în ciuda victoriei şi a prestaţiei la superlativ de la Erevan, rămâne în continuare sceptic în privinţa şanselor de calificare a primei noastre reprezentative la Campionatul Mondial din Rusia: "Eu sunt sceptic în ceea ce priveşte calificarea, e o grupă foarte grea. Să dea Dumnezeu să mă înşel şi naţionala să obţină puncte. E nevoie de victorii, pentru că acestea îţi oferă încredere. Favorite la primele două locuri sunt Polonia şi Danemarca, e păcat că noi am ajuns să fim etichetaţi drept o surpriză în ecuaţia grupei".

Gata cu euforia. România a învins clar Armenia, însă o aşteaptă un hop mult mai greu de trecut
zoom

Veste bună, am scăpat de Milik

Polonia a bifat prima victorie din aceste preliminarii, 3-2 acasă cu Danemarca. Dar adversarii de luna viitoare ai României nu exultă, deoarece şi-au pierdut una dintre “gurile de foc” din avanposturi, alături de Robert Lewandowski. Arkadiusz Milik (22 de ani), varful transferat în această vară de Napoli de la Ajax Amsterdam, echipă pentru care deja marca la foc automat, a suferit la finalul primei reprize contra nordicilor o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng. El va fi operat în aceste zile şi va lipsi de pe gazon aproximativ cinci luni de zile, astfel că nu va fi prezent la Bucureşti la meciul contra tricolorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: romania, armenia, christoph daum, erevan, kazahstan
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...