2017-01-20 22:15

SPORT


Gata şi cu “Fiara”! Next! Haos la Steaua! Lăcătuş a plecat, MM şi-a dat demisia, Becali promite dictatură

 |  19:50
Gata şi cu “Fiara”! Next! Haos la Steaua! Lăcătuş a plecat, MM şi-a dat demisia, Becali promite dictatură
Filmul “Fiara”, partea a treia, avea deznodământul deja ştiut. Nu era nevoie decât de o înfrângere pentru ase sfârşi mandatul lui Lăcătuş pe banca Stelei. Dacă în ultima etapă a anuluitrecut l-a salvat victoria de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, iată căacum, tot Stadionul Steaua i-a fost fatal. Umilinţa din meciul cu FC Braşov,scor 0-3, l-a adus pe Lăcătuş în gura suporterilor şi a patronului, care nu aumai suportat non-performanţa din acest sezon, locul 6, la 13 puncte de liderulcampionatului. Gigi Becali anticipa imediat după înfrângerea cu Braşov căLăcătuş va pleca singur: “Nu şi-a dat încă demisia? Are timp să se gândească. El va muri pe mâna lui”. Imediat,patronul Stelei a şi pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Olăroiu, însătehnicianul nu i-a răspuns. “Singurul care poate veni acum e Oli. Dacă ar veni el,m-aş gândi din nou la titlu”, a spus sec Becali.

MM a vrut să plece şiel

Laconferinţa de presă după eşecul cu FC Braşov, Lăcătuş nu şi-a anunţat intenţiade a renunţa la echipă, însă huiduielile fanilor din tribune l-au făcut să reflectezemai bine asupra viitorului său şi s-a decis ulterior că e mai bine să renunţe.Luni dimineaţă, Gigi Becali a convocat o şedinţă fulger la stadion. Dupădiscursul patronului, antrenorul i-a anunţat pe jucători că demisionează. Şi-aluat la revedere de la ei, şi-a strâns lucrurile din biroul de la stadion şi aplecat în trombă. Odată cu el, a plecat şi secundul Ioan Nagy. Până la numireaunui alt antrenor, şedinţele de pregătire vor fi conduse de Gabriel Caramarin,după ce Edi Iordănescu a decis şi el să plece. Situaţia explozivă din Ghencea putea face şi alte victime colaterale, MihaiStoica şi-a dat şi el demisia, dar Becali l-a convins să rămână în continuarelângă echipă.

Cupa şi atât!

Lăcătuş a debutat pe banca tehnică a Stelei în meciul de infarct cu Napoli,scor 3-3, în grupele Ligii Europa. În campionat, echipa era pe locul 5, la doarpatru puncte de lider, iar în momentul de faţă, roş-albaştrii se situează pepoziţia a 6-a, la 13 puncte de primul loc. Singura reuşită majoră a lui Lăcătuşîn acest sezon a fost calificarea în semifinalele Cupei României, după ce atrecut de Sportul Studenţesc şi Rapid, de ultima chiar în Giuleşti. În LigaEuropa, echipa din Ghencea a fost la două minute de o calificare în primăvaraeuropeană, însă golul lui Cavani a năruit toate speranţele steliştilor.

Demisia lui Lăcătuş lasă din nou Steaua fără antrenor,pentru a patra oară în acest sezon. În vară s-a început campionatul cu VictorPiţurcă, acesta plecând după numai două etape în urma unui conflict cu GigiBecali. A urmat Ilie Dumitrescu, dar nici el nu a reuşit mare lucru şi asfârşit prin a pleca în huiduielile fanilor la remiza cu Astra. A fost instalatca interimar Edi Iordănescu, însă după două meciuri a fost instalat Lăcătuş,care a fost convins repede de Becali, deşi se mutase în Spania cu familia şianunţase că renunţa o perioadă la antrenorat.

Cine va veniantrenor?

Olăroiu ar fi cel mai indicat să preia în acest moment Steaua, însătehnicianul susţine că nu vine deocamdată în Ghencea, deoarece vrea să rămânăsă antreneze în lumea arabă. “Dacă nu va veni acum, măcar la vară. O să îlaştept atunci. Lui îi voi respecta toate pretenţiile, numai să vină antrenor laSteaua”, a spus Becali. Hagi este un alt nume vehiculat la Steaua. “Regele” vafi dat afară în curând de la Galata din cauza rezultatelor totalnesatisfăcătoare. Deşi, atunci când a plecat de la Steaua, Hagi şi Becali s-aubălăcărit în mass-media, în ultimul an cei doi au dat semne de împăcare. Fostultehnician al echipei, Victor Piţurcă, e şi el o variantă pentru banca tehnică,însă, la fel ca în cazul Hagi, fostul selecţioner s-a contrat dur în toamnă cuBecali, atunci când a decis să părăsească echipa. Piţurcă ar fi şi preferatulfanilor stelişti, însă este cunoscut faptul că antrenorul vrea să aibăcontrolul asupra clubului, fapt de neconceput pentru Becali. Ultimul numeapărut pe listă este cel al lui Sorin Cârţu, bun prieten cu Gigi Becali, careeste liber de contract după despărţirea de CFR Cluj, însă tehnicianul nu seaflă în graţiile lui Mihai Stoica.

Gigi anunţă dictatură la echipă!

După ce i-a “mazilit” pe Dică şi Burdujan, Becali anunţă schimbări majore la echipă. Latifundiarul dinPipera va da milităria jos şi spune că se va băga din nou peste viitorulantrenor. Mai mult decât atât, noul antrenor va avea sarcina să aducă şi săpromoveze jucători tineri, aceasta fiind noua politică a clubului roş-albastru.În următoarele etape, dacă nu va fi instalat un alt antrenor, Caramarin vaexecuta fără să comenteze directivele lui Becali, care a şi anunţat jumătate deechipă pentru meciul din etapa viitoare, în deplasare cu Victoria Brăneşti:“Maicon va fi titular, pentru că vreau să îl văd cum joacă. O să mă ocuppersonal de asta. Îi voi spune antrenorului că neapărat în primul 11 trebuie săintre Tătăruşanu, Gardoş, Nicoliţă, Bicfalvi şi Surdu, iar el să îi aleagă pe ceilalţicinci. Nu mai e democraţie acum la Steaua, va fi dictatură”, a spus Becali,care i-a ameninţat şi pe petrecăreţii din lot că dacă nu vor fi acasă la ora 23.00,vor fi penalizaţi cu 5% din contract.

Se schimbă căpitanul

Apostrofat la greu la meciul cu FC Braşov, Cristi Tănasenu va mai purta de acum înainte banderola de căpitan. Deşi evoluţiilepiteşteanului în tricoul Stelei au fost mediocre, el este unul dintrepreferaţii lui Becali. Asta nu l-a împiedicat pe patron să îi ia banderola şisă i-o ofere lui Eric Bicfalvi, iar dacă şi acesta va lipsi, căpitani vor fi înordine Tătăruşanu şi Gardoş. “Nu va mai fi nici un Tănase căpitan. Ce căpitan e ăsta? Nu mai fac eice vor acolo, o să fac eu totul. Bicfalvişi Tătăruşanu vor fi primii căpitani ai Stelei de acum înainte”, a declarat Becali.

Becali intră în silenzio stampa J

Avid după declaraţii la tv, finanţatorul din Ghenceasusţine că îi este ruşine să mai vorbească de Steaua, atât timp cât echipa sezbate în anonimat în campionat, şi că va înceta să mai facă declaraţii în mediapână la Paşte. Nu este prima dată însă când Becali face astfel de promisiuni,însă de fiecare dată şi-a încălcat cuvântul dat, chiar el a recunoscut întrecut că “facecancer la gât dacă nu vorbeşte la tv”.

Marius Lăcătuş - CV

Data naşterii: 5 aprilie1964 (Braşov)

Carieră jucător:

FC Braşov (1981-83),Steaua (1983-1990, 1993-2000, Fiorentina 1990-1991, Real Oviedo (1991-1993), FCNaţional (2000)

Performanţe: 10 titluride campion al României (toate cu Steaua), 3 Cupe ale României (toate cuSteaua), Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei

Echipa naţională: 84 deselecţii - 13 goluri

Carieră antrenor:

Secund: Steaua(1997-1998), Panama, România

Principal: FC Naţional,Oţelul, FC Braşov, Ceahlăul, Inter Gaz, UTA, FC Vaslui, Steaua

Total meciuri în Liga I:218 (95 de victorii)

Performanţe: locul 2 cuSteaua (2008), finalist al Cupei României cu FC Vaslui (2010).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image