2017-01-18 14:56

SPORT


Gaz toxic pentru Steaua! Medieşenii vor să sufle „roş-albaştrilor” ultimul loc de Liga Europa

 |  18:03
Gaz toxic pentru Steaua! Medieşenii vor să sufle „roş-albaştrilor” ultimul loc de Liga Europa

LigaI se apropie cu paşi repezi de final. Un final care le-a luat minţileconducătorilor din fotbal. Cum Oţelul este campioană, TAS dându-i, cum era deaşteptat, dreptate în cazul meciului câştigat la masa verde cu Pandurii, iarretrogradatele se ştiu deja, au mai rămas două necunoscute înaintea ultimeirunde a campionatului. Prima este legată de echipa care va însoţi Oţelul înLiga Campionilor. Cele mai mari şanse le are ocupanta locului doi, PoliTimişoara, care are 63 de puncte, care însă va juca acasă împotriva mariirivale Dinamo, o echipă care nu mai are nici o presiune după ce şi-a asiguratdeja un loc de cupă europeană. Bănăţenii se bazează totuşi pe faptul că IoanAndone va menaja mai mulţi titulari, în perspectiva finalei de Cupa României cuSteaua. Pe de altă parte, Vasluiul e pe locul trei, la un punct de Timişoara,iar un eventual succes cu Pandurii, coroborat cu un semieşec al violeţilor, arduce trupa lui Porumboiu în premieră în Liga Campionilor. O altă miză a ultimeietape e locul de Europa League. Rapid şi Dinamo sunt sigure de poziţiaeuropeană, însă Steaua şi Gaz Metan se luptă pentru ultimul loc ce duce înEuropa. Între ele sunt două puncte, „roş-albaştrii” vor juca la Cluj cu CFR,iar ardelenii vor evolua pe terenul muribundei Universitatea Craiova. Un lucrunu trebuie omis, la o posibilă egalitate de puncte, medieşenii sunt avantajaţide rezultatele directe. Mai trebuie ca şi Dinamo să triumfe în finala Cupei României

Eric: „Vreau să facemistorie”

Starulardelenilor, Eric de Oliveira, susţine că echipa sa va lupta până în ultimaclipă pentru calificarea în Liga Europa. „Mai avem şanse, dar neapărat trebuiesă luăm trei puncte la Craiova, apoi să ne mai ajute si CFR-ul. Întâlnim oCraiova fără nici o preocupare, dar asta o face foarte periculoasă. Şi noi acumceva vreme eram retrogradaţi, nu aveam nici o presiune, şi am bătut 2-0 pe CFR.Apropo de CFR. Nu cred că îşi permit să piardă cu Steaua şi să termine sezonulpe locul 12. Vrem să jucăm în Europa League. Vreau să facem istorie la Mediaş”,a spus mijlocaşul cariocas pentru „Puterea”.

Nu e exclus să rămânăla Gaz Metan

Brazilianul,care se află pe locul al doi în clasamentul golgheterilor din acest sezon, cu15 reuşite, la trei distanţă de Ianis Zicu, este dispus să lase Gaz Metan înaceastă vară, fiind în acest sens atent monitorizat de Rapid, Dinamo, CFR Clujşi Poli Timişoara, dar şi de alte formaţii din spaţiul ex-sovietic. El a dat deînţeles că ar putea şi rămâne la Mediaş dacă echipa ar prinde cupele europeneîn acest an, însă doar în alte condiţii financiare: „Eu aş vrea să ajung la oechipă mare din România, nu contează numele ei. Care să se bată an de an laEuropa, care să tragă mereu la titlu. Aş vrea la o anumită echipă să joc, însănu îi pot da numele, căci cine ştie pe unde mai ajung. Oricum, nu e exclus sărămân şi la Mediaş, să vedem ce va fi la vară, dar vreau un contract mai bun”.

Îniarnă, Eric a plecat la Karpaty Lvov, fără să ceară permisiunea conducerii. Ela absentat trei săptămâni de la pregătirile formaţiei conduse de Pustai cugândul că va fi lăsat să plece pe 350.000 de euro, clauză care o avea trecutăîn contract, însă a fost nevoit să revină la Mediaş după ce oficialii ardelenil-au ameninţat cu suspendarea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image