2018-12-15 09:02


UPDATE. Gică Popescu, ELIBERAT miercuri din Penitenciarul Jilava

 |  13:42
UPDATE. Gică Popescu, ELIBERAT miercuri din Penitenciarul Jilava

Gică Popescu va fi eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava, potrivit unei decizii definitive a Tribunalului Ilfov. Fostul căpitan al naţionalei de fotbal îşi executa pedeapsa de trei ani, o lună și zece zile de închisoare, primită în dosarul transferurilor, potrivit Agerpres.

UDPATE 18.02 Gică Popescu a fost ieri eliberat din închisoare, după ce a executat o jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile primită în Dosarul Transferurilor. Fostul mare internaţional român este al treilea eliberat în acest dosar, după George Copos şi Jean Pădureanu. El trebuia să fie încă de acum o lună liber, însă DNA a făcut recurs la decizia de eliberare condiţionată. Acum, judecătorii Tribunalului Buftea au respins acest recurs, astfel că Baciu e din nou un om liber."Voi sta o perioadă alături de familie, apoi voi face ceea ce ştiu mai bine: voi munci. Singurl om alături de care aş lucra este Gică Hagi", a declarat Popescu la ieşirea din închisoare.

"Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014.A elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 - martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 - august 2015 (de şapte ori cu învoire de a ieşi din penitenciar)", se arată în motivarea judecătoriei.

Pleacă la parastasul tatălui

Gică Popescu (48 de ani) nu va zăbovi prea mult timp la Bucureşti. El va pleca mâine spre urbea natală, Calafat, unde îi va organiza parastasul de un an şi jumătate al tatălui său, care a trecut în nefiinţă pe 13 mai 2014. Constantin Popescu a decedat la doar două luni de la încarcerarea fiului său, suferind, de supărare, un infarct. La acea vreme, Administraţia Naţională a Penitenciarelor i-a acordat lui Gică Popescu o primă permisie pentru a-şi îngropa părintele.  

Hagi n-a răspuns la telefon

Prieten la cataramă cu Popescu, Ion Crăciunescu a fost prezent ieri la tribunal, pentru a-l susţine “camaradul”. Fostul arbitru a primit cu bucurie vestea eliberării Baciului, şi a dat imediat sfoară-n ţară, dar şi peste hotare. Curios, Gică Hagi, cumnatul lui Popescu, aflat în Cehia cu echipa de tineret a Viitorului pentru meciul din Youth League, nu a răspuns la telefonul primit de la Crăciunescu. "Sunt extrem de fericit, în sfârşit s-a întâmplat ce trebuia. Cum am aflat, am sunat-o pe doamna Popescu care, normal, s-a bucurat extraordinar şi mi-a spus că merge să ia copiii de la şcoală. Apoi l-am sunat pe Hagi, care e în Cehia, la meciul de Youth League al Viitorului. Nu mi-a răspuns, dar i-am dat mesaj. Până diseară, Popescu va fi acasă", a precizat fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu, citat de Digisport.

Urmează Ioan Becali

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut în Dosarul Transferurilor, alături de Gică Popescu, pe George Copos (3 ani şi 8 luni), Mihai Stoica (trei ani şi 6 luni), Cristian Borcea (6 ani şi 4 luni), Ioan Becali (6 ani şi 4 luni), Victor Becali (4 ani şi 4 luni), Gheorghe Nețoiu (3 ani şi 4 luni) şi Jean Pădureanu (3 ani şi 4 luni). George Copos a fost deja eliberat condiţionat pe 7 aprilie, fiind urmat de Jean Pădureanu, şi el eliberat condiţionat pe 18 iunie. Următorul pe listă va fi cel mai probabil Ioan Becali. Judecătoria Medgidia a decis, în 29 octombrie, că acesta poate fi eliberat condiţionat, dar hotărârea nu este încă definitivă.

Tribunalul Ilfov a respins o contestație a DNA și a menținut decizia de eliberare condiționată a lui Gică Popescu.

În urma acestei decizii, Gică Popescu va fi eliberat din penitenciar în cursul zilei de miercuri.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gică Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare. Acesta a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Până în prezent, Jean Pădureanu și George Copos, condamnați în acest dosar au fost eliberați condiționat din închisoare. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-04

TAGURI: gica popescu, eliberat, miercuri, penitenciar, jilava
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...