2018-11-16 11:47


Gică Popescu preia şefia FRF de la 1 iunie 2014

 |  18:29
Gică Popescu preia şefia FRF de la 1 iunie 2014
Florentin Dincă

În sfârşit şi o veste bună pentru fotbalul românesc. Cei mai reprezentativi componenţi ai Generaţiei de Aur, Gică Popescu şi Gică Hagi, secondaţi de Bogdan Stelea şi Ilie Dumitrescu, formează echipa care de la anul va schimba radical faţa fotbalului autohton. Baciul şi-a anunţat candidatura pentru alegerile de la FRF, programate pe 1 iunie 2014 şi, cum Mircea Sandu a confirmat în nenumărate rânduri că ne lasă şi pleacă după atâta amar de vreme, se poate spune că fotbalul românesc va intra peste un an pe cele mai bune mâini posibile. Este aproape imposibil ca Popescu să aibă la alegerile de anul viitor vreun contracandidat de luat în seamă. O problemă totuşi pentru Popescu ar putea fi legată de o posibilă condamnare a sa în Dosarul “Transferurilor”, acolo unde a primit trei ani cu suspendare.

“M-am hotărât, voi candida pentru alegerile viitoare la FRF. În echipa mea mai trebuie să fie şi Cristi Chivu, dar nu a primit acceptul lui Inter să apară public în acest proiect. El ni se va alătura după ce îşi va încheia cariera. Iubim tricolorul prea mult. Vrem să facem performanţă. Suntem în stare. Vrem să dăm înapoi fotbalului românesc tot ce s-a pierdut în ultimii ani. Vrem să recredibilizăm fotbalul, pentru a aduce mai mulţi suporteri în tribune. Avem nevoie de timp şi de foarte multă muncă. Hagi şi Stelea se vor ocupa de viitorul departament tehnic al FRF, fără implicaţii la echipa naţională. Ilie Dumitrescu va fi alături de mine pe partea administrativă. Gică şi Bogdan vor conduce şi ei mai multe centre regionale de copii şi juniori. Dacă nu vom reuşi să facem performanţă vom ridica mâna şi vom pleca acasă”, a fost discursul Baciului, care a fost completat de Regele Gică Hagi: “Obiectivul e clar, de a face performanţă la toate loturile naţionale. Vrem să redresăm fotbalul. Eu voi rămâne la academia mea, dar voi ajuta şi proiectul lui Gică Popescu. Eu mă confund cu succesul şi vrea ca şi aici să am succes”.

Ilie Dumitrescu a fost şi el tranşant  în privinţa obiectivelor noii echipe de la FRF: “Sunt mândru şi onorat că fac parte din această echipă. Mi-a plăcut sloganul: NOI VREM PERFORMANŢĂ. RESPECT, ROMÂNIA! Suntem datori fotbalului românesc. Pe viitor vrem atitudine, determinare şi foarte, foarte multă muncă. Sunt alături de Gică Popescu nu sută la sută, ci mie la sută”.

Notiţe din Vest

Echipa lui Popescu se va şcoli în următoarele luni în străinătate. Foştii internaţionali vor merge la federaţiile din campionatele puternice ale Europei pentru a se informa despre cum sunt ele organizate şi dacă sistemul respectiv ar putea fi implementat şi în România. “Vrem să vorbim cu toţi reprezentanţii din Liga 1, liga a doua, a treia şi amatori. Vom face un turneu foarte important în Vest, la cele mai importante şase federaţii din Europa: Germania, Spania, Italia, Olanda, Franţa şi Anglia. Să vedem cum sunt ei organizaţi. Sunt sigur că avem multe de învăţat de la ei”, afirmă Popescu.

Naşu Sandu: E cel mai indicat

Actualul şef al FRF, Mircea Sandu, ştia de mai mult timp de candidatura lui Gică Popescu, pe care îl consideră cel mai potrivit om să-l urmeze la conducerea Federaţiei. Gică Popescu în schimb a ţinut ieri să precizeze că Mircea Sandu ar putea să rămână într-o funcţie onorifică la FRF, dacă va dori asta. “Ştiam despre candidatura lui Gică Popescu, nu a fost o surpriză pentru mine. Nu e o noutate pentru mine, eu am anunţat că nu mai candidez. Gică Popescu anunţase că e interesat în mai multe rânduri şi acum a făcut declaraţia oficială. E foarte bine că are alături de el foşti colegi de echipă, oameni deja cu experienţă în administraţie şi în activitatea tehnică. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă, îmi pot bate oricând la uşă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă, că se va apuca să lucreze deja la strategii. E un om indicat să conducă federaţia, şi cu echipa pe care şi-o face. Asta presupune un complex de activităţi, nu numai fotbalul. Tot ce e posibil să mai apară alţi candidaţi. Am văzut că Andone e interesat, am mai văzut o propunere pentru Anghel Iordănescu din partea unui club. Cine ştie, până la 1 iunie 2014, când va fi Adunarea Generală, la care vor fi şi alegeri, mai sunt 10 luni. Pot apărea şi alţi candidaţi. Eu am comunicat de mult, de mai bine de un an, că nu mai candidez. Cei care nu au avut încredere în cuvântul meu să le fie nu-ştiu-cum. Cei care au avut încredere au arătat că mă cunosc”, a spus Sandu.

Prunea intră şi el în cursă

Preşedintele lui CSMS Iaşi şi component al Generaţiei de Aur, Florin Prunea, are şi el în plan o eventuală candidatură la şefia FRF. Acesta nu are loc în echipa lui Popescu. Ultimul nu uită că fostul portar a trecut în tabăra lui Mircea Sandu, după ce iniţial nu îl înghiţea pe Naşu. Acelaşi scenariu se aplică şi în cazul lui Ionuţ Lupescu, în prezent în structurile UEFA. “Este un gând al meu, am discuţii în fiecare zi în acest sens, dar nu am declanşat nimic oficial. Eu am altă imagine despre un preşedinte de federaţie. Cred că un preşedinte trebuie să aibă o imagine impecabilă la nivel internaţional. FRF are nevoie în primul rând de credibilitate şi de muncă foarte multă. Ca să candidezi pentru şefia FRF îţi trebuie întâi un proiect care să fie construit în patru ani şi un sistem de relaţii internaţionale extrem de solid”, afirmă Prunea.

Ion Crăciunescu revine în forţă

Unul dintre oamenii pe care se va baza Gică Popescu în proiectul său va fi, cu siguranţă, Ion Crăciunescu, cu care este prieten la cataramă. Fostul arbitru este momentan bătaia de joc a lui Mircea Sandu, care a fost obligat de curând să-l repună în funcţia de preşedinte al CCA. Crăciunescu are acum doar rol decorativ la FRF, el neavând nici o putere de a se implica în prerogativele Comisiei Centrale, conduse de Alexandru Deaconu. Gică Popescu nu va lăsa în nici un caz situaţia aşa, şi îl va numi mai mult ca sigur pe Crăciunescu şef peste arbitrajul românesc. “Nu vreau să intru cu buldozerul în actuala structură a FRF. Sunt acolo oameni care vor să facă performanţă şi vor rămâne. Ceilalţi, dacă nu pot ţine pasul, vor pleca”, a mai spus fostul mare internaţional. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: gică, gheorghe, popescu, alegeri, candidatura, sefie, frf, 1, iunie, 2014, gheorghe, hagi, ilie, dumitrescu, bogdan, stelea, generatie, de, aur
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANUS
05 Iul 2013

Da, si dupa ceva timp il vor condamna astia, ca re probleme cu justitia, si iar ne facem de CACAOOOO!!! Bravooooooo!
Random imageUltimele stiri
loading...