2018-12-12 20:56


Gloria, retrogradată la comandă

 |  21:00
Gloria, retrogradată la comandă

La peste 20 de ani de la ultima retrogradare, Gloria Bistriţa este din nou în liga secundă, dar nu dintr-un motiv sportiv, ci din cauza neprimirii licenţei în cazul unei datorii infime la bugetul de stat, de sub 100.000 de euro. Chiar dacă mulţi se aşteptau ca Jean Pădureanu să abdice, acesta nici nu vrea săaudă de aşa ceva. Într-un interviu acordat ziarului “Puterea”, cel poreclit “Lordul” spune direct că retrogradarea Gloriei a fost comandată de sus, iar ţinta principală a fost chiar el, deoarece, după spusele sale, în aceşti 20 de ani de Liga 1 a deranjat mai mulţi oameni importanţi din fotbalul românesc.

Ce v-a determinat să nu renunţaţi la echipă?

Gloria este copilul născut de mine. Nu aveam cum să îl las acum, într-un moment foarte greu. Când am preluat această echipă era în liga regională, iar în momentul de faţă nu am cum să renunţ la echipă.

Sunteţi supărat pe cineva din conducerea FRF?

Eu nu am fost mâhnit că am picat în B, ci de modul cum am retrogradat. A fost o retrogradare comandată, iar ţinta am fost eu. După 20 de ani în primul aşalon cred că am supărat multă lume în fotbalul românesc.

Ce planuri de viitor aveţi cu Gloria?

Obiectivul principal este să clădim o echipă tânără, combinată cu câţiva jucători cu experienţă. Trebuie să formăm o echipă sănătoasă. Dacă ne ajută Dumnezeu, o să şi promovăm.

Jucătorii şi-au revenit?

Echipa, uşor, uşor o să se vindece. A fost un şoc pentru ei, mai ales că sezonul trecut au luptat din greu să evite retrogradarea.

Au fugit sponsorii de la club?

Nici măcar unul, dar efectul crizei se manifestă. O să fie mai greu, dar nu ne dăm bătuţi.

Aţi umblat la contractele jucătorilor?

Deocamdată nu, vor rămâne pe aceleaşi înţelegeri. Vom schimba însă sistemul de premiere. Vor primi bani mulţi pentru promovare.

Vă bateţi pentru promovare cu foste mari echipe ale ţării care acum nu prea mai spun nimic. Cine credeţi că va fi oponentul principal, dintre Timişoara, Bihor, UTA sau Baia Mare?

Fiecare echipă are şansa ei. Nu îmi place să mă laud. Ştiţi vorba aia: „Lauda de sine, nu miroase-a bine“. Trebuie să rămânem modeşti. Dacă vom reuşi promovarea bine, dacă nu, iarăşi bine. Oricum, la anul pe vremea asta sigur vom avea o echipă puternică, o echipă cu foarte mulţi jucători tineri din zona Bistriţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...