2017-01-19 17:07

SPORT


Greu de ucis!

 |  21:00
Greu de ucis!

Lucian Bute şi-a păstrat pentru a noua oară centura IBF la supermijlocie, după ce l-a învins prin decizie unanimă pe Glen Johnson. Jamaicanul a fost, fără îndoială, cel mai dificil adversar pentru campionul român în toată cariera sa. Bute a ajuns astfel la cea de-a 30-a victorie din tot atâtea meciuri în circuitul profesionist, iar după izbânda cu Johnson i-a aruncat mănuşa unuia dintre câştigătorii  SuperSix, Andre Ward sau Carl Froch. Primul este cotat ca mare favorit, în disputa care va avea loc la jumătatea lunii viitoare.

„A fost o seară perfectă pentru mine. Nimeni nu l-a mai învins atât de clar pe Johnson până acum. A fost un meci destul de greu, dar l-am lovit foarte serios şi cred că l-am dat pe spate. Sunt convins că vor veni adversari mult mai grei, dar eu sunt pregătit pentru orice şi merg oriunde să mă lupt. Finala SuperSix va avea loc pe 17 decembrie şi voi fi prezent în sală. Îmi doresc să boxez cu câştigătorul, vor fi trei centuri în joc”, spune Bute.

Au terminat meciul într-o mână

În repriza a patra a meciului cu Johnson, Lucian s-a accidentat la mâna dreaptă, dar a strâns din dinţi şi a continuat partida în acelaşi ritm. La final, românul avea dureri mari la braţul accidentat şi se temea să nu fie vorba de o fractură. În altă ordine de idei, şi adversarul său a avut probleme la braţul stâng, însă la final a surprins toată asistenţa după ce a declarat că el este câştigătorul meciului, în ciuda faptului că doar un arbitru l-a dat învingător într-o singură repriză din 12. “Cred că am câştigat lupta. L-am bătut pe Bute cu o singură mână. E foarte greu atunci când te baţi acasă la adversar”, susţine Johnson.

Canadienii nu sunt impresionaţi de Bute

Ca după fiecare victorie a lui Bute, presa de peste Ocean nu abundă cu laudele la adresa boxerului român. Dimpotrivă, ea critică în continuare politica lui Bute de a se bate cu adversari mult inferiori. Chiar jurnaliştii din Montreal, acolo unde Lucian are foarte mulţi susţinători, sunt acizi în comentariile ce au urmat bătăliei cu Glen Johnson. “Cei doi nu ar fi trebuit să se bată, pentru că sunt prea buni prieteni. Chiar trebuie ca Lucian să dispute toate meciurile în Canada? Vom şti adevărata valoare a lui Buteatunci când îl va întâlni pe Andre Ward”, au fost doar câteva din replicile tăioase ale ziariştilor canadieni.

PUNCTAJELE CELOR TREI ARBITRI

BUTE - JOHNSON: 119-109, 120-108, 120-108


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image