2019-02-20 10:07


Hai în primăvara europeană! Un succes al Stelei în faţa lui Liverpool ar putea însemna calificarea din grupă

 |  18:16
Hai în primăvara europeană! Un succes al Stelei în faţa lui Liverpool ar putea însemna calificarea din grupă

Roş-albaştrii joacă împotriva englezilor unul din celemai importante meciuri ale sezonului, deoarece o eventuală victorie, coroboratăcu o remiză în celălalt meci al grupei K, dintre Utrecht şi Napoli, ar duceautomat Steaua în primăvara europeană. Mai ales că Liverpool este 90%calificată din această grupă, iar Roy Hodgson nu îşi va deplasa la Bucureştitoate vedetele din lot. Cinci jucători englezi de renume,Gerrard, Carragher, Glen Johnson, Kuyt şi Torres, au fost lăsaţi acasă, primiidoi sunt accidentaţi, iar atacantul spaniol va fi odihnit pentru duelurile dinPremier League, mai ales că el a revenit de curând pe gazon după o accidentare.“Nu trebuie să ne gândim că Liverpool va trimiterezervele. Au jucători foarte buni în lot, iar cei care o să intre pe teren vorda totul pentru a rămâne titulari pe viitor”, este de părereLăcătuş.

Nici una dintre echipe nu trece printr-o perioadă preabună în campionat, Steaua a terminat turul pe locul 7 în Liga I, după remiza cuCFR Cluj, în timp ce cormoranii au pierdut duminică în ultimul minut cuTottenham, scor 1-2, şi se află pe un jenant loc 12 în clasament.

Bănel sau Szekely?

Marius Lăcătuş are o singură dilemă în alcătuireaprimul “11” cu Liverpool, cine va fi mijlocaşuldreapta? Nicoliţă sau Janos Szekely. Ambii vin după accidentărila gleznă, însă „Fiara” pare dispusă să înceapă cu Bănel disputa împotrivaenglezilor, bazându-se în primul rând pe experienţa europeană superioară aacestuia, dar şi pe volumul de efort mai mare pe care îl depune fotbalistuloriginar din Făurei. În rest, tehnicianul nu prea are de unde alege. Uniriştii Galamaz,Brandan, Bilaşco şi Marinescu nu au drept de joc în Liga Europa, iar Apostol edeja istorie la Steaua. În plus, Kapetanos mai are de ispăşit încă două etapede suspendare în urma cartonaşului roşu din partida de pe teren propriu cuNapoli. Cum şi Anghelov a fost trecut pe linie moartă, iar Emeghara este încontinuare în refacere după accidentarea din tur dintre cele două formaţii,tehnicianul Stelei nu ştie cum va contura lotul de 18. Dacă în Liga I, Steauase află la jumătatea competiţiei pe un ruşinos loc 7, cu şanse infime la titlu,singura posibilitate a lui Lăcătuş să continue pe bancă şi în retur ar fi ovictorie cu Liverpool şi calificarea în primăvara europeană. “Întâlnimun adversar foarte tare, însă atât timp cât sunt şanse de calificare trebuie săcredem în ele. E un joc important pentru noi, iar dacă vom fi inteligenţi şidisciplinaţi tactic, cred că ne vom bucura la finalul meciului. Dacă necalificăm din această grupă, se vor uita toate rezultatele negative dincampionat”, a spus Marius Lăcătuş.

Stadionul va fi plin!

Şansamare pe care o are Steaua de a se califica încă de acum în primăvara europeană,dar şi renumele adversarului i-au făcut pe susţinătorii roş-albaştrilor să iacu asalt casele de bilete, în ciuda faptului că la ora meciului se anunţă ovreme potrivnică fotbalului. Dacă la meciul cu CFR Cluj din campionat, înGhencea au fost 15.000 de spectatori, acum oficialii stelişti se aşteaptă castadionul să fie plin. "Ne aşteaptă un meci foarte dificil, împotriva unuiadversar titrat. Nu ne va fi uşor să luăm punct sau puncte, însă sperăm într-unrezultat favorabil şi să ne calificăm. Calificarea în primăvara europeană arreprezenta o performanţă extraordinară atât pentru suporteri cât şi pentruechipă. M-aş bucura să fie cât mai mulţi suporteri la această partidă pentru căla astfel de meciuri Steaua a jucat foarte bine. Ne dorim ca măcar o dată înacest sezon să avem stadionul plin", a declarat Gardoş, care a mai adăugatcă meciul împotriva englezilor este cel mai important din cariera sa. Dacă lacapitolul încasări vor sta bine, acolo unde îşi vor rotunji conturile cujumătate de milion de euro, conducătorii roş-albaştrilor se tem de prezenţafanilor englezi pe stadion, recunoscuţi ca fiind printre cei mai violenţi dinEuropa. Cei peste 1.000 de suporteri care vor fi prezenţi la meci, dintre careaproape 10% sunt ameninţaţi cu suspendarea de pe stadioane, au fost atenţionaţide către şefii englezilor să aibă mare grijă la ce îi aşteaptă în Bucureşti. Săfie atenţi la hoţii de buzunare, la taximetrişti, la notele de plată dinrestaurante şi să nu provoace scandaluri pe străzile Capitalei. În plus, i-aurugat pe aceştia să ignore ora trecută pe tichetele de intrare, 22.05,imprimată din nou greşit de clubul Steaua, şi să se prezinte la stadionul dinGhencea înainte de ora 20.00, ora oficială a startului partidei.

Liverpool va fi adusăla Bucureşti de un star rock

Solistulformaţiei rock Iron Maiden, Bruce Dickinson, va pilota avionul care va aducedelegaţia grupării din Albion la Bucureşti. Posesor de câţiva ani al licenţeide pilot pentru aeronavele de pasageri, Dickinson a fost cel care i-atransportat pe englezi şi în urmă cu o lună şi jumătate în Italia, pentruconfruntarea cu Napoli, scor 0-0.

STEAUA – LIVERPOOL, ora 20.00, Stadion Steaua

Arbitri: Bulent Yildirim – Mustafa Eyisoy, Cem Satman – BarişŞimşek, Huseyin Gocek (toţi din Turcia)

Formaţii probabile:

Steaua: Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo,Latovlevici – Nicoliţă, Bicfalvi, Ricardo, Tănase – Surdu, B. Stancu

Liverpool: Reina– M. Kelly, Skrtel, Kyrgiakos, Fabio Aurelio – Lucas, Poulsen – Jovanovic, J.Cole, Babel – N’gog

Clasament Grupa K:

Liverpool 8p Steaua 5p Napoli 3p Utrecht 3p

Ultima etapă (15 decembrie):

Napoli – Steaua

Liverpool – Utrecht


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...