2018-07-18 00:00


HANDBAL. LIGA CAMPIONILOR. Oltchim a bătut Krim şi joacă în semifinale cu Gyor

 |  21:00
HANDBAL. LIGA CAMPIONILOR. Oltchim a bătut Krim şi joacă în semifinale cu Gyor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au învins ieri-seară pe Krim Ljubljana, scor 23-20, şi vor juca în semifinalele Ligii Campionilor împotriva Gyor ETO. În cealaltă semifinală se vor întâlni Krim şi Larvik HK.

În tur, Krim învinsese Oltchim cu 28-24, astfel că doar o victorie la minimum patru goluri a vâlcencelor le-ar fi adus calificarea în semifinale de pe primul loc al grupei, caz în care ar fi evitat Gyor în semifinale.

„Nu mă interesează cu cine jucăm în semifinale. Ştiu că toată lumea spune că ar fi ideal cu Larvik, dar eu vă spun că norvegiencele au şi ele atuuri importante. Au o apărare excelentă şi un contraatac eficient. E drept că Gyor are, probabil, cel mai bun portar din lume şi, în plus, o linie de nouă metri formidabilă”, a susţinut antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergard, înainte de meci.

Oltchim avea asigurată calificarea în semifinalele competiţie încă de sâmbătă, după ce Zvezda Zvenigorod a învins FTC Budapesta, pe teren propriu, scor 30-27. În grupa 1, semifinalistele erau stabilite încă din etapa trecută, adică Gyor ETO şi Larvik HK. În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

„Pare uşor să vorbim acum, dar calificarea în semifinale ne bucură enorm. Este o mare performanţă, dar să nu uităm că noi avem ca obiectiv câştigarea trofeului. Dacă privim prin prisma problemelor cu care ne-am confruntat, începând cu rezultatele negative şi încheind cu memoriile depuse şi situaţia financiară, fireşte că este extraordinar că am obţinut calificarea în semifinale. Avem încredere în fete”, a declarat pentru Mediafax Andrei Luca, vicepreşedintele CS Oltchim.

Hanbalistele noastre mai au un motiv de bucurie, căci vor primi săptămâna aceasta toate restanţele financiare. Clubul va primi un ajutor de 500.000 de euro de la Petrom, după ce singura condiţie impusă de compania petrolieră, aceea ca echipa să se califice în semifinalele Ligii Campionilor, a fost îndeplinită.

Foto: facenews.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-05-11

TAGURI: oltchim, handbal, semifinale, liga campionilor

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri