2017-01-21 19:28

SPORT


Haos în fotbalul românesc! CEx al FRF a decis ca Poli şi Bistriţa să rămână în Liga I, însă TAS va da verdictul final!

 |  18:54
Haos în fotbalul românesc! CEx al FRF a decis ca Poli şi Bistriţa să rămână în Liga I, însă TAS va da verdictul final!
Telenovela nelicenţieriiTimişoarei şi Bistriţei nu s-a decis nici pe de parte. Deşi toate drumurileduceau spre retrogradarea celor două grupări în liga secundă, pe motiv că nuşi-au obţinut licenţa, mai marii din Comitetul Executiv al FRF au decis de lasine putere să renunţe la procesul de licenţiere pentru cupele europene peurmătorii trei ani. Pilonul principal al acestei decizii a fost, aşa cum mulţiau anticipat, Mitică Dragomir. Şeful de la LPF şi vicepreşedinte în CEx a fostşi în trecut un apărător de nădejde al grupării de pe Bega, dar şi prieten lacataramă cu Jean Pădureanu, omul care conduce de atâţia ani Gloria Bistriţa.Corleone nu putea tocmai acum să stea cu mâinile în sân. “S-a votat în Comitetul Executiv ca FC Timişoara, Gloria Bistriţaşi FC Bihor să joace în sezonul viitor în Liga I. Dumitru Dragomir a propus larubrica diverse să se voteze pentru ca în următorii trei ani să nu se mai ţinăcont de manualul de licenţiere şi pentru rămânerea în Liga I a echipelor FCTimişoara şi Gloria Bistriţa. S-a aprobat, cu 9 voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă. Eu şi domnulMarius Stan am fost împotrivă”, a declarat Dumitru Costin, membru al CEx. Deaici s-a pornit iureşul. Mircea Sandu a fost scandalizat de modul cum a fost supusla vot posibilitatea rămânerii celor două echipe în Liga I. Bossul FRF a fostdirect şi i-a arătat cu degetul pe membrii CEx, pe care i-a acuzat că nu aveauatribuţii în procesul de licenţiere şi doar TAS-ul poate da decizia finală înacest caz, şi asta cât mai repede, pentru a se putea cunoaşte cât mai clarcomponenţa Ligii I pentru sezonul viitor. “Greşeala de decizie a fost îndreptată, am intervenit dupăce am fost informat. Mi-am făcut datoria faţă de CEx şi am anunţat că nu avematribuţii în procesul de licenţiere. Mitică,săracul, vrea să ajute, dar trebuie să ajuţi cu legea-n mână.E bine că am îndreptat o greşeală care era să fie comisă. Echipele se pot adresa TAS-ului fără nici un fel de problemă, asta esteprevăzut în statutul FIFA”, aspus Mircea Sandu la GspTV.

“Alb-violeţii” sunt outdin Europa

Prezent şi el la CEx al FRF, directorul UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şiFair-Play Financiar, Andrea Traverso, a fost ferm în cazul PolitehniciiTimişoara: “Am luat la cunoştinţă că echipei FC Timişoara i-a fost refuzatăacordarea licenţei. Ca urmare a acestui fapt, clubul nu poate participa înediţia viitoare a cupelor europene. În conformitate cu diverse informaţii, FCTimişoara datorează bani altor cluburi şi am transmis informaţiile în atenţia Departamentuluide licenţiere (n.r. - al FRF), care a întocmit un raport în atenţia comisiilorde licenţiere. Administraţia FRF a decis că au fost încălcate criteriile delicenţiere, astfel că aceasta nu a fost acordată”. Mai mult decât atât,oficialul forului european a mai adăugat că UEFA nu a efectuat nici un audit laFRF în cazul procesului de licenţiere, aşa cum se lăudase zilele trecute MirceaSandu. Traverso susţine că erorile constate de UEFA în procesul de licenţieredin România au fost corectate, iar o verificare ulterioară nu îşi mai avearostul acum.

Sportul, de la agonie la extaz şi invers!

Formaţia patronată de Vasile Şiman a retrogradat pe criterii sportive însezonul recent încheiat, alături de Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti şiUnirea Urziceni, însă studenţii erau singurii care aveau licenţa luată. Astfelcă, dacă se decidea încă de pe acum retrogradarea uneia dintre Timişoara sauBistriţa, “alb-negrii” erau beneficiarii acestei decizii şi rămâneau în Liga I,însă cu un deficit de două puncte pentru neîndeplinirea baremului. Decizia deieri a CEx al FRF a cam dat peste cap planurile trupei din Regie, care va finevoită să aştepte în continuare decizia TAS.

Bihorul a primit şi ea licenţa

După ce a încheiat sezonul pe un loc ce duce în Liga I, gruparea condusă deMarius Vizer a fost anunţată de FRF că nu a primit licenţa pentru primul eşalonfotbalistic. Clubul era în culpă din cauza unor datorii estimate la 800.000 deeuro, însă oficialii orădeni au susţinut că există o eşalonare a plăţilorpentru stingerea respectivelor datorii, iar regulamentul FIFA la care ViorelDuru a făcut referire nu era în vigoare atunci când bihorenii au intrat îninsolvenţă, în anul 2009. Însă membrii CEx al FRF le-au acordat ieri şiorădenilor dreptul de participare în prima ligă, dar şi ei vor avea de aşteptatverdictul TAS.

ComunicatulFRF în acest caz:

A fost modificat şicompletat, în conformitate cu Statutele FIFA, UEFA şi FRF, RegulamentulNaţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar, astfel încât, cuintrare în vigoare imediată, hotărârile Comisiei de Apel a sistemului naţionalde licenţiere a cluburilor, în ceea ce priveşte licenţa necesară participăriiîn competiţiile interne, să poată fi atacate la Tribunalul Arbitral alSportului de la Lausanne. Totodată,licenţiatorul (însemnând Administraţia de licenţiere şi Comisiile) nu va maiţine cont, în evaluarea cluburilor începând din următorul ciclu de licenţiere,de eventualele datorii ale acestora faţă de stat”.

Cine face parte din Comitetul Executiv al FRF:

Mircea Sandu - PreşedinteDumitru Dragomir - Prim-vicepreşedinteOctavian Goga - Vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amatorCristian Borcea - Reprezentant al cluburilor de Liga IMarius Stan - Reprezentant al cluburilor de Liga ICornel Şfaiţer - Reprezentant al cluburilor de Liga a II-aMarian Rusen - Reprezentant al cluburilor de Liga a II-aŞtefan Stana - Reprezentant al cluburilor de Liga a III-aCristian Bobar - Reprezentant al cluburilor de Liga a III-aPaul Costaş - Reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şijunioriSorin Ţerbea - Reprezentantul cluburilor de fotbal în salăMarian Pălărie - Reprezentantul cluburilor de fotbal femininVasile Avram - Preşedintele Comisiei Centrale a ArbitrilorDumitru Costin - Preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image