2017-01-22 12:13

SPORT


Harta Europei fotbalistice. S-a tras cortina peste toate campionatele de pe Bătrânul Continent

 |  19:05
Harta Europei fotbalistice. S-a tras cortina peste toate campionatele de pe Bătrânul Continent
Oţelul nu este singura campioană surpriză din Europa, dare singura care a obţinut un loc direct în grupele Ligii Campionilor. În Scoţia,Rangers a ajuns la titlul cu numărul 54, iar Şahtior s-a încoronat pentru a 5-aoară campioană a Ucrainei cu Mircea Lucescu pe bancă.

Una dintre revelaţiile sezonului recent, OSC Lille areuşit să se impună în Franţa după o pauză de 57 de ani, în timp ce BorussiaDortmund este din nou campioana Germaniei, la 8 ani de la titlul cucerit cuMarcio Amoroso pe teren. Anglia şi Spania au avut şi anul acesta campioaneaşteptate, Manchester United, respectiv FC Barcelona. „Diavolii roşii” aureuşit să depăşească FC Liverpool la trofee, având 19, cu unul mai mult decâtcormoranii.

În Italia, AC Milan a reuşit să oprească hegemoniarivalei Inter şi s-a impus la capătul a 7 ani de secetă, perioadă în care acâştigat totuşi Liga Campionilor. A fost nevoie de un antrenor cvasianonim,Massimiliano Allegri, pentru ca echipa finanţată de Berlusconi să câştige ElScudeto. Şi pentru prima oară după mult timp, veteranii nu au mai fost baza laMilan.

Nici vecinii de peste Prut nu puteau să stea cu mâinileîn sân şi au reuşit la rândul lor să trimită în Europa o campioană surpriză.Dacia Chişinău a întrerupt seria de 10 victorii consecutive ale celor de laSheriff Tiraspol, gruparea transnistreană care în premieră a jucat fărăfotbalişti români în ultimul deceniu.

Românii au luat 9 trofee

Chiar dacă exportul de fotbalişti a scăzut considerabil,România încă mai are campioni în Europa. Cristi Săpunaru a reuşit o triplăistorică cu FC Porto (titlul – cupa - Liga Europa), iar Raţ şi Răzvan Lucescuau realizat eventul în Ucraina cu Şahtior. Rednic şi legiunea de 9 români(Khazar Lankaran) s-a impus în Cupa Azerbaidjanului, Ogăraru (Sion) a câştigatCupa Elveţiei, Chivu (Inter) a obţinut Cupa Italiei după o finală cu echipa luiGoian, Palermo, în timp ce Sorin Anghel şi-a trecut în cont şi Supercupa înFeroe cu Streymur.

Adversari dificili în Liga Campionilor

Poli Timişoara sau FC Vaslui, echipa care va reprezentapână la urmă România în turul III al Ligii Campionilor, va avea o misiuneimposibilă pentru a ajunge alături de campioana Oţelul în Grupe. Printreposibilii adversari se numără Benfica Lisabona, Dinamo Kiev sau Panathinaikos.În play-off sunt deja calificate Arsenal, Bayern Munchen sau Lyon. Nici îngrupe nu vom avea şanse, deoarece Oţelul, fiind în ultima urnă, ar putea săaibă oponenţi imbatabili. O grupă probabilă ar putea fi cu Barcelona, Marseilleşi Manchester City.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27

Mai multe imagini:
Harta Europei fotbalistice. S-a tras cortina peste toate campionatele de pe Bătrânul Continent
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image