2018-12-16 06:49


Horia Tecău a donat Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa un ventilator suport respirator în valoare de 18.000 de euro

 |  19:06
Horia Tecău a donat Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa un ventilator suport respirator în valoare de 18.000 de euro
Florentin Dincă

La finalul celui mai bun an din carieră, Horia Tecău a recurs la un gest de o mărinimie de care şi alţi sportivi români ar trebui să dea dovadă. Ajuns numărul unu în proba masculină de dublu în ierarhia ATP, alături de olandezul Jean Junlien-Rojer, românul nu a uitat de unde a plecat în sportul de mare performanţă şi a donat Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Constanţa un ventilator suport respirator în valoare de 18.000 de euro.

Alături de Organizaţia “Salvaţi Copiii” România, Horia a ales să doneze respectivul aparat performant în această zonă deoarece în sud-est media mortalităţii infantile este peste media pe ţară, 11.9 la mie, faţă de 8,8 la mie.

“Sunt norocos că am crescut sănătos. Primul lucru la care m-am gândit au fost copiii şi m-am interesat cum pot face mai bine acest lucru. Am cunoscut această fundaţie şi mi s-a prezentat o serie de proiecte, iar acesta de a ajuta secţia cu copiii născuţi prematur m-a impresionat cel mai mult şi am simţit că aceşti bebeluşi au cea mai mare nevoie de o şansă în această viaţă. Fără această şansă viaţa s-ar termina pentru ei şi este cel mai trist lucru. Adevăraţii eroi sunt alături de mine, cei care se luptă pentru ei, fără ei nu aş fi avut această oportunitate, să fac acest gest şi în viitor doresc să mă implic mai mult pentru că mi-am dat seama cât de important este şi pentru comunitate, dar şi pentru împlinirea mea. Este şi o mare sursă de motivaţie pentru mine să fac acest lucru când ştiu că prin activitatea mea pot ajuta mai departe, în acest fel am o motivaţia în plus să mă duc la antrenamente, să călătoresc să fac tot efortul necesar ca să pot îndeplini aceste vise”, a spus Horia Tecău, citat de Mediafax, care a încercat să se eschiveze la întrebarea când va avea şi el copii: ”Va veni şi acel timp cu siguranţă, sunt anumite etape, întâi trebuie să ai o prietenă”.

“Este o mortalitate mare, asta înseamnă că mulţi copii sub vârsta de un an îşi pierd viaţa în această zonă. Spitalul îngrijeşte multe sarcini, anul trecut au fost peste 3.360 de naşteri dintre care multe premature şi prematuritarea e o cauză a mortalităţii infantile. Vin multe cazuri de bebeluşi cu risc la naştere şi au nevoie de echipamente performante pentru a fi salvaţi”, a spus şi preşedintele fundaţiei, Gabriela Alexandrescu. Conform acesteia, România se menţine pe primul loc în topul ţărilor cu cele mai mari rate ale mortalităţii infantile, cu un procent de 8,8 la mia de nou-născuţi, în 2014, faţă de media Uniunii Europene, de 3,7 la mie.

Aşteptând-o pe Simona

Inevitabil ne vine în cap şi întrebarea: “Va recurge şi Simona Halep la un gest similar?”. Mai ales că şi ea este constănţeancă la origini, ca şi Horia. Dan Căpăţână directorul Spitalului Judeţean Constanţa, spune că Simona, la fel ca şi alţi oameni importanţi şi potenţi financiar, sunt oricând aşteptaţi să facă un astfel gest de mare generozitate: “Mă aştept de la toţi sportivii şi de la toţi cei care provin din Constanţa. Constănţenii nu au dat numai sportivi de valoare au dat şi oameni de cultură şi oameni de ştiinţă şi oameni politici, cred şi cred că datoria oricărui om care ajunge într-o anumită zonă este de a nu uita de unde a plecat şi să ajute comunitatea”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: horia tecau, aparat, neonatologie, spital, donatie, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANA
25 Noi 2015

Cum faci bani de acasa! Cel mai simplu acum e sa inveti cum faci bani de acasa, cu un curs extrem de clar, de usor de inteles si de aplicat! Cursul e GRATUIT si te invata pas cu pas, cu multe detalii, cum faci bani de acasa! Vrei cu toata seriozitatea sa castigi bani? Cere mai multe informatii despre acest curs online, la adresa de email:mariana.mitru@gmail.com
Random imageUltimele stiri
loading...