2018-10-18 12:24


Il Luce, capăt de drum!

 |  21:00
Il Luce, capăt de drum!

În primăvara acestui an era pe cai mari, juca sferturile de finală ale Ligii Campionilor, contra extratereştrilor de la Barcelona şi, chiar dacă era eliminat fără drept de apel, performanţa lui Mircea Lucescu cu Şahtior Doneţk era considerată una magnifică. Tocmai de aceea, patronul minerilor, Rinat Ahmetov, avea vise măreţe pentru acest sezon, îşi vedea echipa cel puţin în semifinalele Ligii Campionilor. Ceea ce a urmat însă a fost un fiasco total. Şahtior a ieşit pe uşa din dos din Europa.

Într-o grupă considerată accesibilă, cu FC Porto, Zenit şi Apoel Nicosia, minerii nu au reuşit să prindă nici măcar locul 3 în grupă, ceea ce le-ar fi permis să continue în Europa League. Eşecul l-a zdrunciat serios pe Ahmetov, care se gândeşte serios dacă, după 7 ani, a venit momentul să schimbe antrenorul în vara anului viitor, atunci când îi expiră contractul lui Mircea Lucescu. De altfel, tehnicianul român admitea în urmă cu ceva timp că înţelegerea cu Şahtior i se va prelungi automat dacă îşi va atinge obiectivele, şi cum acestea nu mai sunt de actualitate, sunt şanse infime ca acesta să mai continue şi din vară la Doneţk. “Pentru a merge mai departe, eu am nevoie de motivaţii îndrăzneţe. Dacă nu am un obiectiv pentru care să lupt, mai bine mă dau la o parte. Când simt că nu se mai poate, ne-am dat mâna şi am plecat! Eu nu am trăit niciodată din contract”, a declarat Il Luce. De serviciile românului este interesată Fedraţia turcă, care ar dori să îl numească selecţioner în locul lui Guus Hiddink, dat afară acum o săptămână după ce a ratat calificarea la Campionatul European. Şi echipele importante din Turcia au fost şi vor fi în continuare cu ochii pe tehnicianul român, ba chiar şi francezii de la PSG îl au în vizor pe viitor.

Toţi de vină, numai el nu

La fiecare eşec, fie că este în campionat sau în cupele europene, Lucescu găseşte mereu vinovaţi. Fie că e vorba de arbitraj, de propriii jucători, de terenul de joc, ba culmea, chiar de ghinion, însă niciodată de persoana sa. Iată şi câteva din alibiurile găsite de-a lungul timpului de Mircea Lucescu după înfrângeri: “Am ratat foarte mult, am avut ghinion cu carul. Pe viitor sper să avem mai mult noroc”, “Arbitrii au fost mereu contra noastră. Ne-au pedepsit la fiecare fază. Meritam cel puţin un penalty”, “Terenul nu a fost aliatul nostru. Iarba nu a fost tunsă corespunzător. Nu am putut pasa”, “Le-am explicat de nenumărate ori jucătorilor mei că trebuie să stea cât mai aproape de adversari, dar ei nu au înţeles nimic. Raţ a greşit la două goluri ale Barcelonei”.

Pierderi de 10 milioane de euro

Comportarea mizerabilă din această toamnă din Liga Campionilor are, pe lângă factorul sportiv, şi pierderi financiare foarte importante pentru gruparea din Ucraina. Dacă în sezonul trecut, atunci când s-a duelat cu Barcelona în sferturile aceleiaşi competiţii, Şahtior a primit de la UEFA peste 20 de milioane de euro, acum, pentru că au acumulat doar două puncte şi nici măcar nu au reuşit să iasă din grupe, Ahmetov va fi mai sărac cu aproximativ 10 milioane de euro, bani extrem de mulţi chiar şi pentru magnatul lui Şahtior.

Mircea Lucescu (Şahtior)

Campionate: 2005, 2006, 2008, 2010, 2011

Cupe: 2004, 2008, 2011

Supercupe: 2005, 2008, 2010

Cupa UEFA: 2009


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09

TAGURI: mircea lucescu, sahtior donetk
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...