2016-12-09 00:16

SPORT


Il Luce, din nou în iarbă!

 |  21:00
Il Luce, din nou în iarbă!

Pe 6 ianuarie, cel mai galonat tehnician român al tuturor timpurilor, Mircea Lucescu, suferea un accident de circulaţie în Capitală care se putea lăsa cu urmări foarte grave pentru acesta. Chiar şi aşa, Il Luce a suferit enorm, şi nu poate din cauza traumei fizice, câteva coaste rupte, ci pentru faptul că a stat cinci săptămâni departe de „viaţa” lui, fotbalul.

Până ieri însă, când Lucescu nu a mai rezistat şi s-a întors la treabă. A decolat în grabă de la Bucureşti, cu destinaţia Antalya, via Istanbul, acolo unde Şahtior Doneţk îşi începe al doilea stagiu de pregătire, după cel din Dubai.

„Îmi era tare dor de fotbal. Starea mea naturală nu e să fiu aşa, e să fiu acolo, pe teren. Ţinând cont de traumele pe care le-am suferit, asta m-a ajutat enorm de mult. Mă apuc de treabă, nu mai e timp de boală, de refacere, nu mai e timp de nimic. Chiar dacă doctorii îmi dădeau voie sau nu-mi dădeau voie, eu tot insistam să ajung lângă echipă. Chiar îi invidiam pe cei care au început pregătirea şi meciurile amicale. Va fi un moment emoţionant reîntâlnirea cu băieţii. Mi-a fost dor de ei”, a spus Mircea Lucescu.

Debutează împotriva lui Răzvan

Şahtior trebuia să dispute cinci meciuri amicale în Turcia, cu Hajduk Split, Rapid Bucureşti, ŢSKA Moscova, Partizan Belgrad şi Anji Mahacikala, însă disputa cu primii s-a contramandat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Astfel că Mircea Lucescu îşi va reîntâlni fiul, împotriva căruia a pierdut acum câţiva ani în Liga Europa: „Am vrut ca revenirea mea să coincidă cu un meci împotriva lui Răzvan. Am ţinut neapărat să încep cu el”.

A dat o mână de ajutor sinistraţilor

Chiar dacă medicii i-au recomandat să nu stea mult timp afară în gerul extrem din România, pentru a nu inspira aer rece la plămâni, Lucescu a trecut peste sfaturile cadrelor medicale şi a participat la o acţiune caritabilă pentru sinistraţii din estul României. „Am ajutat şi eu cu ce am putut şi cu ce am considerat că le-ar fi de folos oamenilor. Mă bucur că există această solidaritate din partea oamenilor. Şi eu am trecut prin momente similare în iarna din '56, aşa că ştiu cum este”, a afirmat tehnicianul român la Realitatea TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: Mircea_lucescu, revenire, iarba, sahtior_donetk, antalyaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

GOLF. Tiger Woods revine în competiţie după 15 luni de absenţă Celebrul jucător american de golf Tiger Woods, fost număr unu mondial, va reveni în competiție... 30 Noi 2016 | (0)