2017-01-23 20:51


Ilie Năstase, pe locul 9 în topul celor mai buni jucători din istoria tenisului

 |  14:40
Ilie Năstase, pe locul 9 în topul celor mai buni jucători din istoria tenisului

Primullider al clasamentului ATP din istorie, Ilie Năstase, a fost plasat pe locul 9în topul celor mai buni jucători din istoria tenisului. Acum în vârstă de 64 deani, cel poreclit “Nasty” îi depăşeşte pe Rafael Nadal sau Boris Becker, întimp ce americanul Jimmy Connors, bun prieten cu românul, este considerat “thebest of the best”.

Cupeste 90 de turnee câştigate la simplu, dintre care două de Mare Şlem (US Open– 1972, Roland Garros - 1973), Ilie Năstase s-a impus în patru turnee ale campionilorla începutul anilor ’70, doar Federer, Sampras şi Lendl reuşind să-ldepăşească.

Topula fost realizat de un cercetător american de la Universitatea Northwestern(Illinois). Acesta susţine că a analizat 133.261 de meciuri disputate începânddin 1968, iar calculele au fost făcute pe baza meciurilor directe din toatăaceastă perioadă între cei mai buni jucători ai lumii. “Am efectuat o analiză completă. S-a luat înconsiderare, în primul rând, rezultatul obţinut în faţa unui jucător foartebine cotat”,a spus Filippo Radicchi, conform presei americane.

Podiumulclasamentului este completat de Ivan Lendl şi John McEnroe, în timp ceelveţianul Roger Federer ocupă doar poziţia a 7-a.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image