2017-01-22 12:14

SPORT


Ilie Stan: Doamne ajută să câştigăm cu Twente!

 |  21:00
Ilie Stan: Doamne ajută să câştigăm cu Twente!

Meciul cu Twente din 16-imile Ligii Europa este cu siguranţă cel mai important meci al carierei pentru antrenorul Ilie Stan, dar şi pentru majoritatea jucătorilor stelişti. De când au reluat pregătirea, la mijlocul lui ianuarie, roş-albaştrii s-au concentrat exclusiv pe această dispută, iar afirmaţia lui Rusescu spune totul: „Nu a fost zi în care să nu mă gândesc la duelul cu Twente”. Şi tehnicianul stelist e în transă înaintea acestui meci. Deşi are încredere totală în echipa sa, Stan cere sprijinul publicului, dar şi al divinităţii. Doamne Ajută să câştigăm!”, a spus antrenorul la finalul conferinţei de presă oficiale.

Din cauza fenomenelor meteo extreme din România, echipa olandeză a fost trecută pe planul secund de toată lumea de la Steaua. Nimeni nu se mai gândeşte la ea, iar acum se discută non-stop doar despre suprafaţa de joc de pe Arena Naţională, una care se anunţă mocirloasă la ora disputării partidei, mai ales dacă adversarul a făcut, aşa cum era normal, antrenamentul oficial pe terenul de joc.

„Prin jocul nostru vom face fericiţi foarte mulţi români. Adversarii au un avantaj, au jucat până acum câteva partide oficiale, dar nu cred că vor fi probleme. Ştim că Twente este o echipă puternică, are o ofensivă bună, dar noi vrem ca în faţa a 50.000 de oameni să facem o figură frumoasă. Rezultatul acestei duble este foarte important pentru viitorul echipei şi pentru jocurile noastre din campionat”, a spus Ilie Stan, care a mai adăugat că posibilitatea amânării partidei din cauza condiţiilor climaterice este exclusă: „Starea gazonului este destul de bună şi nu se pune problema amânării jocului aşa cum s-a vehiculat. Cei de la UEFA au spus clar că nu se poate amâna meciul, pentru că se dă tot programul peste cap”.

Absenţe notabile în ambele tabere

Suspendarea lui Bourceanu, dar şi accidentarea lui Latovlevici, îi bulversează serios echipa lui Ilie Stan. Acesta se vede nevoit să îl tragă ca fundaş stânga pe Brandan, iar în centrul liniei mediane va evolua cu Bicfalvi şi Prepeliţă. Antrenorul mai are încă un semn de întrebare, dacă va merge pe partea dreaptă a apărării pe mâna lui Dănănae sau a lui Martinovic, sârbul având prima şansă. De partea cealaltă, coşmarul McClaren a venit la Bucureşti fără două piese de bază, Landzaat şi Tinedalli.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: Steaua, twente, liga_europa, tur, arena_nationalaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image