2018-12-13 10:41


Imaginea care a emoţionat lumea

 |  16:10
Imaginea care a emoţionat lumea

O fotografie a emotionat o lume întreaga, după ce naţionala Grecia a reuşit sa se califice miraculos in sferturile de finala ale Campionatului European de fotbal.

Elenii sunt de o lungă perioadă într-o adâncă criză economică, iar imaginea surprinsa arată perfect situaţia gravă din ţară. Un cerşetor stă întins pe caldrâm, în contrast cu un afiş care ilustrează bucuria fotbaliştilor după accederea în sferturile competiţiei din Polonia şi Ucraina.

Mii de greci au coborât în străzile Atenei şi ale principalelor oraşe din ţară sâmbătă seară pentru a celebra calificarea în sferturile de finală ale Euro 2012 a selecţionatei naţionale, câştigătoare în faţa Rusiei cu 1-0 în grupa A. Străzile din Grecia, ţară care se confruntă cu o cruntă criză economică, nu au mai fost într-o astfel de sărbătoare din 2004, când naţionala elenă a câştigat Euro 2004 din Portugalia.

Mii de greci s-au adunat în principalele pieţe şi parcuri ale ţării unde a fost transmis meciul pe ecrane uriaşe. Strigăte de bucurie au însoţit golul căpitanului Giorgios Karagounis din prelungirile primei reprize. Suporterii greci i-au putut auzi apoi pe eroii lor, intervievaţi la Varşovia de televiziunea elenă: ''Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a permis să trăim asemenea momente. Putem compara acest moment cu cele pline de bucurie din 2003''.

''Am fost siguri toată ziua că nu ne vom întoarce prea repede la Atena, ne-am ţinut promisiunea făcută tuturor, toţi grecii pot acum să sărbătorească'', a continuat Karagounis, recordman al selecţiilor în naţionala Greciei (120), care însă este suspendat pentru sferturi şi nu poate juca împotriva Germaniei.

Grecia, paralizată de şomajul care a ajuns la 22,6 la sută, votează duminică la alegerile legislative care se anunţă cruciale pentru viitorul ţării. Un scrutin înaintea căruia cancelarul german Angela Merkel le-a cerut din nou grecilor să voteze pentru disciplina bugetară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-12-23

TAGURI: imagine, grecia, euro 2012
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...