2017-01-20 05:49

SPORT


ÎmBUTEliază-l! Pugilistul român e gata să-şi apere centura în faţa lui Mendy

 |  15:25
ÎmBUTEliază-l! Pugilistul român e gata să-şi apere centura în faţa lui Mendy
Ultimul hop pe care îl mai avea de trecut Bute înaintea marelui meci de mâineera cântarul oficial. Existau temeri că românul nu poate intra în categorie,însă stafful său a făcut minuni, iar pugilistul nostru a slabit exact cât eranevoie. Greutatea sa a fost 76,150 kg, cu doar 54 de grame mai puţin de limitasuperioară a categoriei. De altfel, Bute promisese cu două zile înainte că vafi în greutatea normală. Adversarul său, francezul Jean Paul Mendy, a trecutfără probleme cântarul oficial, surse din lumea boxului afirmând că acesta eraîn categorie încă de cu o zi înainte. “Efiresc să am emoţii la cântar, ultimul kilogram a fost destul de greu de datjos. Mă bucur că am făcut categoria, primul adversar a trecut. Am făcutcategoria uşor, doar azi mi-a fost mai greu. Acum m-am hidratat deja şi voicontinua toată ziua să mă rehidratez”, a declarat Bute, care a mai adăugat: “M-am gândit mult la Mendy, la stilul lui, la strategiamea. Deja vizualizez cum o să fie prima repriză şi cum va continua meciul. Numi-am proppus să-l fac KO, obiectivul meu e să câştig meciul”.

Unde se vede meciul lui Bute

Chiar dacă organizatorii galei se lăudau că disputa va fi transmisă în 80de ţări, ea va fi urmărită în direct în doar câteva ţări. În România, pe PRO TV,dar şi la Radio România Actualităţi, în Franţa, pe Orange Sport, în Germania şiAustria, pe Sportdigital, iar în SUA şi Canada va fi transmisă pe Showtime. Ca un fapt inedit, pentru cei care nu au mai prins biletela meci, acesta va fi transmis live pe faţada magazinului Cocor, acolo undesunt plasate mai multe ecrane imense.

Lumea bună asportului vine la meci

Dacă lumea de rânds-a bătut din greu pentru a face rost de un bilet la gală, oamenii din fotbalşi nu numai că nu s-au zbătut pentru a-şi procura un tichet, mulţi dintre ei aufost invitaţi. Astfel, Ion Ţiriac, Ilie Balaci, Gheorghe Hagi, DumitruDragomir, Victor Piţurcă, Gigi Becali, Cristi Borcea, Ioan Nicolaie, IvanPatzaichin, Francisc Vaştag, Giovani şi Victor Becali sau George Copos vor fiprezenţi la gală. Şi Traian Băsescu este invitat de onoare, şi chiar dacă acumo săptămână a declinat oferta, este de aşteptat ca preşedintele să fie totuşiprezent la meci.

Adversarul lui ViorelSimion nu a trecut iniţial cântarul

Oponentulpugilistului român în meciul pentru titlul internaţional la categoria WBC,filipinezul Jun Talape, a reuşit să se încadreze în limitele categoriei după ceiniţial la cântarul oficial avut cu 200 de grame mai mult. Sportivul a renunţatşi la lenjeria intimă, el fiind acoperit cu un cearşaf, însă tot nu s-aîncadrat în categorie. Conform regulamentului competiţiei, el a avut răgaz douăore pentru a putea da jos surpulusul de greutate, însă după numai o oră,filipinezul a reuşit să dea jos zecile de grame în plus. Meciulse va desfăşura pe durata a 12 reprize şi va conta pentru titlul internaţionalla categoria WBC. În cazul în care Simion va câştiga, pugilistul român va intraîntre primii 15 boxeri ai categoriei. Pe de altă parte, în programul galei eraprogramat şi un meci al debutantului român Ciprian Apollo, împotriva lui GenaroGarcia, din Mexic, însă acesta a fost anulat deoarece sportivul nostru asuferit o fisură la mână cu câteva zile înaintea disputei.

Gala “Campion pentru România” va începe la ora 19.45(PRO TV) şi va avea următorul program:

Categoriasupermijlocie, 10 reprize a câte 3 minute

Renan St.-Juste(Canada, 22-2-1, 15 KO) – Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO)

Categoriagrea, 6 reprize a câte 3 minute

Bogdan Dinu(România, 5-0-0, 2 KO) – Awadh Mohamed Tamim (Tanzania, 12-2-0, 7 KO).

Categoriasuperuşoară, 10 reprize a câte 3 minute

Pier-OlivierCote (Canada, 16-0-0, 11 KO) – Juan Jesus Rivera (Mexic, 9 -5-0, 8 KO)

Categoriapană, 12 reprize a câte 3 minute

ViorelSimion (România, 13-0-0, 5 KO) – Jun Talape (Filipine, 20-7-1, 8 KO).

Categoriasupermijlocie, 12 reprize a câte 3 minute

Lucian Bute(România, 28-0-0, 23 prin KO) – Jean-Paul Mendy (Franţa, 29-0-1, 16 prin KO).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image