2019-02-16 05:34


În linie dreaptă spre finala Ligii Europa

 |  21:00
În linie dreaptă spre finala Ligii Europa

Forfotă mare ieri după-amiază la Arena Naţională, cu mai puţin de o lună înaintea finalei Ligii Europa. Şeful FIFA, Michel Platini, prieten la cataramă cu Mircea Sandu, a venit la Bucureşti pentru a-i înmâna trofeul competiţiei primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Cupa a fost adusă în Capitală de Cristian Săpunaru, împreună cu câţiva oficiali ai clubului FC Porto. Toată lumea prezentă, majoritatea din lumea fotbalului, a lăudat noul stadion, dar şi noul gazon, a treilea, covor de iarbă care arată, în momentul de faţă, impecabil.

“Gazonul arată bine, nu se va juca pe el până la finală decât un meci între juniori, la începutul lunii mai, cu o săptămână înainte de finală, după care el va intra în circuitul normal al competiţiilor interne, cu finala Cupei şi meciuri de campionat”, a spus Mircea Sandu.

Platini: Stadionul e magnific

Preşedintele FIFA, Michel Platini, a rămas plăcut surprins de cum arată Arena Naţională, un stadion pe care l-a urmărit atent în toate fazele sale de construcţie.

“Vreau să spun că stadionul este magnific, este un stadion superb. Sunt foarte fericit şi bucuros că vin să vadă o finală frumoasă Europa League”, a spus Platini.

La rândul său, Naşul priveşte spre viitor şi visează cu ochii deschişi la bunăstarea fotbalului românesc. “Acest stadion, dar şi finala Ligii Europa, ne dau încredere în viitorul fotbalului românesc. Dacă reuşim cu această finală, sunt convins că UEFA va atribui României şi alte competiţii. Cei care fac politică trebuie să înţeleagă că în 2024 sau 2028 putem să organizăm un Campionat European. E un vis de-al meu pe care vreau să mi-l văd împlinit. Noi sperăm cu toţii ca în finală să fie multe goluri. În mod cert va fi o echipă din Spania. Anul trecut au fost două finaliste din Portugalia şi e posibil ca în acest an să fie două din Spania”, a declarat Mircea Sandu.

Primarul Capitalei a asigurat pe toată lumea că Arena Naţională este deja gata pentru marea finală: “Totul a fost terminat la timp, iar arena este gata. În ultimii 22 de ani, este cel mai important eveniment din România. Cu acest prilej, România şi Bucureştiul se aşază pe harta Europei. Mulţumesc domnului Platini, domnului Mircea Sandu, dar şi constructurilor care l-au terminat în doi ani şi jumătate. Toată lumea se va bucura de un meci formidabil, pe un stadion superb. Va fi un meci între două echipe latine, într-un oraş latin”, a spus primarul Sorin Oprescu.

SEMIFINALELE LIGII EUROPA

Atletico Madrid - Valencia

Sporting Lisabona - Athletic Bilbao

Unde poate fi văzut trofeul:

11-12 aprilie: Piaţa George Enescu

13-16 aprilie: Băneasa Shopping City

17-19 aprilie: Pasajul Universităţii

20-22 aprilie: Centrul Vechi (Lipscani)

23-26 aprilie: Căminele studenţeşti din Regie

27-29 aprilie: Tribuna VIP a Naţional Arena

30 aprilie-1 mai: Primăria Generală a Capitalei

2-3 mai: Sediul Seat

4-6 mai: Parcul Unirii

7 mai: Sediul COSR

Oltenii îi făcură primirea luiPlatini

La sosirea în România, şeful FIFA a fost întâmpinat la aeroport de mai mulţi fani ai Universităţii Craiova, care au afişat un banner care avea inscripţionat mesajul: FRF = MAFIA. Mircea Sandu l-a informat pe Platini despre protestul suporterilor Ştiinţei. “Am văzut, a văzut şi Platini, nu este nici un fel de problemă. E dreptul lor. Oamenii nu înţeleg că această excludere se datorează exclusiv celor care conduc clubul craiovean. Suporterii iubesc clubul şi îi admir şi îi asigur că voi face tot posibilul ca Universitatea Craiova, când va fi posibil, să aibă echipă. E păcat că un oraş cu tradiţie în fotbal, ca şi Timişoara, să nu aibă fotbal în prima ligă'', a afirmat Sandu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-13

TAGURI: finala, europa league
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
12 Apr 2012

Vai ce bat unii campii pe spinarea lui Sorin Oprescu!Nasule,lasa-ne!Stadionul si organizarea finalei sunt trecute in contul lui Sorin Oprescu si al municipalitatii!
Random imageUltimele stiriloading...