2017-01-23 02:36


În Olanda se rejoacă meciul, în România s-a decis la masa verde

 |  14:46
În Olanda se rejoacă meciul, în România s-a decis la masa verde

Meciul din optimile de finală ale Cupei Olandei la fotbal dintre echipele Ajax Amsterdam şi AZ Alkmaar, întrerupt după ce un suporter a încercat să-l lovească pe portarul lui AZ, va fi rejucat cu porţile închise pe data de 19 ianuarie, conform deciziei de miercuri a Federaţiei olandeze de fotbal.

În Liga 1 a avut loc un incident similar în această toamnă, la partida Petrolul – Steaua, când un fan al găzarilor l-a lovit cu pumnul în mandibulă pe Galamaz. Meciul a fost întrerupt, apoi reluat, iar la pauză s-a decis încheierea lui, scorul final fiind stabilit la masa verde în favoarea oaspeţilor.

'Federaţia nu vrea să-şi asume niciun risc pentru acest meci', se arată într-un comunicat, în care se reaminteşte că partida, disputată pe 21 decembrie, a fost întreruptă după 37 de minute de joc.

La finalul primei reprize, pe când scorul era de 1-0 în favoarea lui Ajax, portarul clubului AZ, Esteban, a fost ameninţat de un suporter intrat pe teren. Acesta a încercat să-l lovească pe portarul costarican, care a reacţionat printr-o dublă lovitură cu piciorul. Suporterul a fost apoi arestat, potrivit Agerpres.

Ulterior, antrenorul echipei AZ, Gertjan Verbeek, care a apreciat că securitatea jucătorilor nu mai este asigurată, le-a ordonat să revină la vestiare.

KNVB i-a aplicat lui Ajax Amsterdam o amendă de 10.000 de euro şi un meci cu suspendare cu porţile închise. Clubul are termen până pe 2 ianuarie pentru a contesta sancţiunea.

La rândul său, portarul lui AZ a fost eliminat de arbitru din cauza reacţiei sale violente, dar cartonaşul roşu a fost anulat de Federaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13

TAGURI: Olanda, meci, rejucare, romaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image