2019-02-16 04:01


INCREDIBIL: MApN nu știe cum s-au cheltuit banii dați, în 2017, pentru secțiile sportive ale CSA Steaua București

 |  14:49
INCREDIBIL: MApN nu știe cum s-au cheltuit banii dați, în 2017, pentru secțiile sportive ale CSA Steaua București

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a precizat, pentru PUTEREA, că bugetul pentru CSA “Steaua București” alocat în anul 2017 a fost de 81.906.000 lei, ceea ce înseamnă circa 18.000.000 de euro, la care s-au adăugat încasări extrabugetare de 2.668.435 lei. Practic, suma cheltuită anul trecut de către CSA Steaua a fost de 84.574.435 de lei, adică în jur de 18.800.000 de euro.

Pentru anul 2018 bugetul alocat de MApN pentru CSA Steaua este mai mic cu vreo 200.000 de lei decât cel din 2017, fiind de 81.612.000 lei, deși numărul secțiilor sportive a crescut.  De asemenea, Ministerul Apărării Naționale a precizat că “în anul 2017, în cadrul C.S.A  „Steaua” au fost înregistrate 35 de discipline sportive, conform certificatului de identitate sportivă nr. 0075815/2015, dintre care 32 discipline sportive erau afiliate la Federațiile sportive naționale de specialitate, toate acestea desfășurandu-și activitatea în sezonul competițional precedent. În anul 2018 s-a afiliat la federația sportivă natională de specialitate și disciplina sportivă șah, pe bază deciziei Consiliului Director al respectivei federații, nr. 5 din 25.01.2018. La începutul anului 2018, au fost adăugate în Certificatul de identitate sportivă următoarele ramuri de sport: alpinism și escaladă, bob-sanie, dans sportiv, powerlifting și schi – biathlon”.

Totodată, MApN ne-a comunicat că, la cele 37 de secții sportive ale CSA Steaua București erau legitimate, la finele anului trecut, un număr de 1.797 de sportivi, din care 568 seniori, 1.084 de juniori și restul fiind la categoria tineret. Cei mai mulți sportivi seniori au fost legitimați la secția de karate - 50, după care urmează secțiile de tir - 40, lupte - 35, handbal - 29 și box - 24. La nivel de juniori, cei mai mulți sportivi sunt legitimati la fotbal - 191, după care urmează polo - 80,  box - 75, natație și sărituri în apă - 72, handbal - 60 și caiac canoe - 52.

Cheltuirea discreționară a banului public

Însă, PUTEREA a solicitat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, să precizeze și ce sumă de bani s-a cheltuit anul trecut de către fiecare secție a CSA Steaua București. Dar, surpriză! MApN nu știe acest lucru, sau nu există o asemenea evidență la CSA Steaua, privind banii cheltuiți anul trecut de fiecare din cele 35 de discipline sportive.

De asemenea, MApN nu a furnizat informații nici despre câți bani s-au cheltuit în 2017 de fiecare secție a CSA Steaua pentru segmentul seniori și, seprat, pentru juniori. De ce? E secret sau chiar nu există o asemenea evidență? Potrivit informațiilor noastre, actualul comandant al CSA Steaua, Cristian Petrea, continuă practic “opera” fostului commandant, George Boroi, de a deraia clubul de la scopul pentrru care a fost înființat, adică pentru marea performanță, și de a-l direcționa către zona de amatori și copii.

Nu este de mirare că juniorii și sportivii de la secții abia înființate beneficiaza de câteva rânduri de echipament, iar seniorii abia dacă au un rând de echipament de competiții, că de antrenament nici nu se pune problema. O dovadă a nepăsării și a amatorismului managerial este faptul că CSA Steaua, condusă de Cristian Petrea, nu este în stare de vreo opt luni de zile să organizeze o licitație pentru achiziționarea de echipament sportiv, dar, în schimb,cheltuiește vreo 53.000 de euro ca să închirieze Arena Națională pentru un meci de fotbal din Liga a IV-a.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-04

TAGURI: csa steaua, mapn, fifor, petrea, boroi, sport
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VICTORIA EMMANUEL
03 Apr 2018

empréstimo! empréstimo!!!! empréstimo!!!Procura uma empresa de empréstimo privado respeitável e acreditados que fornece empréstimos para vida oportunidade.Oferecemos todos os tipos de empréstimos em um muito rápido e fácil caminho, empréstimos pessoais, empréstimos de carro, empréstimos hipotecários, empréstimos estudantis, empréstimos de negócio, empréstimos para investimentos, consolidação de débito e muito mais.Foram rejeitadas pelos bancos e outras instituições financeiras?Precisa de um empréstimo de consolidação ou uma hipoteca? Não parece mais que estamos aqui para fazer todos os seus problemas financeiros, uma coisa do passado.Podemos emprestar fundos para indivíduos e empresas que necessitam de assistência financeira a uma taxa de 2%.Sem número de segurança social necessária e sem verificação de crédito necessário, 100% garantido.Eu quero usar este meio para informar que prestamos assistência de confiança e apoia, e nós ficaremos felizes em lhe oferecer um empréstimo.Então envie-em um e-mail para: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) para aplicar para um empréstimo
Random imageUltimele stiriloading...