2019-02-18 08:20


ÎNFRÂNGERE dureroasă pentru Simona HALEP. Românca a fost eliminată în turul III, la Wimbledon

 |  19:20
ÎNFRÂNGERE dureroasă pentru Simona HALEP. Românca a fost eliminată în turul III, la Wimbledon

Simona Halep, liderul WTA, a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, numărul 48 mondial, în turul al treilea al competiţiei. Halep a condus cu 5-2 în decisiv şi a avut o minge de meci la 5-4 pe serviciul adversarei.

Înfrângere dureroasă pentru Simona Halep, ce aminteşte de alte victorii ratate de ea după ce a controlat partide. Ea a făcut un meci cenuşiu pe Terenul 1 de la All England Club, dar putea trece în faza următoare, fără un foarte mare efort, dacă ar fi concretizat avantajele, mingile de ghem/break avute. Halep a evoluat oscilant, a început fără agresivitate şi fără iniţiativă, intrând într-un joc de uzură ce a costat-o calificarea. Serviciul ei a fost slab, iar loviturile în lung de linie nu au nimerit terenul advers şi s-a văzut învinsă fără aceste arme importante ce nu au funcţionat.

Hsieh are un joc tehnic, greu de contracarat dacă are precizie. Ea dă cu două mâini atât reverul, cât şi lovitura de dreapta. Şi loveşte rapid, cu putere, mascând foarte bine direcţia în care va trimite mingea. Lovitura scurtă şi venirile la fileu sunt alte puncte forte din jocul ei. Evoluează cu inteligenţă, poate interpreta mai multe partituri tactice şi se mişcă bine pe teren, având o bună pregătire fizică şi psihică.

La început, Halep a jucat cu precauţie, fără prea multă agresivitate. A preferat mingile mai înalte şi mai lungi, celor puternice, nu a căutat să lovească decisiv, aşteptâng greşeala rivalei. Iar Hsieh a făcut şi spectacolul, puţin cât a fost în meciul de sâmbătă, cu scurtele şi venirile la fileu, dar şi punctele Simonei. Halep nu a riscat, trăind din cadourile adversarei, iar când a făcut-o, a greşit şi ea mult.

În primele cinci ghemuri, niciuna dintre cele două jucătoare nu şi-a fructificat serviciul. Halep a servit rău, însă ea a fost prima care a rupt seria break/rebreak, la 3-2. La 2-4, Hsieh şi-a fructificat şi ea serviciul, apoi Halep, înţelegând că e riscant să tot aştepte erorile din partea cealaltă a fileului, a început să evolueze mai apropae de cum a făcut-o în ultima perioadă, cu responsabilitate şi cu agresivitate. Au urmat două ghemuri câştigate de ea şi setul, cu 6-3, după 41 de minute.

Halep nu a continuat jocul bun din finalul primul set la începutul celui de-al doilea, în timp ce sportiva din Taiwan a mai renunţat la "floricele" şi şi-a diminuat numărul greşelilor neforţate. Jocul ei a crescut constant, în timp ce evoluţia Simonei Halep a continuat să oscileze. Astfel, Hsieh a obţinut break-ul la 1-1 şi s-a desprins apoi la 3-1. Halep a revenit totuşi şi a trecut ea la conducere, cu 4-3, dar fără să joace convingător. Taiwaneza a avut spintul final şi a luat setul, cu 6-4, după un break la 4-4 şi după o oră şi 18 minute de la start, potrivit News.ro.

Decisivul a fost dramatic, epuizant, cu schimburi de mingi şi ghemuri lungi. Halep a reuşit break-ul în ghemul al doilea, conducând cu 2-0, Hsieh a răspuns cu rebreak, urmat imediat de un ghem câştigat de liderul WTA pe serviciul advers. Tot jucătoarea română s-a desprins la un avantaj de trei ghemuri. Halep a condus cu 5-2, apoi a servit pentru meci la 5-3, dar Hsieh a făcut break. Românca a avut minge de meci în ghemul următor, pe serviciul lui Hsieh, dar taiwaneza a anulat-o şi, încărcată cu încredere şi răbdare, a dus la capăt o serie de cinci ghemuri câştigate la rând, punând capăt meciului, cu 7-5, după două ore şi 20 de minute de joc, nu înainte de a salva trei mingi de break (între care un 15-40), la scorul de 6-5.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-07

TAGURI: simona halep, Wimbledon, infrangere, scor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...