2019-01-20 17:17


Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan

 |  18:20
Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan

Încă o dată se demonstrează că oamenii buni, oamenii cu suflet mare, sunt chemaţi de Dumnezeu mai devreme la El. Dar parcă nu aşa de devreme, la 44 de ani. Daniel Prodan, stânca din apărarea Generaţiei de Aur, a fost răpus miercuri seară de un infarct miocardic. Resuscitat în faţa soţiei şi a fiului său de mai multe ori pe durata a trei ore, ex-internaţionalul născut unde se agaţă harta în cui, la Satu Mare, n-a răspuns din păcate la manevrele medicilor. E primul component al Generaţiei de Aur care a plecat spre Cer. În spatele tragicului eveniment stă sigur şi supărarea fără margini a celui poreclit “Tătuca” sau “Didi” pe oamenii de la FRF, şi în special pe preşedintele Răzvan Burleanu, omul care l-a dat afară în urmă cu doi ani de la Federaţie.

La acea vreme, lui Prodan i s-a imputat neconcordanţe în acordarea unor diurne către puştii de la naţionala U-17, care fusese plecată pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Anglia. A fost pare-se un tertip pentru a-l da afară pe fostul internaţional din funcţia de director sportiv, cel care deranja “cu gura sa mare”. La doar o lună după ce a fost dat afară, Didi a contestat în august 2014 decizia abuzivă de desfacere a contractului de muncă la Tribunalul Ilfov. În luna aprilie a acestui an a pierdut şi apelul, definitiv, iar săptămâna trecută a pierdut la Înalta Curte şi cererea prin care recuza completul care i l-a respins. Nu de mult timp, Prodan a pierdut şi procesul de calomnie intentat pe numele său de Răzvan Burleanu, pentru calomnie, şi a fost nevoit să-i achite acestuia suma de 7.000 de euro.  Toate aceste mari dezamăgiri l-au consumat enorm pe Daniel Prodan. În ultimele zece zile, pe fondul rezultatelor slabe ale naţionalei, ex-internaţionalul n-a ezitat să-l atace din nou pe Burleanu şi pe echipa sa de la FRF.

De altfel, cu doar câteva minute înainte să-şi dea duhul, Prodan l-a felicitat prin SMS-uri pe Gică Popescu, după ce ultimul a lansat o adevărată tiradă la adresa oamenilor din conducerea FRF, pe care îi vedere direct răspunzători pentru rezultatele jenante din preliminarii ale naţionalei. “Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje... Mă uit în gol la telefon şi văd ultima noastră conversaţie. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun... Odihneşte-te în pace, prieten drag!”, a fost postarea de pe Facebook a lui Gică Popescu. Cele două mesaje de felicitare la adresa Baciului au sunat astfel: “Alături de tine Gică” şi “Bravo căpitane!!!”

Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan
zoom

Supărat foc şi pe Iordănescu, Belo şi Vlădoiu

Pe lângă supărarea pricinuită de Burleanu şi acoliţii săi de la Federaţie, Didi Prodan mai avea un of mare pe suflet. Trăia un sentiment de trădare din partea unor oameni pe care i-a divinizat în perioada Generaţiei de Aur. Cel mai mult s-a simţit trădat de Anghel Iordăneascu, cel care a decis să sară din barca lui Gică Popescu, pe când acesta urma să candideze la şefia FRF, şi să rămână alături de Burleanu pentru câteva zeci de mii de euro ca antrenor al naţionalei. Nici Gică Popescu nu-l mai înghite deloc pe Tata Puiu de la acel episod. Apoi, Miodrag Belodedici, omul pe care Prodan îl vedea ca pe o “icoană”, a ales şi el, alături de Jean Vlădoiu, să rămână în funcţii în echipa lui Burleanu. “Didi Prodan ar fi vrut să-şi continue activitatea în administraţie. L-a afectat îndepărtarea de la FRF, dar nu atât îndepărtarea, cât atitudinea şi lipsa de respect faţă de cei din Generaţia de Aur. A suferit pentru că unii dintre jucători au trădat, aşa cum el spunea. Pentru el Belodedici era un fel de 'Dumnezeu' şi a considerat că l-a trădat. Didi mergea la sală, mergea în Herăstrău şi alerga. Nu ştiu dacă îşi făcea vreun control, dar sfatul meu este pentru toată lumea ca după 45 de ani să meargă anual la un control medical. Am trăit o experienţă şi ştiu ce spun”, a declarat Mircea Sandu.

Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei: “Nu ai nicio boală, nu te doare nimic și te prăbușești dintr-odată și mori”

Fostul medic al naţionalei timp de 25 de ani, Pompiliu Popescu, dat şi el afară de Burleanu cu o lună înainte de EURO, este în stare de şoc. Lui “Pompi” nu-i vine să creadă cum om sănătos tun, care n-a suferit niciodată de vreo boală, îşi găseşte sfârşitul din senin, printr-un infarct miocardic: “Am primit vestea morții lui Didi Prodan aseară (n.r – miercuri), pe la 23.00 și ceva 00.00. M-a șocat, n-am putut închide ochii toată noaptea. E incredibil, nu ai nicio boală, nu te doare nimic și te prăbușești dintr-odată și mori. E de necrezut pe un corp sănătos să apară infarct miocard. Cauze pot fi destule, însă el era perfect sănătos. Ani la rând i-am fost medic și niciodată, dar absolut niciodată nu a avut probleme cardiace. Problemele lui au fost doar cu accidentările, asta se știe", Pompiliu Popescu. Fostul medic a adăugat că fotbalul românesc a pierdut în urma decesului lui Daniel Prodan un om valoros. "Îi văd toată viața prin fața ochilor. Era un prieten de suflet, îl cunosc de 25-26 de ani de când juca fotbal. Un băiat extraordinar, cu glumele mereu la el, optimist, cu mult respect, ce să mai, un om deosebit. Dumnezeu să-l ierte! Fotbalul românesc a pierdut un om de valoare”. Ceea ce multă lume nu ştie este că lui Didi îi plăcea să consume des băuturi alcoolice. Până acum doi-trei ani, când a lăsat-o mai moale, iar de atunci se apucase serios de sală, de fotbal cu prietenii, de alergări.

Generaţia de Aur îl plânge

Moartea fulgerătoare a lui Didi Prodan i-a şocat pe colegii acestuia din Generaţia de Aur. De la Dorinel Munteanu şi până la Florin Prunea, toţi sunt desfiguraţi de durere după dispariţia celui care îi făcea tot timpul să râdă până la lacrimi în cantonamente. De exemplu, Gică Hagi n-a fost în stare să articuleze mai mult de câteva cuvinte, transpuse pe o reţea de socializare.

DORINEL MUNTEANU

“Nu vreau să supăr pe nimeni, dar a avut o inimă cum puțini români au avut. Am fost coleg cu el la echipa națională, coleg de cameră o bună perioadă de timp, sunt profund afectat. De când am aflat, de la doctorul Pompiliu Popescu, la prima oră a dimineții, nu mai sunt eu, nu mă regăsesc. A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Am trăit cel puțin 5 ani de zile lângă el ca un prieten. Voi veni sâmbătă să-mi iau la revedere de la el. Didi dădea mereu tonul. La Steaua nu l-am prins, dar la echipa națională, dincolo de Belo (n.r. Miodrag Belodedici) care era elegant în joc, de Hagi și ceilalți jucători, Didi ne depășea pe noi toți și nu o spun acum de complezență. Prin atitudine, la el nu exista accidentare, chiar spunea că ori joacă 90 de minute, ori nu joacă deloc, dar și prin zâmbet se remarca mereu. Sincer, nu știu când o să-mi revin”.

FLORIN PRUNEA

“Ce pot să zic? Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă. Sunt şocat şi aş vrea să nu mai vorbesc în momentul de faţă despre asta”.

Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan
zoom

GICĂ HAGI

“Nu pot să cred…Romas bun, Didi Prodan! E o zi tristă, neagră, urâtă, e greu să vorbeşti. A început să ne ia... el e primul din Generaţia de Aur”.

Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan
zoom

Mutu şi Chivu, distruşi

Fostul căpitan al echipei naţionale Cristian Chivu a scris pe Facebook în mesaj în care regretă dispariţia lui Daniel Prodan, despre care spune că "a fost cel mai mare suflet pe care l-a întâlnit în drumul prin viaţă". "Rămas bun, prieten drag! Undeva, acolo unde te duci, poate vei fi mai liniştit! Nouă aici, fără tine, ne va fi mai greu! Ei au câştigat, poate, cel mai mare suflet pe care l-am întâlnit în drumul meu prin viaţă! Odihneşte-te in pace, Didi! Condoleanţe familiei! Şivone", a scris Chivu pe Facebook. Nici Adi Mutu n-a rămas indiferent la decesul lui Didi Prodan. “Transmit condoleanțe familiei Prodan. Sunt șocat și îmi pare foarte rău. Nu am cuvinte. Să se odihnească în pace”, a spus “Briliantul”, prezent la deschiderea fan-shop-ului FC Dinamo.

Moment de reculegere înainte de Atletico – Real Madrid

Nu doar românii îl plâng pe Daniel Prodan, ci şi spaniolii de la Atletico Madrid, echipă pentru care fundaşul român a jucat în perioada 1997-1998. Conducerea clubului din la Liga a postat un comunicat pe site-ul oficial al grupării in memoriam Daniel Prodan, preluat de toată presa iberică: “A venit la noi în ianuarie 1997 şi a plecat în iunie 1998. În 2012, drumurile clubului nostru şi ale jucătorului român s-au intersectat din nou, când Atletico a jucat finala Ligii Europa la Bucureşti, capitala ţării sale. Acolo şi-a văzut echipa sa câştigând, în calitate de ambasador al finalei. Preşedintele, consilierul delegat şi consiliul de administraţie transmit condoleanţe familiei. Odihneşte-te în pace, Daniel Prodan”. Clubul madrilen a obţinut acceptul din partea federaţiei spaniole ca înaintea derby-ului din acest week-end cu Real Madrid, să se ţină un moment de reculegere în memoria celui care a fost Daniel Prodan. Momente de reculegere se vor ţine şi la meciurile din acest week-end din Liga 1.

Inima mare a “Tătucului” a cedat. Războiul cu Răzvan Burleanu şi compania i-au grăbit sfârşitul celui care a fost Daniel Prodan
zoom

Trupul neînsufleţit va fi depus astăzi la Arena Naţională

Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat ieri cererea familiei fostului internaţional Daniel Prodan de a depune sicriul pe Arena Naţională. Astfel, sicriul va fi depus la stadion astăzi, în intervalul orar 10.00-18.00, astfel încât toţi cei care l-au admirat să îi aducă un ultim omagiu. “’Zambetul Generatiei de Aur’. Aşa i-au spus colegii lui “Didi” şi aşa am vrea să ni-l aducem aminte cu toţii, însă acum, zâmbetul nostru ne-a părăsit şi în locul lui a rămas doar tristeţe. De-abia acum ne dăm seama cât de mici suntem în faţa sorţii şi cât de puţin contează alte înfrângeri suferite de-a lungul vieţii. Înfrângerea asta e cea mai dureroasă, pentru că acum nu mai ai ocazia să-ţi iei revanşa. Tot ce poţi să faci e să trăieşti aşa cum el te-a învăţat. Cu zâmbetul pe buze. Oricât de greu ar fi, suntem siguri că asta şi-ar fi dorit Daniel de la noi, motiv pentru care vă chemăm să ne fiţi alături în aceste momente grele. Cei care vor să-şi ia rămas bun de la “Didi” sunt aşteptaţi mâine, între orele 10:00 şi 18:00, la Zona VIP de la Arena Naţională (intrarea prin Bulevardul Maior Coravu). Vineri seară, la ora 20:00, sicriul va fi readus la Biserica “Sfântul Ilie” din Pipera, Drumul Bisericii, nr. 43 A, urmand ca sâmbătă de la ora 14:00, la cimitirul cu acelaşi nume să aibă loc înmormântarea”, se arată într-un comunicat al familiei lui Daniel Prodan.

CV

• Născut pe 23 martie 1972, la Satu Mare, acesta a început fotbalul la Olimpia, fiind transferat, la sfârşitul lui 1992, la Steaua, club alături de care a câştigat cinci titluri de campion al României, 2 Cupe ale României şi 2 Supercupe ale României. În 1996 a fost transferat de Atletico Madrid, pentru care a evoluat timp de un sezon. A fost vândut la Glasgow Rangers, dar din cauza unei accidentări grave, acesta nu a apucat să evolueze pentru scoţieni, fiind împrumutat în 2000 şi 2001, la Steaua şi FC Naţional. Echipa din Cotroceni a fost chiar ultima din cariera marelui fotbalist, care a adunat 54 de selecţii şi 2 goluri pentru România, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 1994 si la Campionatul European din 1996.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-17

GALERIE MEDIATAGURI: inima, tatuc, razboi, razvan burleanu, generatia de aur, daniel prodan, didi, frf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICOLAE
17 Noi 2016

Dumnezeu sa vegheze asupra sufletului sau .Ne-a facut pe toti fericiti si merita sa ne rugam pentru el ! Semneaza ...Spectatorii si iubitorii GENERATIEI DE AUR .!
STAN
18 Noi 2016

Tin and contact pe cine reprezinta Burleanu pro pun o analiza a sangelui la laboratory din Geneva.nu esteem exclusa otravirea.
Random imageUltimele stiriloading...