2017-01-21 17:43

SPORT


INTERNATIONAL SIX DAYS ENDURO. Aur pentru Mani Gyenes

 |  18:55
INTERNATIONAL SIX DAYS ENDURO. Aur pentru Mani Gyenes

Pilotul Emanuel Gyenes a devenit primul român care cucereşte medalia de aur la International Six Days Enduro, competiţie asemuită Jocurilor Olimpice din motorsport, fiind şi cea mai veche competiţie off-road din calendarul Federaţiei Internaţionale de Motociclism.

“A fost un traseu cu multă piatră şi mi-a plăcut pentru că a fost un antrenament bun pentru Dakar. Am stat aici şi câte şapte-opt ore pe zi pe o motocicletă exact cum se întâmplă şi acolo. A fost un bun antrenament şi pentru condiţia fizică. A trebuit să mă obişnuiesc cu motorul de enduro în patru timpi pentru că eu concurez în mod normal cu doi timpi, însă totul a fost OK. În primele două zile, am concurat cu stare febrilă pentru că nu m-am aşteptat să fie diferenţa de temperatură aşa de mare între Maroc şi zona aceasta din nordul Spaniei, unde este circuitul Navarra. Dar mă bucur că mi-am atins obiectivul. Am venit la Six Days dorind să obţin aurul şi am reuşit”, a declarat Gyenes. El a trecut de la motocicleta de rally-raid la motocicleta de enduro, în 4 timpi.

Aceasta a fost cea de-a cincea participare a sportivului la Six Days, cursă de şase zile în care anul acesta au fost de parcurs 1.300 de km. Sunt cinci zile de enduro clasic cu probe speciale, iar în ultima zi se concurează pe un traseu de motocros. De-a lungul timpului Mani a strâns patru medalii de argint, iar în acest an a obţinut primul aur din istoria participărilor sportivilor români. Fiind o cursă de anduranţă, medaliile se atribuie după un anumit punctaj. Astfel, daca ai pâna în 10 la sută din timpul celui mai bun clasat primeşti medalie de aur, daca ai pana în 25 la sută medalie de argint şi până în 50 la sutp medalie de bronz, informează Mediafax. International Six Days Enduro este cea mai veche competiţie FIM din ramura de off-road, iar ediţia desfăşurată anul acesta la Navarra, în Spania, a fost cea cu numărul 90.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-18

TAGURI: international six days enduro, aur, mani gyenesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image