2017-01-16 19:55

SPORT


INTERVIU. “2011 poate fi anul meu!”. Jo Jo Dan debutează sâmbătă dimineaţă în cel mai important an din carieră în faţa fostului campion mondial Steve Forbes

 |  18:33
INTERVIU. “2011 poate fi anul meu!”. Jo Jo Dan debutează sâmbătă dimineaţă în cel mai important an din carieră în faţa fostului campion mondial Steve Forbes

Pugilistul Ion Ionuţ alias Jo Jo Dan se va duela sâmbătădimineaţă (ora 4.00 AM) cu fostul campion mondial Steve Forbes în primul mecidin anul care se anunţă cel mai important din cariera sa. În cazul în care seva impune, românul va boxa, într-un meci eliminator pentru titlul mondial WBC,cu învingătorul dintre Mike Jones şi Jesus Soto.

Puterea: Salut Jo Jo! Mai sunt câteva zile până la meciulcu Forbes, eşti pregătit?

Jo Jo Dan: Da! Cu siguranţă, sunt convins că voi face unmeci spectaculos vineri noapte, cu atât mai mult cu cât gala va fi transmisă şiîn România. L-am urmărit pe Forbes în mai multe meciuri şi ştiu cum se bate înring. Pot spune că sunt pregătit 100%, doar eu îmi pot face meciul dificil.

E totuşi un pugilist cu experienţă. A boxat deja cu De laHoya şi Berto, a rezistat chiar tot meciul.

E un adversar dificil, dar consider că planul meu deluptă nu va da greş şi la final voi fi declarat învingător. Ştiu ce pot şi suntconvins că totul va fi bine după meci.

Care sunt şansele să devii campion mondial anul acesta?

Momentan, nu mă gândesc decât la meciul cu Forbes, însădacă voi câştiga e posibil ca următorul meci să fie pentru titlul mondial. Anulăsta se arată unul foarte bun pentru cariera mea, chiar dacă e abia al doileala semimijlocie.

De la meciul cu Selcuk ţi se trage. Crezi că vei reuşi lacategoria asta?

Eu mă felicit că am urcat în categorie. Toată lumea dinboxul profesionist a fost impresionată de meciul de la Istanbul, chiar dacă am pierdutpe nedrept. După meciul ăla am intrat direct pe locul 3 în Topul WBC, iar astaînseamnă mult. Pot deveni oricând un challenger obligatoriu pentru campion.

Eşti foarte optimist.

Da, ştiu ce pot şi sunt convins că voi reuşi să fac unmeci mare cu Forbes. M-am pregătit foarte bine cu antrenorul meu şi dejanivelul este mult mai ridicat. Vă promit un duel spectaculos din care eu voiieşi învingător.

Sparring pentru fraţii Kliciko

Fost campion mondial IBF la superpană, Steve Forbes s-aantrenat pentru meciul cu Jo Jo Dan la celebra sală Kronk din Detroit, subcomanda lui Emanuel Steward. În toamnă, americanul a fost sparring partnerpentru Wladimir Kliciko, pregătit la rândul său de faimosul tehnician. În 2008,pugilistul în vârstă de 33 de ani a pierdut la puncte în faţa campionului WBCAndre Berto, dar şi a lui Oscar de la Hoya.

TVR va transmite meciul

După mai bine de un an de pauză, televiziunea naţionalăva transmite din nou un meci al unuia dintre cei trei pugilişti românistabiliţi peste Ocean. Gala de la Montreal va putea fi urmărită sâmbătădimineaţă de la ora 4.00, iar unul dintre comentatori va fi fostul campionmondial Marian Simion.

Trei paşi pentru a deveni campion mondial

Pasul 1 - Pugilistul născut în Bucureşti trebuie sătreacă de americanul Steve Forbes pentru a primi dreptul de a lupta într-unmeci eliminatoriu.

Pasul 2 - Se va duela cu învingătorul dintre Mike Jonesşi Jesus Koto, meci programat săptămâna viitoare. Cel mai probabil, în vară.

Pasul 3 - Dacă va obţine aceste două victorii, atunci îlva înfrunta pe campionul WBC Andre Berto într-un meci cu centura pe masă.

JO JO DAN (ROMÂNIA)

Vârstă: 29 de ani

27 de victorii - o înfrângere

STEVE FORBES (SUA)

Vârstă: 33 de ani

35 de victorii - 8 înfrângeri


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image