2017-01-23 18:53


INTERVIU. Daniel Opriţa: “S-a terminat calvarul!”

 |  19:33
INTERVIU. Daniel Opriţa: “S-a terminat calvarul!”
Este eroul primei etape a noului sezon din Liga 1. La 30de ani, când mulţi îl vedeau terminat, Daniel Opriţa a renăscut din propriacenuşă. Luni seară a adus victoria Petrolului contra campioanei Oţelul Galaţigraţie a două goluri de efect. Din experienţă, nu face din asta un titlu deglorie, dar ţine să precizeze că bucuria nu poate fi descrisă în cuvinte dupăaproape trei ani pierduţi.

Mai ai baterie la telefon?

(n.n. - râde) Mai am, mai am. Acum toată lumea te sună, enormal. Dar trebuie să mai aveţi răbdare, e doar un simplu meci. Sunt bucuroscă am marcat cele două goluri, însă prea repede sunt făcut mare. Rămân cu capulpe umeri.

Cum a fost revenirea în Liga 1 după trei ani de pauză?

Ai văzut şi tu. Foarte bună. Am câştigat trei puncte maricare ne dau încredere. De asta sunt mai bucuros. Victoria asta ne va ajuta sătratăm altfel meciurile pe viitor. Altfel, aveam presiune chiar şi în meciurilecu echipele mici. Mergem şi etapa viitoare să câştigăm la Vaslui. Dacă nu vomreuşi, e altceva, dar vrem să batem.

Ce ai făcut în toată perioada asta în care fanii nu au mai auzit de tine?

Numai eu ştiu prin câte am trecut. A fost un calvarpentru mine, dar a trecut. Acum sunt bine, de un an nu mai am probleme. Am avutnişte dureri mari la genunchi, uneori mă gândeam că nu mai pot juca. Chiar măgândeam la retragere. Apoi, problemele erau de ordin mental. Îmi era frică sămai joc.

Cine te-a readus la nivelul ăsta?

Vivi Răchită. M-a ajutat mult. M-a pregătit din toatepunctele de vedere. Îi mulţumesc mult pentru asta. Că a crezut în mine.

Două goluri contra campioanei. Ce urmează?

Să nu ne grăbim. Am dat două goluri contra campioaneiRomâniei, nu cea a Spaniei. Nu este diferenţă prea mare între echipe. Eu credcă am jucat foarte bine chiar şi când era egalitate numerică. Am avut multefaze de gol, cred că am meritat victoria. E un început pentru noi şi ne-am doriun loc onorabil, dar să nu uităm că principalul obiectiv este salvarea de laretrogradare.

Ai fost coleg cu Dorinel la Steaua. Aţi vorbit după meci?

Suntem şi vecini aici. Cu Neaga, cu Diniţă, mai mulţi.Înaintea jocului mi-a zis să vorbim după. Apoi n-am mai apucat. A fost şi elsupărat.

DANIEL OPRIŢA – CV

Data naşterii: 10 august 1981 (Drăgăneşti)

Post: atacant

Carieră:

CSM Reşiţa (2000-2002)

Steaua (2002-2007)

Dinamo (2007)

UTA (2008)

Lorca (2008)

FC Aarau (2009)

FC Baku (2009)

Petrolul (2010-prezent)

Statistică:

Liga 1

119 meciuri – 17 goluri

Liga 2

76 – 22

Liga 1 – Elveţia

15 – 0

Liga 1 – Azerbaidjan

3 – 0

Cupele europene

44 – 4

Naţională

6-1

Performanţe:

2 titluri de campioan al României cu Steaua (2005, 2006)

1 Supercupa României cu Steaua (2006)

sferturi de finală Cupa UEFA cu Steaua (2006)

Răchită: „Ştiam ce poate!”

Managerul Valeriu Răchită conduce destinele clubului. Eleste cel care le dă şi acceptul jucătorilor să ofere interviuri. Euforiavictoriei la debutul în Liga 1 l-a făcut pe tehnician să accepte fără prea marirezerve ca Opriţa să vorbească pentru „Puterea” despre revenire. „Eu îl ştiampe Daniel. Ştiam ce poate şi ce fel de caracter are. L-am antrenat mai multmental decât fizic. La 30 de ani poate arăta multe, e un fotbalist talentat.Sunt convins că mai poate să joace la nivel înalt”, ne-a spus fostul fundaş.

Petrolul revine pe „Ilie Oană”

Prahovenii au fost nevoiţi să joace primul lor meci înLiga 1 de pe teren propriu la Buzău, dar s-au simţit ca acasă încurajaţi depeste 4.000 de fani veniţi de la Ploieşti. „Nu am crezut vreodată că Petrolul areaşa fani”, a exclamat Opriţa. Galben-albaştrii vor reveni pe legendarul „IlieOană” pe 10 septembrie, cu o lună mai devreme decât se preconiza, atunci cândnoul stadion va fi gata. Meciul inaugurării va fi contra Ceahlăului. „Mai multca sigur va fi arhiplin. Păcat că nu vom avea la fel şi contra Rapidului”, amai spus atacantul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image