2017-01-23 20:54


INTERVIU. Fostul selecţioner Angelo Niculescu a fost coechipier cu Simatoc la Carmen Bucureşti. ''Am aflat că a jucat la Inter zeci de ani mai târziu''

 |  18:06
INTERVIU. Fostul selecţioner Angelo Niculescu a fost coechipier cu Simatoc la Carmen Bucureşti. ''Am aflat că a jucat la Inter zeci de ani mai târziu''
În ciuda faptului că se apropie de vârsta de 90 de ani,selecţionerul de la Guadalajara, Angelo Niculescu, are o memorie de elefant. Laaproape 7 decenii distanţă, profesorul şi-a adus aminte de Nicolae Simatoc,fostul său coleg de la Carmen Bucureşti din perioada 1946-1947. Profesorul îldescrie ca un „excelent dreptaci, dar cam boem, căruia nu îi plăcea să alerge”.

Bună ziua, dom’ profesor, de la ziarul „Puterea” văderanjez. Aş vrea să vorbim despre Simatoc...

Ce surpriză. Îmi aduc aminte de el. Am fost colegi laCarmen. Eu când am ajuns la echipă, el era deja acolo. Un tip înalt, bineclădit, impresiona prin statură. Purta 48 la picior, era cel mai mare dintrenoi şi aici mă refer la statură.

Ce vă mai amintiţi despre el?

Era colegial şi ne respectam reciproc. Un tip liniştit,chiar dacă în afara terenului îi plăcea să stea prin cafenele. Juca mult rummy.Dar în rest nu le avea cu politica, aşa cum făceau alţii. Nu îl interesa. Toatălumea îl aprecia, inclusiv presa, şi spuneau despre el că e un mare jucător.Ulterior, s-a şi dovedit asta. Dovadă că a jucat la Inter, iar apoi în Spania.

Cum îl descrieţi ca jucător?

Ştiu că era un excelent dreptaci. Juca mijlocaş dreaptapentru că nu ştia foarte bine cu stângul. Oricum, foarte tehnic, dar era maiboem. Nu îi plăcea foarte mult să alerge, mai mult din pase. Ştiu că se înţelegeaexcelent pe teren cu Bazil Marian.

Ştiţi cum a plecat?

Noi am jucat împreună cam un an. Apoi, într-o zi de vară,s-a topit. A urcat în trenul de Timişoara şi dus a fost. Am înţeles că a fugitîn Italia prin Iugoslavia. Cred că avea ceva aranjat. Oricum, nu am putut să neinteresăm prea mult.

Când aţi aflat că a jucat la Inter Milano şi la Barcelona?

La mulţi ani distanţă, cred că ani buni de tot. Era o perioadăaspră, nu era bine să vorbeşti prea mult, să te interesezi de cei care sunt înafara spaţiului românesc. Trebuia să eviţi astfel de lucruri ca să ai linişte,altfel te suspectau să vrei şi tu să pleci şi aveai mari probleme. Nu puteai săai încredere în nimeni, aşa că evitam pe cât posibil.

foto: gsp.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image