2017-01-25 03:37


INTERVIU. ''Sunt gata să revin în top!'' Adrian Diaconu va boxa la finalul săptămânii în cea mai aşteptată gală a anului în boxul mondial

 |  18:01
INTERVIU. ''Sunt gata să revin în top!'' Adrian Diaconu va boxa la finalul săptămânii în cea mai aşteptată gală a anului în boxul mondial
Fostul campion WBC la semigrea Adrian Diaconu se află înfaţa unui moment de totul sau nimic pentru cariera sa. În ultimele două luni atras tare pentru pregătirea meciului cu americanul Chad Dawson, programatduminică dimineaţă. Nu a dorit să fie în centrul atenţiei, tocmai de aceea arefuzat să acorde declaraţii în ultima perioadă. Prin intermediul promotoruluiChris Gănescu, pugilistul în vârstă de 31 de ani ne-a acordat un scurtinterviu, primul, înaintea galei de la Montreal:

Cât de mult aştepţi această confruntare de pe 21 mai?

Mai mult ca niciodată. E şansa mea să revin în top şi nuo voi rata.

A durat ceva până să te înţelegi cu Dawson pentru un mecidirect. Crezi că se mai poate întâmpla ceva până la ora meciului?

Nu cred, dar în box e posibil orice. Poate doar oaccidentare. Doamne fereşte! La el sau la mine, altfel nu văd cum. Ne vom bate.

Va fi cea mai importană gală a ultimilor ani din Canada. Ai emoţii înainteaacestei întâlniri? Chiar deloc. Sunt la mine acasă şi fanii vor fi în majoritate alături de mine.Nu am absolut nici o presiune, iar după o viaţă de box, emoţiile nu le maisimt.Antrenorul lui Dawson susţine căelevul său va câştiga toate meciurile prin KO. Ce şanse are împotriva „Rechinului”?Nu îl văd să mă facă KO, dar sper să încerce. S-ar puteaîntoarce împotriva lui.Ai un avantaj moral ţinând cont că el nu a mai boxat de 10 luni şi asta înurma unei înfrângeri?

Nu, nu cred. Probabil a trecut peste asta şi sunt sigurcă va fi foarte bine pregătit din toate punctele de vedere.Unde ai pregătit duelul cu americanul?

M-am antrenat aici, la Montreal. Am toate condiţiilenecesare şi totul a mers perfect. Pe 21 mai voi fi gata să-l înving pe Dawson.

Record de audienţă la Centre Bell

Gala programată duminică dimineaţă (n.r. - ora 2.00 aRomâniei) a prezentat un interes imens din partea fanilor boxului din toatălumea deoarece main-event este revanşa dintre Jean Pascal şi Bernard Hopkins.Deşi preţurile au fost cu 20% mai mari decât la galele lui Lucian Bute, CentreBell va fi arhiplin la ora celor două meciuri, fiind aşteptaţi peste 18.000 despectatori. În România, meciul Diaconu vs Dawson va putea fi urmărit în directpe PRO TV, duminică dimineaţă la ora 5.00. Gala va fi transmisă de HBO în USA,iar în Canada pe alte două posturi, ambele în sistem pay-per-view.

Trebuiau să se mai bată de două ori

Diaconu şi Dawson sunt deja cunoştinţe vechi. În 2007,meciul a fost organizat de Don King, însă cu câteva zile înainte, românul adeclarat forfait. Apoi, un an mai târziu, americanul, atunci campion mondialWBC, a refuzat să lupte cu „Rechinul”, preferând să-i lase acestuia centura. Şiacum meciul a fost cât pe ce să fie contramandat, staff-ul lui Dawsontemându-se că Diaconu ar fi un adversar mult prea puternic la revenireaacestuia în ring după aproape un an de pauză.

În toamnă e programat duelul titanilor

Practic, duminică se vor bate cei mai bine cotaţipugilişti din lume la categoria semigrea. Organizatorii au plănuit caînvingătorii din cele două meciuri să se dueleze într-o gală ce ar trebui să sedispute în toamnă. Pe masă vor fi puse centurile WBC şi IBO, dar şi câtevamilioane de euro. O victorie în faţa lui Dawson l-ar readuce pe Diaconu în faţatitlului de campion mondial, pierdut în 2009 la Pascal.

Susţinut de Bute şi de Jo Jo Dan

Diaconu va fi sprijinit de ceilalţi doi pugilişti românilegitimaţi la InterBox, Lucian Bute şi JoJo Dan. Mai mult, pregătirea pentrumeci a făcut-o sub comanda antrenorului lui Bute, Stephane Larouche. Campionulmondial IBF e convins că Diaconu va avea probleme în faţa lui Dawson. „Americanule un stângaci puternic, iar Adrian nu se acomodează prea bine cu stângacii.Larouche s-a ocupat de el şi sunt convins că ne va oferi un meci tare”, a spusBute.

ADRIAN DIACONU VS CHAD DAWSON

Data naşterii: 9 iunie 1978

Palmares profesionişti:

27 victorii (15 KO) – 2 înfrângeri

Centuri: campion al Canadei (2005), WBC International(2005-2007), campion mondial WBC (2008-2009)

Data naşterii: 13 iulie 1982

Palmares profesionişti:

29 victorii (17 KO) – 1 înfrângere

Centuri: campion mondial WBC tineret la mijlocie(2003-2005), campion mondial WBC (2007-2008), campion mondial IBF şi IBO(2008-2009)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image