2018-07-22 09:35


Ion Ţiriac, alături de alte glorii, admis în International Tennis Hall of Fame

 |  07:10
Ion Ţiriac, alături de alte glorii, admis în International Tennis Hall of Fame

Ion Ţiriac, Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell vor fi admişi în International Hall of Fame cu prilejul unei ceremonii ce va avea loc pe 13 iulie 2013 la Newport, SUA.

Fostul tenisman, actual om de afaceri, va fi admis la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului, datorită rolurilor sale de antrenor influent şi promotor de succes.

De la crearea sa în 1955, doar 224 de persoane din doar 19 ţări au fost acceptate în Hall of Fame.

Un jucător de succes la dublu, Ion Ţiriac, 73 ani, a devenit un lider influent în tenis, începând de la rolul de antrenor până la promovarea de mari turnee. În anii '70, Ţiriac şi colegul său Ilie Năstase au devenit parteneri într-o echipă de dublu de mare succes. Ţiriac a preluat rolul de mentor în acest parteneriat şi a transpus această experienţă într-o carieră administrativă de succes în tenis. Ţiriac a avut o abordare directă, în stilul afacerilor, în tenis şi a lucrat fără oboseală pentru a promova jucătorii, turnee şi a creşte interesul pentru acest sport prin intermediul televiziunii. A antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic şi Boris Becker, care a câştigat 5 turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac. În plus, a fost promotor şi director a numeroase evenimente, inclusiv a 2 dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Ope şi Madrid Masters. El continuă să promoveze tenisul în ţara sa natală şi este proprietar al turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucureşti. Ca jucător, Ţiriac a avut un rol instrumental în echipa de Cupă Davis a României, pentru care a jucat 15 ani, şi a ajutat la calificarea în 3 finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros, se arată în caracterizarea făcută românului de către International Tennis Hall of Fame.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-22

TAGURI: Ion Tiriac, Hall of Fame, tenis

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri