2017-01-22 03:59

SPORT


Isterie la Cesena, ''Briliantul'' a fost prezentat oficial. Mutu: ''Sunt pregătit de luptă''

 |  19:04
Isterie la Cesena, ''Briliantul'' a fost prezentat oficial. Mutu: ''Sunt pregătit de luptă''
Transferul lui Adi Mutu de la Fiorentina la Cesena apărut pentru toată lumea un pas înapoi, însă nu şi pentru fotbalist. Împins săfacă această mutare de către oficialii viola, internaţionalul român a avut pemasă mai multe variante de transfer, care mai de care mai exotice. Cea mai consistentăfinanciar a venit din partea lui Al-Ain, formaţie pregătită de Cosmin Olăroiu,care îi oferea un salariu stagional de aproximativ 3 milioane de euro, însăMutu a spus pas. A urmat propunerea lui Dan Petrescu de la Kuban Krasnodar şi,chiar dacă i se ofereau şi aici bani foarte mulţi, dar şi avion privat care săîl ducă ori de câte ori voia în Italia, Mutu a refuzat, ca şi pe Galatasaray,acolo unde mergea pe filiera Giovanni Becali. Şi totul dintr-un singur motiv. Voiasă rămână cu orice preţ în Serie A, mai ales că nici familia nu era de acord cuplecarea din Italia. A ales Cesena, un club destul de mic, însă cu ambiţii extremde mari. Noua echipă a lui Mutu a supravieţuit cu greu în sezonul trecut înprimul eşalon, iar acum visează, împreună cu românul, la o participare încupele europene. Aducerea lui Mutu la Cesena a produs o emulaţie fantasticăprintre suporterii acestei formaţii, care au aşteptat cu sufletul la gurăprezentarea românului. Ei au luat cu asalt casele de bilete pentru a-şi procuraabonamente pentru noul sezon.

Laprezentarea oficială, internaţionalul român şi-a expus planurile de viitorlegate de Cesena. “Sunt fericit să fiu aici.Obiectivul nostru este să confirmăm ceea ce echipa a făcut în sezonul trecut.Mental, sunt pregătit de luptă. Am jucat şapte ani în Liga Campionilor, amcâştigat titluri, nu am nici o problemă de adaptare. Eram la un club mare caFiorentina şi nimeni nu m-a obligat să plec. Cesena m-a dorit cu ardoare şi amdecis să vin aici. Nu sunt bătrân, dar am multă experienţă. Am făcut multe erori în viaţă, dar acumm-am schimbat”,a spus Mutu.

“Mă voi întoarce la Fiorentina

Mutu nu avea cum să uite aşa derepede perioada petrecută la Firenze. Românul le-a făcut declaraţii de dragostefanilor viola, dar şi un anunţ-şoc: “La Fiorentina au fost cinci ani superbi,am jucat în Liga Campionilor, am crescut mult şi sunt convins că în viitor sevor întări. Suporterilor Fiorentinei le spun că au fost cinci ani de neuitat.M-au susţinut în teren, chiar şi atunci când am avut probleme. Îi voi susţineîn continuare. Vor rămâne mereu în inima mea. Îmi pare rău că am plecat, darîntr-o zi mă voi întoarce. De Fiorentina nu m-am despărţit în condiţii bune,dar trebuie să le mulţumesc oamenilor de acolo şi în mod special lui AndreaDella Valle. Urez succes echipei în continuare, dar mai ales suporterilor deacolo. De multe ori am jucat mai mult pentru ei, decât pentru echipă”

Are concurenţă mare în atac

Dacă la Inter Milano şi Chelsea a avut de tras serios pentru a prinde unloc în primul 11, la celelalte echipe din carieră a fost titular de drept. Aavut alături parteneri celebri, printre care îi amintim pe Adriano, Vieri,Ronaldo, Gilardino, Crespo, Duff, Gudjhonsen sau Recoba. Nici acum, la Cesena,nu îi va fi simplu. La 32 de ani pe care i-a împlinit în ianuarie, Mutu va aveao concurenţă puternică în avanposturi, deoarece Cesena s-a bazat în ultimulsezon pe un cuplu sudat de atacanţi, format din Igor Budan şi Erjon Bogdani.

Adrian Mutu

Cluburi

FC Argeş 1996-1999 (41 meciuri/11 goluri)

Dinamo 1999-2000 (37/26)

Inter Milano 2000 (14/2)

Verona 2000-2002 (62/17)

Parma 2002-2003 (35/21)

Chelsea 2003-2004 (34/7)

Juventus 2005-2006 (32/7)

Fiorentina 2006-2011 (110/54)

Naţională 70/32


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image