2018-11-19 07:28


Jeremy Clarkson, vedeta Top Gear, a câştigat 16 milioane de euro de la BBC, anul trecut

 |  13:51
Jeremy Clarkson, vedeta Top Gear, a câştigat 16 milioane de euro de la BBC, anul trecut

Jeremy Clarkson, vedeta emsiunii auto Top Gear, a câştigat anul trecut 14 milioane de lire, aproximativ 16 milioane de euro, din drepturi salariale şi din campania de publicitate a show-ului, scrie The Guardian.

Aproximativ 4,8 milioane de lire, Jeremy Clarkson le-a câştigat din dividende la compania pe care a înfiinţat-o împreună cu BBC pentru a exploata potenţialul comercial al brandului Top Gear (Bedder 6). Din salariul de la BBC, Clarkson a câştigat anul trecut o sumă estimată la circa un milion de lire.

Jeremy Clarkson a câştigat alte 8,4 milioane de lire din vânzarea a 30% din pachetului de acţiuni de la Bedder 6, către BBC Worldwide.

BBC Worldwide, divizia comercială a corporaţiei britanice, a intrat, în 2008, într-un parteneriat cu Clarkson şi Andy Wilman, producătorul executiv de la Top Gear, care deţinea 20% din companie.

Potrivit cotidianului britanic, Clarkson a încasat în ultimii cinci ani peste 10,2 milioane de lire din dividendele de la Bedder 6.

În anul 2011, Jeremy Clarkson, co-prezentatorul emisiunii Top Gear, a realizat venituri totale de 3,5 milioane de lire sterline din această activitate, fiind cel mai bine plătit star al BBC, potrivit datelor companiei, citate de The Guardian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

GALERIE MEDIA


TAGURI: jeremy, clarkson, top, gear, BBC
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...