2016-12-06 16:12

SPORT


Jo Jo Dan, fără şansă!

 |  21:00
Jo Jo Dan, fără şansă!

De un an şi jumătate visează Jo Jo Dan, alias Ion Ionuţ, la revanşa cu Selcuk Aydin, după înfrângerea nemeritată din 2010, însă acum turcul nu i-a lăsat nici o şansă, în meciul disputat sâmbătă noapte la Trabzon. Adversarul a boxat şi de această dată murdar”, însă a învins la puncte, decizie în unanimitate, şi astfel şi-a păstrat titlul de campion mondial WBC Silver la categoria welter.

“Am învins un adversar puternic. Îmi felicit adversarul. Îl aplaud pentru curajul de a veni la Trabzon şi a încerca să îmi ia centura. El a avut de-a lungul carierei doar două înfrângeri, ambele de la mine”, a spus Aydin.

În ciuda faptului că a fost susţinut din sală de Lucian Bute, Jo Jo Dan suferă a doua înfrângere din carieră, şi ratează astfel şansa de a deveni challanger obligatoriu pentru campionul mondial Floyd Mayweather.

Românul a început extrem de prost partida, fiind numărat chiar din prima repriză, croşeul de dreapta al lui Aydin atingându-şi ţinta. Au urmat cinci reprize de tatonare, în care sportivul nostru nu a reuşit să se impună categoric în nici una dintre ele. În a doua parte a disputei, Jo Jo Dan a fost mai activ şi şi-a pus de câteva ori în dificultate adversarul, însă a venit repriza a 11-a, în care aceeaşi dreapta năucitoare a lui Aydin l-a trimis pe român din nou la podea. A fost şi momentul decisiv al întâlnirii şi, chiar dacă turcul a fost penalizat cu un punct pentru lovituri interzise, acesta a câştigat prin decizie în unanimitate.

A luptat 10 reprize cu mandibula fracturată

Eşecul lui Jo Jo Dan are şi o altă cauză de-a dreptul dramatică. Pe lângă faptul că a avut ambele arcade sparte, românul a boxat încă din repriza a doua cu mandibula fracturată şi, până la finalul disputei, a refuzat intervenţia medicilor. Ionuţ a suferit o intervenţie chirurgicală, iar recuperarea în astfel de cazuri este una de lungă durată, a spus pentru Asport, promotorul pugilistului român, Chris Gănescu.

Punctajul arbitrilor judecători

Roger Tilleman (Belgia) 113-112

Fabian Guggenheim (Elveţia) 113-112

Predrag Aleksic (Muntenegru) 115-111

Palmares Jo Jo Dan

29 victorii (16 prin KO)

2 înfrângeri


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01

TAGURI: jo jo danComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image