2019-01-17 13:49


Joseph Blatter acuză campania plină de ură cu care UEFA a acţionat împotriva sa

 |  11:46
Joseph Blatter acuză campania plină de ură cu care UEFA a acţionat împotriva sa

Joseph Blatter, reales vineri în funcția de președinte al FIFA, a acuzat campania plină "ură” cu care UEFA a acționat împotriva sa în ultima perioadă. Elveţianul a precizat, totodată, că și-a "iertat" contestatarii și şi-a exprimat speranţa că va exista o bună colaborare, pe viitor, cu forul european.

Postul elvețian de televiziune RTS a difuzat sâmbătă dimineața un amplu interviu cu Joseph Blatter, în care preşedintele FIFA a acuzat maniera în care a acționat justiția americană și o pune în primul rând pe seama faptului că Statele Unite au eșuat în tentativa de obținere a dreptului de organizarea a Cupei Mondiale din 2022, atribuită Qatarului, transmite Agerpres.

"Există semne care nu mint: americanii au fost candidați pentru Cupa Mondială din 2022 și au pierdut (...) În cazul în care americanii au de-a face cu delicte legate de bani sau de drept comun, care se referă la cetățeni nord-americani sau sud-american, să-i aresteze acolo, nu la Zurich, în timpul unui Congres", a afirmat Joseph Blatter.

"Să nu uităm că ei (americanii) sunt sponsorul numărul unu al Regatului Hașemit, deci și al adversarului meu (prințul iordanian Ali bin Al Hussein), această afacere nu arată prea bine", a completat elveţianul.

Joseph Blatter a afirmat că nu poate să nu se gândească la faptul că „nu este o simplă coincidență între aceste atacuri ale americanilor și reacția UEFA și a domnului Platini". Preşedintele FIFA a denunțat "o ură, venită nu doar din partea unei persoane de la UEFA, ci a unei organizații, UEFA, care nu a înțeles că am devenit președinte".

Întrebat în legătură cu atitudinea lui Michel Platini, președintele UEFA, care i-a cerut demisia joi, Joseph Blatter a spus: „Îi iert pe toți, dar nu uit".

În ceea ce priveşte relaţia viitoare cu UEFA, Joseph Blatter a avut o atitudine conciliantă: "Va trebui să continuăm cu Platini și UEFA. Nu putem trăi fără UEFA, iar UEFA nu poate trăi fără noi".

Joseph Blatter și Michel Platini se vor afla față în față sâmbătă, la sediul FIFA, cu ocazia repartizării locurilor pe confederații, pentru Cupele Mondiale din 2018 și 2022, din Rusia, respectiv Qatar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: joseph, blatter, acuza, campanie, plina, ura, uefa, actioneaza, impotriva, perioada, contestatar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...