2018-10-16 15:13


Jucătorii de la naţională, în vizorul DNA

 |  12:09
Jucătorii de la naţională, în vizorul DNA

Mai mulţi fotbalişti importanţi sunt citaţi de DNA într-un dosar în care principalul inculpat este Gheorghe Chivorchian, dar mai apar și alte 9 persoane.

Numele lui Costel Pantilimon, Ianis Zicu, Alex Bourceanu și alți fotbaliști importanți sînt citate. Procurorii au dispus trimiterea fostului secretar al FRF în judecată pentru niște fapte din 2008, pe cînd acesta era președinte la Poli Timișoara. Premierea fictivă a fotbaliștilor era un mijloc pentru a justifica mai multe sume cheltuite abuziv. Acești bani erau acordați ilegal de Consiliul Județean Timiș pentru a susține echipa. Gheorghe Chivorchian plătea jucătorii și stafful cu o sumă, însă banii notați pe tabelul nominal erau de două ori mai mulți.

Printre cei care ar fi trebuit să beneficieze de acești bani se numără fotbaliști precum Marian Aliuță, Dan Alexa, Costel Pantilimon, Iulian Tameș, Ianis Zicu și Alex Bourceanu. În realitate, banii au fost direcţionaţi în alte scopuri (plăţi de penalităţi contractuale şi chirii, în relaţia cu acelaşi CJ, plăţi prin executare silită efectuată de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice etc.)", se mai arată în comunicatul DNA.

DNA menționează că în perioada 2008-2011, CJ Timiș a încălcat în mod repetat prevederile legale și a acordat echipei 9,950,000 lei din bugetul județului, sumă considerată un prejudiciu.

Procurorii DNA au dispus, luni, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Chivorchian şi a lui Constantin Ostaficiuc, fost preşedinte al CJ Timiş, alături de alte persoane, pentru fapte privind finanţarea nelegală a echipei de fotbal Poli Timişoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-23

TAGURI: fotbalisti, jucatori, dna, premiere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...