2017-01-23 10:33


‘’Legenda’’ revine acasă! Visul lui Florentin Petre a devenit în sfârşit realitate

 |  19:39
‘’Legenda’’ revine acasă! Visul lui Florentin Petre a devenit în sfârşit realitate
Şi-a încheiat cariera impresionantă de fotbalist în această vară, dar nu întricoul lui Dinamo, ci în cel al Victoriei Brăneşti şi, paradoxal, chiar într-unmeci împotriva lui Dinamo, pe arena din Ştefan cel Mare. A plâns la final înfaţa galeriei, iar jucătorii dinamovişti care au venit să salute fanii, au statcuminţi în spatele simbolului, erau practic de decor. După acel meci, “Piticul” s-a gândit numai la momentul reîntoarcerii “acasă”, îşi dorea enorm asta. A urmat odiscuţie preliminară cu preşedintele Nicolae Badea, care i-a promis o funcţieîn club, însă de atunci totul a rămas în aer. În fiecare interviu pe care l-adat de atunci în mass-media, ex-fotbalistul ajunsese practic să se milogească de şefii dinamovişti pentru a-l coopta înclubul pentru care a dat mai mult de 100% în cei aproape 12 ani pe care i-apetrecut în Groapă. Vorbele sale au avut însă efect. Nicolae Badea s-a ţinut decuvânt şi i-a îndeplinit visul Piticului. “Am vorbit acum câteva zile cu Florentin şi va veni în cel mai scurt timpla Dinamo. El a fost ocupat în ultima vreme mai mult cu automobilismul, însă ceaveam de vorbit am vorbit. Pentru început el va fi în departamentul de scouting,însă va avea şi atribuţiuni pe partea tehnică la centrul de copii şi juniori”, a spus pentru “Puterea”, Nicolae Badea.

Stoican va fi prezentatluni la echipa secundă

O altă problemă stringentă în ultimul timp la Dinamo era aducerea unuitehnician la echipa a doua, după ce Liviu Ciobotariu a fost numit antrenorulechipei mari. S-au studiat mai multe variante pentru acest post, iar conducereaclubului l-a ales pe Flavius Stoican, fostul jucător al lui Dinamo, care a maipregătit până acum pe Minerul Mehedinţi şi CSM Reşiţa. “Împreună cu domnul Ion Moldovan am ajuns la concluzia că Stoican e cea maibună soluţie. Faptul că a fost jucător aici, că a luat-o de jos cuantrenoratul, dar mai ales că a arătat că poate să progreseze mult în carieră,ne-a determinat să îl alegem. Obiectivul său este să se claseze cu echipa câtmai bine în liga secundă, dar să şi impună acolo educaţie şi profesionalismpentru a obţine performanţă”, ne-a mai declarat boss-ul dinamovist.

Dinamo va avea echipă şi în liga a treia

Planul de întinerire masivă a primei echipe face parte dintr-un proiect deanvergură pe care acţionarii dinamovişti l-au pus deja în mişcare. A urmat apoinumirea a doi antrenori extrem de tineri la prima şi a doua echipă, iar altreilea pas va fi achiziţionarea unei echipe de provincie din liga a treia,acolo unde vor putea evolua juniorii republicani ai grupării din Ştefan celMare. Dinamo, alături de Universitatea Craiova, este echipa care a pus amprentaserios în ultimii ani pe creşterea de fotbalişti. De aici au plecat Radu Ştefanşi Ropotan, iar în momentul de faţă în lotul echipei mari se află mai mulţijucători care şi-au făcut junioratul în “Groapă” sau au trecut pe la echipasecundă a clubului, ca Scarlatache, Grigore, Crăciun, Muşat, Diabate, RaphaelStănescu, Cazacu, Alexe, Liviu Ganea, Marius Niculae sau Păun.

Mărgăritescu a părăsit haita

Ceea ce a părut un zvon la un moment dat adevenit realitate. După ce a făcut întreaga pregătire cu Dinamo în Austria,Andrei Mărgăritescu a ales să place la nou-promovata CS Mioveni, acolo unde îiva avea colegi pe Rică Neaga şi Nicolae Dică. Piteştean get-beget, cel poreclit“China”, nu apucase până acum în carieră să joace pentru vreoechipă din Argeş. Şi-a făcut junioratul la Rapid, fiind apoi transferat laTractorul Braşov. A evoluat apoi pentru Olimpia Satu-Mare şi Unirea Focşani,pentru ca apoi să cunoască cele mai mari satisfacţii la Dinamo, acolo de unde aşi plecat în singura sa aventură în străinătate, la Terek Groznîi. A revenitvara trecută la Dinamo, însă jocul său modest, coroborat cu rezultatelemediocre ale alb-roşilor din sezonul trecut, i-a determinat pe acţionari săumble la contracte, iar lui Mărgăritescu i-a fost redus salariul la jumătate.Gestul conducerii nu i-a picat bine mijlocaşului, iar în momentul în care afost contactat de CS Mioveni, nu a mai stat pe gânduri, mai ales că salariulstagional pe care îl va avea la noua sa echipă va fi de 100.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image