2018-12-11 13:28


LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul

 |  18:29
LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul
Florentin Dincă

Într-un meci în care Dinamo avea nevoie mai mult ca niciodată de susţinerea fanilor, în Groapă cu Viitorul (luni, ora 20.30), “câinii” lui Mircea Rednic vor trebui să se descurce fără încurarile propriilor fani. Şi asta datorită faptului că, în memoria victimelor din clubul Colectiv, suporterii vor renunţă pentru o perioadă nedeterminată, la folosirea torţelor, petardelor şi fumigenelor, dar nici nu vor mai intona cântece prin care îşi vor mai sprijini favoriţii la meciuri.

"La meciul cu Viitorul, prezenţa este obligatorie !!!... Steagurile nu vor flutura ...PCH nu va cânta !!! Pe o perioadă, nedeterminată, PCH renunţă la folosirea torţelor, petardelor şi fumigenelor !!! Hai Dinamo !!!", se arată în mesajul fanilor dinamovişti.

LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul
zoom
Anton şi Rotariu donează sânge

Căpitanul lui Dinamo, Paul Anton, şi mijlocaşul Dorin Rotariu, ambii suspendaţi pentru partida din această seară cu Viitorul, vor merge astăzi, la un spital din Capitală al cărui nume nu este cunoscut, împreună cu mai mulţi membrii ai galeriei roş-alb, să doneze sânge pentru zecile de răniţi care se zbat să trăiască în urma tragediei de vineri noapte din Bucureşti.

LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul
zoom
Rednic reacţionează: “Fără sport când e doliu naţional”

În loc să prefaţeze disputa cu Viitorul, antrenorul Mircea Rednic a vorbit despre victimele incendiului din clubul bucureştean. Consterant, tehnicianul lui Dinamo spune că sportul ar fi trebuit să treacă în plan secund în aceste zile de doliu naţional, şi că această etapă din Liga 1 era obligatoriu să fie amânată: „Nu ştiu pe cine mai interesează acum fotbalul. Eu ştiu că atunci când se decretează trei zile de doliu naţional nu are loc niciun eveniment sportiv, nici cultural. Am înţeles că se va juca cu banderole negre, dar e puţin pentru durerea celor care au suferit, care au avut copii acolo sau i-au pierdut pe cei dragi”. Reacţia lui Gică Hagi a venit instant, şi a fost pe aceeaşi linie: "Sunt complet de acord cu Mircea Rednic. E o tragedie uriaşă ce s-a întâmplat. Ar fi fost mai bine să stăm, să ne mai gândim. Fotbalul e un spectacol, dar în cazul de faţă trebuia să amânăm etapa. Puteam să jucam de doua ori în trei zile fara nici un fel de problema".

LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul
zoom
Gestul lui Bogdan Gavrilă

Dacă pe teren a rămas dator în acest sezon fanilor dinamovişti, mijlocaşul Bogdan Gavrilă a dat ieri dovadă de o solidaritate fără margini, care îl va ridica în ochii suporterilor. Fotbalistul s-a deplasat la casa, dacă poate fi numită casă, unde stă familia fameii de serviciu dispărută în incendiul de la clubul Colectiv. În urma ei, au rămas cinci copii orfani şi un tată paralizat. Jucătorul dinamovist a postat ieri pe pagina sa de Facebook povestea pe scurt a acestei familii năpăstuite de soartă şi a făcut un apel disperat la cei care doresc să-i ajute. “În urmă cu puţin timp m-am întors de la casa femeii de serviciu de la clubul Colectiv care a lăsat în urmă 5 copii ! Nu era tura ei, colega ei a rugat-o să vină în locul ei. A acceptat... Era plătită cu 100 ron pe zi, fără carte de muncă. Ea îşi întreţinea singură familia: cei 5 copii şi tatăl paralizat. Şotul a murit cu 8 ani în urmă. Copiii au următoarele vârste: 11 ani (gemenii), 14 ani, 16 ani şi 23 ani. Am înţeles că fata cea mai mare este bolnavă, dar toţi au nevoie în egală măsura de ajutorul nostru. Am insistat să ajung să fac câteva poze pentru a va arăta exact situaţia şi a nu crede că vorbesc din auzite, pentru a vă face să întelegeţi că acest caz este cumplit şi de neimaginat. Familia locuieşte într-o încapere ce stă să cadă pe ei, cu chirie, iar adresa este: BUCUREŞTI , Sector 2 , Str. CIREŞULUI nr. 20. Oricine este disponibil să ajute cu mâncare, băutură sau haine sunt aşteptaţi acolo la orice oră, au mare nevoie. Steagul este la poartă, deci va fi uşor să-i găsiţi! În scurt timp se va deschide un cont, televiziunile îl vor publica, pentru a se putea face şi donaţii financiare! Daţi mai departe pt. a informa cât mai multe persoane de drama prin care trec aceşti copii şi pentru a reuşi să-i ajutăm cât mai mult posibil !!! Voi reveni cu detalii în privinţa contului când se va pune la punct !!!”, a fost mesajul dinamovistului.

Mesajul lui Bogdan Gavrilă nu a rămas mult timp fără ecou. Cei patru minori rămași orfani după decesul mamei lor vor fi preluați în îngrijire de către mătușa acestora, în timp ce Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a anunţat că fiecare copil va primi câte 600 de lei/lună ca urmare stabilirii măsurii de protecție socială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-01

Mai multe imagini:
LIGA 1. Galeria lui Dinamo va fi “mută” la meciul de luni seară cu Viitorul
zoom

TAGURI: dinamo, viitor, pch, galerie, liga
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...