2019-01-21 12:30


LIGA 1, RETROGRADARE. Două echipe au abdicat deja, şapte tremură în continuare

 |  18:43
LIGA 1, RETROGRADARE. Două echipe au abdicat deja, şapte tremură în continuare
Florentin Dincă

Trei runde mai sunt de disputat în acest sezon al Ligii 1, iar lupta la retrogradare se anunţă mai crâncenă ca niciodată. Cele şase locuri care duc spre eşalonul secund au încins rău bătăliile în subsolul clasamentului. Două echipe au retrogradat deja matematic. Fosta campioană Oţelul Galaţi şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Pentru evitarea celorlalte patru poziţii retrogradabile se dă o luptă teribilă. Şapte echipe sunt implicate în această horă, Pandurii, Concordia, Gaz Metan, Rapid, FC Braşov, Universitatea Cluj şi CFR Cluj, cu amendamentul că ultima aşteaptă o decizie favorabilă de la TAS în privinţa depunctării cu 24 de puncte.

Clasament

10.       Pandurii          38p      38-39

11.       Concordia       35p      34-40

12.       Gaz Metan     34p      26-33

13.       Rapid             33p      19-35

14.       FC Braşov      32p      29-43

15.       U” Cluj         31p      26-39

16.       CFR Cluj         27p      41-25

17.       Ceahlăul        24p      22-51

18.       Oţelul            23p      16-42

 Dacă e să ne uităm atent mai jos asupra programului celor şapte echipe aflate în hora retrogradării, observăm că Universitatea Cluj are cel mai facil traseu. “Şepcile roşii” întâlnesc în ultimele două runde ale campionatului două echipe deja retrogradate, Oţelul (acasă) şi Ceahlăul (deplasare), iar cu şase puncte obţinute în aceste două meciuri teoretic uşoare ar fi în mod normal scăpată de la retrogradare. De partea cealaltă, cel mai dificil parcurs îl are Rapidul. Giuleştenii au parte de două meciuri de foc sub Grant, cu CSU Craiova şi Pandurii, iar în deplasare vor merge la Cluj, pentru a da piept cu o echipă aflată în mare formă, CFR Cluj.

“Directele”

În ultimele trei etape ale sezonului vor conta enorm, ba chiar spunem noi decisiv, partidele directe între echipele aflate în mare suferinţă. Dacă în runda a 32-a nu există astfel de meciuri, în penultima şi ultima etapă vom avea parte de Gaz Metan - Concordia, CFR Cluj – Rapid, Rapid - Pandurii, Gaz Metan – FC Braşov. Va fi de urmărit şi cum vor juca echipele care nu mai au nici o grijă în acest campionat în disputele pe care le vor avea cu cele şapte formaţii ameninţate cu retrogradarea. Meciurile în cauză sunt: FC Botoşani - Pandurii, Pandurii – CSMS Iaşi, Concordia – Viitorul, Concordia – Petrolul, Dinamo – Gaz Metan, Rapid – CSU Craiova, FC Braşov – Viitorul, CSMS Iaşi – CFR Cluj, CSU Craiova – CFR Cluj. În altă ordine de idei, cu excepţia lui FC Braşov, care va întâlni acasă pe Steaua în etapa a 32-a, nici una dintre echipele care suferă pentru evitarea retrogradării nu va mai întâlni trupa lui Costel Gâlcă sau pe ASA Targu Mureş, cele două formaţii care luptă pentru câştigarea campionatului.

PROGRAM

Pandurii

Botoşani (d)

CSMS Iaşi (a)

Rapid (d)

Concordia

Viitorul (a)

Gaz Metan (d)

Petrolul (a)

Gaz Metan

Dinamo (d)

Concordia (a)

FC Braşov (d)

Rapid

CSU Craiova (a)

CFR Cluj (d)

Pandurii (a)

FC Braşov

Steaua (a)

Viitorul (d)

Gaz Metan (a)

U” Cluj

Astra (a)

Oţelul (d)

Ceahlăul (a)

CFR Cluj

CSMS Iaşi (d)

Rapid (a)

CSU Craiova (d)

 

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: liga, 1, retrogradare, echipe, trei, etape, lupta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...