2019-02-16 05:27


Liga I are farmecul ei. Rapidul merge mai departe

 |  19:18
Liga I are farmecul ei. Rapidul merge mai departe

Rapidului i se spune farmecul fotbalului românesc. După 2-1 în barajul de sâmbătă cu Chiajna, giuleştenii rămân în Liga lui Mitică. Declaraţiile celor care iubesc steagurile alb-vişinii arată cum echipa s-a născut a doua oară. Sărbătoarea de sub Grant nu e totuşi perfectă, cei de la Chiajna sperând că în ciuda pierderii barajului, TAS-ul le va da dreptate şi ei vor fi cei ce vor juca cu Vasluiul, în prima etapă, pe 22 iulie.

Daniel Pancu a spus după meci că echipa a avut parte „de ajutor divin” şi că pentru Rapid a fost  „cel mai important meci de după revoluţie”.

„A fost foarte frumos şi foarte greu. Dumnezeu a fost de partea noastră. S-a văzut în prima repriză că nu avem pregătire şi ritm. Chiajna putea înscrie de 4-5 ori în prima repriză, dar am avut parte de ajutor divin. La pauză, puţini mai credeau că putem reveni. A fost cel mai important meci al Rapidului de după Revoluţie. Prima (de 2.000 de euro) este o primă simbolică pentru mine. Trebuia să fie mai mare, pentru că a fost un meci de 2 milioane de euro din câte am înţeles. Acum avem o săptămână să ne pregătim pentru Liga I. Numai în pielea lui Marian Rada nu vreau să fiu, pentru că avem două deplasări, la Vaslui şi în Ghencea. Nu regret nici un jucător care pleacă de la Rapid, pentru că toţi cei care am jucat în retur am fost nişte eroi”, a afirmat Pancu.

Antrenorul Rapidului, Marian Rada, s-a declarat mulţumit de jocul prestat de elevii săi, mai ales că nu au avut timp de pregătire: „E o echipă de tradiţie care nu putea lipsi din Liga I. Jucătorii s-au autodepăşit, au fost alături de mine, de club, au apelat la resurse nebănuite. Am jucat doar două partide amicale cu echipe de liga a patra. Jucătorii au fost puţin timoraţi. (...) Vreau să-i transmit lui Dani Coman să stea în joc de glezne, pentru că aproape sigur va fi reînregimentat la Rapid. Este un portar de valoare pe care ne vom baza în campionatul viitor”.

Daniel Niculae, fost jucător la Rapid, consideră că trebuie „stabilitate financiară” la club şi a anunţat că la un moment dat va purta din nou echpamentul alb-vişiniu.

„Normal că sunt fericit! Din păcate, acest meci nu trebuia să se joace. Rapid merita să rămână în prima ligă. Acum s-a întâmplat să intre în insolvenţă... ăsta e fotbalul din România. S-a ajuns să se joace un meci de baraj după 10 zile de pregătire. Îi felicit pe băieţi. S-au autodepăşit şi au arătat că merită să joace la Rapid. Concordia a fost avantajată din punctul de vedere al pregătirii. Pancu întotdeauna a putut din punct de vedere fizic şi mai poate juca mult timp. Sper ca Rapidul să reuşească un sezon bun, să fie mai multă stabilitate. Dacă va fi stabilitate financiară, cu siguranţă vor fi şi rezultate. Suporterii mă cheamă la Rapid şi voi reveni la un moment dat aici”, a spus Niculae.

Chiajna, la TAS

Tehnicianul Concordia Chiajna,  Ionuţ Chirilă, declara cu o zi înainte de baraj că a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon, întrucât nu a primit licenţa.

După meci, Chirilă a comentat: „A fost un joc important pentru noi, în care am acumulat foarte multă experienţă. Am făcut o primă repriză formidabilă, în care am jucat ca o echipă mare. În prima repriză Rapid a existat foarte puţin. În a doua repriză am căzut fizic. Am avut nişte jucători care au fost eroi, dar atât am putut. Am murit frumos. Zaharia a avut minge de 2-0 şi să încheie meciul, dar se întâmplă...  Nu sunt supărat pe el. Am fost la câteva minute de un rezultat extrem de important. Experienţa Rapidului şi-a spus cuvântul. Acest meci l-am pierdut noi. Mi-aş dori să rămânem în Liga I, pentru că avem jucători de perspectivă, care se vor transforma în certitudini. Din punct de vedere al regulamentului vom câştiga la TAS”.

Al cui e Rapidul

Deşi s-a anunţat oficial că George Copos a vândut Rapidul, iar patroni sunt Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, sunt persoane care se tem că nu s-a schimbat nimic.

„Mă bucur pentru tot ce înseamnă Rapid, am văzut atmosfera din tribune, iar campionatul românesc are mai mult de câştigat cu Rapid decât cu Chiajna. Tot respectul pentru cei din Chiajna, dar n-au farmecul Rapidului. Eu am avut ocazia să-l cunosc pe domnul Cristescu, ar fi chiar culmea să aflăm că tot George Copos este patron, însă nimic n-ar fi imposibil, mă aştept la aşa ceva”, a spus Dan Alexa, fost jucător la Rapid.

Nicolae Manea a fost printre cei mai sceptici cu privire la  faptul că George Copos va vinde Rapidul, însă acum a spus: „Mi-a arătat Zamfir actele. Rapidul s-a vândut”.

Noul finanţator, Nicolae Cristescu, a declarat după meci: „Sunt superfericit. A meritat tot efortul pe care l-am făcut pentru aceşti copii minunaţi. Le mulţumesc mult de tot jucătorilor pentru dăruirea lor, pentru efortul deosebit. Mulţumesc galeriei minunate, care practic ne-a purtat spre succes. Suntem o forţă de care trebuie să se ţină cont în România. Sunt convins că jucătorii nu au jucat pentru primă, ci pentru culorile Rapidului. Prima o merită cu prisosinţă. Îmi doresc ca această echipă să redevină o forţă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-03-09

TAGURI: rapid, liga, farmec
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...