2018-12-12 10:09


Liga Profesionistă, prin vocea lui Gino Iorgulescu, reacţionează dur la adresa CCA după prestaţiile penibile ale arbitrilor din Liga 1. “Clasamentul este influenţat de greşelile tot mai flagrante ale arbitrilor”

 |  19:01
Liga Profesionistă, prin vocea lui Gino Iorgulescu, reacţionează dur la adresa CCA după prestaţiile penibile ale arbitrilor din Liga 1. “Clasamentul este influenţat de greşelile tot mai flagrante ale arbitrilor”

În ultimele etape, mai multe meciuri din Liga 1 au fost decise de greşeli indubitabile ale brigăzilor de arbitri. Nu numai centralii sunt în culpă, ci şi tuşierii, iar Al. Tudor, Avram, Rusandu sau Ghinguleac sunt arătaţi cu degetul. Dinamo a fost prima care şi-a strigat disperarea după câteva meciuri în care a fost pur şi simplu martelată de către fluieraşi. A urmat CSU Craiova, care a acuzat pe bună dreptate penalty-ul acordat aiurea din care Steaua a bătut-o. Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea preşedintelui Gino Iorgulescu, a reacţionat vehement în urma ultimelor prestaţii de toată jena ale arbitrilor din Liga 1. LPF avertizează printr-un comunicat că ierarhia din Liga 1 este influenţată de aceste erori şi din această cauză atrage atenţia CCA-ului să facă rapid ceva, şi prin asta lasă să se înţeleagă şi schimbarea modului de delegare a arbitrilor, pentru a îndrepta de urgenţă evoluţiile aşa-zişilor “cavaleri ai fluierului” care, surprinzător, în meciurile internaţionale arbitrează aproape ireproşabil.

"Liga Profesionistă de Fotbal constată cu amărăciune că nimic nu s-a schimbat în bine în ceea ce priveşte calitatea prestaţiilor arbitrilor şi asistenţilor delegaţi de către CCA la meciurile organizate de LPF. Clasamentul Ligii 1 este influenţat de greşelile tot mai numeroase, tot mai flagrante, tot mai grave ale celor care trebuie să asigure din teren imparţialitatea şi corecta desfăşurare a unui meci. De aceea tragem încă un semnal de alarmă, într-o situaţie care riscă să devină critică, dacă nu cumva a devenit deja”.

”Arbitrii care au calitate sunt rareori desemnaţi să conducă meciurile cu miză

Din păcate, arbitrii, care trebuie să păstreze echidistanţa, echilibrul şi măsura în tot ceea ce decid, sunt tot mai departe de aceste minime standarde. Sigur, a greşi e omeneşte, dar a persista în greşeală nu poate fi scuzat şi, din păcate, explicat. Se arbitrează provocând jucătorii din teren şi spectatorii din tribune. Ideea de fair-play este dezechilibrată, competiţia de asemenea. Atragem atenţia cu privire la modalitatea de efectuare a delegărilor de către CCA, observând că arbitrii care au într-adevăr calitate sunt rareori desemnaţi să arbitreze meciurile cu miză deosebită. Înţelegem că este omeneşte să greşeşti, dar foarte surprinzător este că arbitrii FIFA, arbitrii care sunt delegaţi la meciurile internaţionale duc impecabil la sfârşit acele partide, dar greşesc inexplicabil atunci când se află pe teren la un meci de Liga 1.

”Poate sunt slabi pregătiţi, poate că presiune este prea mare”

“Poate că sunt slab pregătiţi, dar atunci cum se face că în întâlnirile internaţionale arbitrează excelent? Poate că presiunea meciurilor de Liga 1 este prea mare pentru ei, poate că nivelul lor de competenţă se opreşte la graniţele ţării.... Fotbalul îi include şi pe arbitri, dar nu este al arbitrilor, ci al fotbaliştilor, al antrenorilor şi al spectatorilor, mai ales al spectatorilor. Acest fel de a împărţi dreptatea întoarce spatele tocmai oamenilor care vin la stadioane, care privesc din faţa televizorului o competiţie evident alterată de modul de a arbitra al multor astfel de "cavaleri ai fluierului". Am mai spus-o, continuăm să credem că informările venite din partea reprezentanţilor cluburilor cu privire la calitatea arbitrajelor ar trebui să fie luate în calcul de către membri comisiei dumneavoastră, cu ocazia promovării, retrogradării sau prezenţei pe lista FIFA” (Gino Iorgulescu, preşedinte Liga Profesionistă de Fotbal).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: clasament, arbitri, greseli flagrante, cca, liga 1
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...