2017-01-19 13:04

SPORT


Liga 1 neutră. Patru dintre meciuri s-au jucat pe un alt teren decât cel propriu

 |  19:36
Liga 1 neutră. Patru dintre meciuri s-au jucat pe un alt teren decât cel propriu
Prima etapă a noului sezon este sinonimă cu un nou precedent în fotbalulromânesc. Aproape jumătate din cele 9 partide s-au jucat pe un alt teren decâtcel propriu din cauza lipsei unui stadion licenţiat sau a sancţiunilor.

Granzii Rapid şi Dinamo au dat tonul jocurilor disputateîn exil. Din cauza litigiului cu Ministerul Transporturilor, giuleştenii aujucat în Regie, în timp ce Dinamo, ca urmare a suspendării dictate de FRF, ajucat la Ploieşti, pe arena Astrei. Tot din cauza sancţiunilor, FC Braşov afost nevoită să se mute pentru o zi la Târgu-Mureş, unde a întâlnit Gaz Metan.Petrolul a închis etapa pe teren propriu, dar la Buzău, acolo unde va rămânepână pe 10 septembrie, atunci când este preconizată inaugurarea arenei „IlieOană”.

Seria partidelor pe teren neutru va continua şi înperioada imediat următoare. Steaua, rămasă fără Ghencea, va juca etapa viitoarela Constanţa, contra Mioveniului, dar mai mult ca sigur şi în etapa a 3-acontra Universităţii. Din septembrie, este de aşteptat ca roş-albaştrii săjoace pe Naţional Arena, stadion dorit şi de giuleşteni dacă nu vor reuşi sărevină pe Giuleşti. Universitatea Cluj a intrat deja în al doilea sezon depribegie în Ardeal şi va juca cel puţin până pe 15 octombrie la Mediaş, pearena Gazului, când ar urma să se mute în casă nouă pe Cluj Arena. Deşi a făcutapel la decizia Comisiei de Disciplină, şi campioana Oţelul va avea interzis unmeci pe propriul teren ca urmare a incidentelor de la Supercupa cu Steaua,majorând lista cu numele formaţiilor obligate să joace în exil.

Etapa 1, rezultate şi locaţii:

Rapid – FC Vaslui 3-0

Regie

Dinamo – Astra Ploieşti 1-0

Ploieşti

CS Mioveni – Universitatea Cluj 0-1

Mioveni

Voinţa Sibiu – Steaua 1-1

Sibiu

Ceahlăul – Pandurii 1-1

Piatra Neamţ

CFR Cluj – Astra 2-0

Cluj

FC Braşov – Gaz Metan 2-1

Târgu-Mureş

Concordia Chiajna – Sportul 1-2

Chiajna

Petrolul – Oţelul 2-1

Buzău


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image