2019-01-24 06:40


Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare

 |  18:19
Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare

Înultimii ani, în pauza de iarnă, granzii campionatului reuşeau deja să-şi acontezejucătorii doriţi. 2010 a lăsat însă urme foarte adânci în buzunarele patronilordin Liga I. Singura care a aruncat până acum cu banii a fost campioana CFRCluj, care i-a transferat pe Maftei şi Nicoară. Un fapt demn de amintit înacest sens este “amorţeala” lui Gigi Becali, semn că sosirea lui Mihai Stoicaeste de bun augur pentru finanţatorul Stelei, care în fiecare pauzăcompetiţională arunca cu banii în stânga şi în dreapta pe jucători care mai decare mai “cu nume”. În rest, la Dinamo şi la Rapid bate vântul în vistierii, iarVasluiul şi Timişoara au loturile cât de cât formate, ba chiar ultima vrea sămai scape de unii jucători pentru a contrabalansa situaţia financiară aclubului.

LiderulOţelul Galaţi îşi menţine lotul intact, preşedintele Marius Stan împreună cuantrenorul Dorinel Munteanu hotărând să nu dea drumul la nici un jucător dinechipa de bază, pentru că doar aşa au şanse reale de a se bate la titlu înacest sezon. Iar politica de transferuri a oţelarilor nu se va dezminţi niciacum. Bani puţini pe jucători, sau din pepiniera proprie, iar după un sezon,două, cota lor va creşte alarmant, vezi cazurile lui Szekely, Giurgiu, Antal,Râpă, Sârghi, S. Ilie sau Neagu. Au adus un atacant, pe Bratislav Punoševac, de la FK Napredak Kruševac, deoarece erau singuraechipă din Liga I care a stat un tur întreg într-un singur atacant veritabil,Marius Pena. FC Timişoara l-a adus pe Duşan Uhrin jr în locul renegatuluiCosmin Contra, dar transferuri vor fi puţine, chiar dacă bănăţenii au luat maimereu în ultimii ani câţiva tineri promiţători. Şi magnatul din agriculturăAdrian Porumboiu s-a săturat să arunce milioane de euro pe străini cu nume, iarViorel Hizo chiar nu are nevoie de mari achiziţii, pentru că deja dispune de unlot numeric şi valoric foarte bun. Gaz Metan Mediaş, una dintre revelaţiilesezonului, are lotul format, şi chiar dacă situaţia financiară este una bunăpentru nivelul Ligii I, tot vor să îl dea pe Eric, mijlocaşul brazilian având ocotă ridicată în momentul de faţă. Însă cum banii lichizi lipsesc în fotbalulautohton, şansele ca jucătorul “cariocas” să plece sunt mici, mai ales că şefiiclubului ardelean visează la o participare în cupele europene.

Rapid, Dinamo şi Steaua, la pământ!

Altădatăzmei la transferuri, acum ciocu mic. Dacă Steaua l-a readus doar pe Dică, şi acelaliber de contract, Rapidul se chinuie să îi ia pe Andrei Mureşan şi LiviuBăjenaru, de la Gloria Bistriţa, însă amândoi valorează în jur de 800.000 deeuro, sumă de care giuleştenii nu dispun. Cei doi granzi bucureşteni visează încontinuare la Junior Moraes, însă preţul cerut de Jean Pădureanu descurajeazăorice intenţie de negocieri. La Dinamo linia e clară, viitorul se va axa petineri talentaţi, cu salarii mici şi foarte mici. Acţionarii nu mai au baninici de salariile restante, iar de transferuri grele nici nu poate fi vorba.

Excepţiile Astra şi U” Cluj!

Pe lângă CFRCluj, care a dat 700.000 de euro pe Maftei şi Nicoară, Astra Ploieşti şiUniversitatea Cluj sunt singurele echipe care sfidează criza din Liga I. DacăIoan Niculae i-a achiziţionat pe Miranda şi Ndoye, şi mai are în plan şi alte bombe pepiaţa transferurilor, Florian Walter şi-a luat prinţ, pe Adrian Cristea, de laDinamo, în contul datoriei de 1,5 milioane de euro pe care acţionarii dinŞtefan cel Mare o aveau la actualul patron al şepcilor roşii”. Pe lângă ex-dinamovist,clujenii au mai transferat alţi câţiva jucători, ca Marius Popa, NasserMenasel, Elias Bazzi sau Steven Robert Pele, ultima oară la Strasbourg.

LaCraiova e jale mare, jale financiară. Din această cauză, Adrian Mititelu estela cuţite cu Victor Piţurcă, fostul selecţioner fiind acuzat că încearcă săpună mâna pe simbolul Olteniei. Şi cum patronul juveţilor trebuie să facă rosturgent de mulţi bani pentru a plăti imensele datorii, unica posibilitate estevânzarea a unu, doi jucători, însă singurele oferte sunt pentru Găman şi SilviuLung jr, pentru primul din Israel, iar pentru goalkeeper din ţară, însăMititelu şi-a jurat că nu va ceda jucători la rivalele din Bucureşti.

Celelalteechipe vor trăi cât să nu moară, în traducere, să nu retrogradeze. Bistriţa,Braşov, Târgu Mureş, Brăneşti, Pandurii, Urziceni şi Sportul vor achiziţionaatent jucători, în majoritate liberi de contract, în speranţa că şi anul viitorse vor regăsi tot în primul eşalon.

Pe lângă faptul că nu au bani de transferuri,patronii din fotbalul românesc nu mai au finanţe nici măcar să-şi mai ţină fotbaliştiicu salariile mari din lot. Gigi Becali vrea să scape de Angelov, Geraldo,Brandan şi Kapetanos, Nicolae Badea de Niculae şi Dănciulescu, Copos deSpadacio, Ricardo Fernandes sau Bozovic, Iancu de Sepsi sau Porumboiu de brazilianulWesley.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08

Mai multe imagini:
Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare
zoom
Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare
zoom
Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare
zoom

Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare
zoom
Liga fără bani! Patronii din primul eşalon se confruntă cu mari probleme financiare
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...