2019-05-21 16:31


Liliana GAFENCU, reacţii DURE după ce a fost dată AFARĂ din fruntea clubului DINAMO

 |  13:31
Liliana GAFENCU, reacţii DURE după ce a fost dată AFARĂ din fruntea clubului DINAMO

MAI a intererup ieri, mai mult sau mai puţin surprinzător, mandatul Lilianei Gafencu de preşedinte interimar al Clubului Sportiv Dinamo. Până la noi ordine, George Cosac va asigura interimatul. În vârstă de 42 de ani, fosta campioană olimpică la canotaj, care a ocupat funcţia de şef suprem la Dinamo din luna septembrie a anului trecut, a avut reacţii extrem de dure după decizia Ministerului şi a lăsat să se înţeleagă că auditul, controalele şi directivele pe care le-a solicitat la club ar fi fost motivele pentru care ar fi fost îndepărtată din funcţie cu două luni înainte de termen.

"Am primit ieri în plic o hârtie prin care mi se aduce la cunoştinţă că mi se întrerupe mandatul cu data de 7.02.2018 şi se anunţa scoaterea la concurs a funcţiei de preşedinte al CS Dinamo. Acum la conducere a fost desemnat domnul Cosac, dar cum şi-a luat câteva zile de concediu, la conducere e domnul Marian Ştefan", a declarat Gafencu, pentru News.ro.

"Motivele? Ce să vă spun, nu am cerut controale în mod special, aşa ar trebui să facă orice om care conduce o instituţie, pentru că e vorba de un patrimoniu uriaş, trebuie să aibă o analiză, un audit. Mi se pare corect. Controalele vor fi făcute publice de către organele competente. Eu sunt mândră că în aceste patru luni mi-am îndeplinit misiunea. Dar sunt dezamăgită, îmi pare rău, pentru că venisem la Dinamo ca o colegă, nu ca preşedinte. M-am preocupat şi am zis că uşor, uşor facem lucrurile să meargă. Pentru că vorbim de clubul Dinamo, anul acesta avem 70 de ani de tradiţie şi eu consider că emblema este pătată. Cu acea bază în centrul Capitalei care este o ruină, am crezut că lucrurile trebuie să se îndrepte. Dacă am deranjat pentru că am cerut legalitate, asta este, suntem ofiţeri de poliţie", a mai spus fosta canotoare.

Aceasta afirmă că a găsit la CS Dinamo o situaţie dificilă atât din punct de vedere financiar, cât şi a preformanţelor obţinute şi că intenţiona să prioritizeze secţiile sportive.

"Eu am preluat clubul într-o situaţie dificilă, avem un deficit mare de personal, erau oameni care îşi depăşeau atribuţiile şi am dorit să aduc oameni competenţi. Dar unii oameni din club au fost reticenţi, probabil că am deranjat. Dar eu, ca ordonator de credit, nu mă joc. Am preluat o situaţie delicată, am cerut o analiză a rezultatelor tuturor secţiilor. Am dorit prioritizarea secţiilor, să cheltuim banii pentru performanţe, nu pentru nişte gloabe care termină pe locul 12 din 12. Nu se mai poate să dai bani de pomană. De ce au adus străini pe contracte mari şi sportivii români nu sunt pe terenuri? Au fost situaţii cu rezilieri unilaterale de contracte după care sportivii, neplătiţi din 2016, au câştigat în instanţă şi eram obligaţi să plătim nişte sume uriaşe. Au fost 6-7 jucători de la baschet în situaţia asta, printre care şi străini. Eu în tot acest timp am cerut transparenţă şi profesionalism, dar nu se vrea şi îmi pare rău. Apoi au apărut zvonuri şi articole în presă că sunt conflictuală, ceea ce nu e adevărat", a mai spus Liliana Gafencu.

Lliliana Gafencu este triplă campioană olimpică, la Atlanta, Sydney şi Atena, şi dublă campioană mondială, în 1997 şi 1998, cu echipajul bărciii de 8+1. Ea a ocupat funcţia de preşedinte al CS Dinamo din luna septembrie a anului trecut, când a fost numită prin ordin de ministru pe o perioadă de şase luni, în locul Monicăi Iagăr.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-08

TAGURI: liliana gafencu, cs dinamo, afara, rectii dure, presedinte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri