2017-01-24 13:20


Lista condamnaţilor!

 |  21:00
Lista condamnaţilor!

Amicalul de “poveste cu Turkmenistanul a trecut, iar Piţurcă a tras deja primele concluzii. E mulţumit de majoritatea jucătorilor prezenţi în Antalya, toţi din campionatul intern. A văzut în mare pe cine se poate baza în viitor din Liga 1, însă le-a atras atenţia fotbaliştilor din străinătate care nu au meciuri în picioare că nu au nici o şansă să fiechemaţi la prima reprezentativă.

Ţintele sunt precise, şi sunt jucători care în trecutul apropiat au fost piese de bază la echipa naţională. Practic, fiecare compartiment al primei reprezentative va avea de suferit din această cauză. “Sunt îngrijorat că jucătorii importanţi de la naţională nu evoluează la cluburile lor. Nu am cum să-i convoc pe aceşti jucători. Nu voi face nici o concesie”, a spus Piţurcă.

Pantilimon s-a bucurat, normal, când a prins împrumutul la colosul Manchester City, însă în afară de două, trei meciuri în Cupa Angliei şi Cupa Ligii, a lustruit serios banca de rezerve. Şi pentru el nici viitorul nu sună prea bine, asta deoarece titularul de drept din poarta “cetăţenilor” este Joe Hart. Pe deasupra, românul încă nu ştie sigur dacă va rămâne în Albion, dezlegarea sa expirând la vară. Cea mai bună soluţie pentru el ar fi o echipă, chiar şi mai mică, la care să joace constant.

Săpunaru a intrat în ultimele şase luni de contract cu FC Porto şi din această cauză nu mai prinde lotul grupării lusitane. A bifat doar cinci meciuri ca titular în acest sezon. În plus, portughezii au şi achiziţionat recent un fundaş dreapta, iar românul va pleca sigur la vară, dar până atunci nu va mai avea meciuri în picioare. S-a vorbit în toamna trecută de un interes al lui Lazio, însă totul a rămas la stadiul de vorbe.

Tamaş este unul dintre preferaţii lui Victor Piţurcă, însă postura de rezervă eternă de la West Bromwich Albiona apărătorului român îl face pe selecţioner să nu îl ia în calcul pe Gabi. Fotbalistul prinde foarte rar postul de titular, doar cinci meciuri în Premier League în acest sezon, şi asta doar în cazul în care Roy Hogdson a rămas fără nici o soluţie în centrul liniei de fund. La fel ca în cazul lui Pantilimon şi Săpunaru, şi pentru Tamaş singura variantă este transferul sau împrumutul la altă echipă.

Torje e poate cea mai mare pierdere pentru echipa naţională. Transferul în Italia l-a metamorfozat în rău pe fostul dinamovist. E de nerecunoscut la Udinese, iar de curând a pierdut chiar şi lotul grupării friulane. Din titular de drept la Udinese şi la prima reprezentativă, a pierdut totul în doar 5 luni. Mijlocaşul bănăţean are încă susţinerea antrenorului Guidolin, dar totul are o limită. Necazul este că românul nici nu poate fi împrumutat la o altă echipă în afară de Dinamo, deoarece nu poate bifa a treia formaţie într-un an competiţional, iar italienii ezită să îl trimită înapoi în România.

Marica este ultima piesă importantă care, pentru moment, are porţile închise la echipa naţională. Transferat în urmă cu câteva luni la Schalke, românul nu a prins decât câteva zeci de minute la formaţia germană, şi asta doar când au fost menajaţi titularii Raul şi Huntelaar. Ultima etapă din Bundesliga a consemnat însă o premieră pentru român. A început titular şi a marcat primele sale două goluri pentru Schalke în campionat.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Nationala, jucatori, piturca, rezerveComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image