2018-10-15 22:24


Liţă Dumitru a câştigat lupta cu cancerul: “Vreau să mor pe terenul de fotbal”

 |  19:28
Liţă Dumitru a câştigat lupta cu cancerul: “Vreau să mor pe terenul de fotbal”
Florentin Dincă

Sfârşitul anul trecut a fost unul de coşmar pentru fostul mare internaţional Liţă Dumitru. Medicii i-au dat o veste tragică. Cancer la prostată. Toate gândurile negre i-au trecut imediat prin cap, chiar şi testamentul, însă nu a mai pierdut deloc timpul. S-a împrumutat de bani pe la toţi cunoscuţii şi a plecat în printr-o cunoştinţă în Germania, la Wurzburg, pentru alte analize suplimentare şi pentru operaţie, singura care îi mai putea salva viaţa. La aproape o lună de la intervenţia chirurgicală, Liţă Dumitru se află în recuperare la Bucureşti. Analizele ulterioare au arătat că a învins cancerul!

Liţă Dumitru a câştigat lupta cu cancerul: “Vreau să mor pe terenul de fotbal”
zoom
"Mi-am făcut calculele că aș putea să mor! Știam că e o boală psihologică, iar în acele momente mă gândeam că ultima dorință e să ajung acasă să îmi iau în brațe copilul și să-mi fac testamentul. Nu puteam să fac mai mult eu. Dacă așa a vrut Dumnezeu să fie viața mea, eu îi mulțumesc că am avut șansa să mai fiu aici cu voi... Dacă era altfel, acum nu mai eram... Eu vreau să mor pe terenul de fotbal!", a spus la Dolcesport Liță Dumitru, care a continuat: “Am trecut prin multe, am avut accidentări, am avut adversari din cei mai tari, Pele, Cruyff, dar nimic nu s-a comparat cu ce am trăit acum”. Ajutat de Gardoş, Iorgulescu şi Gigi Becali. Nimic de la FRF

După ce a scăpat de hopul cel mare, Liţă Dumitru a ţinut să le mulţumească oamenilor care au sărit să-l ajute cu bani pentru operaţia şi tratamentul care au costat 23.000 de euro. Internaţionalul Florin Gardoş, descoperit de Liţă Dumitru la Concodia Chiajna, a fost cel care a iniţiat chiar şi o campanie pe Facebook pentru ajutoarea mentorului său. Cu diferite sume de bani au mai sărit Gigi Becali, primarul de la Chiajna, Mircea Minea, Liga Profesionistă de Fotbal, prin Gino Iorgulescu, şi Mircea Lucescu. Din păcate, dinspre FRF nu a venit nici un ajutor financiar. Cel puţin până acum. Să nu uităm că Dumitru a îmbrăcat tricoul naţionalei de 57 de ori şi a înscris 12 goluri. Cu toată această desfăşurare de forţe, el mai are de recuperat 6.000 de euro pentru a-şi achita nota de plată la clinica din Germania.

Foto: Facebook

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-28

TAGURI: lita dumitru, cancer, fotbal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...