2017-01-18 01:35

SPORT


Liverpool, campioana transferurilor! Ultima zi de mercato în Europa a adus mişcări importante de jucători!

 |  19:19
Liverpool, campioana transferurilor! Ultima zi de mercato în Europa a adus mişcări importante de jucători!

31ianuarie a fost ultima zi în care se mai puteau face transferuri încampionatele importante ale Europei. Din păcate, nici un jucător din Liga I nua luat drumul Vestului pe ultima sută de metri. Nici măcar Gabi Torje, pe careimpresarul Cristea Opria s-a zbătut în van să-l transfere încă din aceastăiarnă la Hamburg. De departe, cea mai spectaculoasă campanie de transferuri arealizat-o Liverpool. Şi-a cedat poate cel mai important jucător, pe FernandoTorres, la Chelsea, pentru o sumă-record în Anglia, 58 milioane de euro, iar dinbanii obţinuţi şi-a luat doi atacanţi de rasă. Andy Caroll (Newcastle) şi Luis Suarez(Ajax) i-au costat pe “cormorani” aproximativ 67 milioane de euro. “Sunt sigur că este un pasmare pentru mine transferul la Chelsea. Este genul de echipă pentru care visamsă joc. Am ajuns la o echipă de cel mai înalt nivel, pentru că nu mai existăalt nivel după Chelsea”, a fost primele declaraţii ale celui poreclit “El Nino” după semnareacontractului cu echipa pregătită de Carlo Ancelotti.

Transferuri importante în Premier League:

Torres – Liverpool > Chelsea

Caroll – Newcastle > Liverpool

Suarez – Ajax > Liverpool

D. Luiz – Benfica > Chelsea

Dzeko – Wolfsburg > Manchester City

Martins – Rubin Kazan > Birmingham

Vela – Arsenal > West Bromwich

Sturridge - Chelsea > Bolton

Tuncay – Stoke > Wolfsburg

D. Bent – Sunderland > Aston Villa

Dos Santos – Tottenham > Santander

H. Diouf – Blakburn > Rangers

R. Keane – Tottenham > West Ham

Sessegnon – PSG > Sunderland

John Carew – Aston Villa > Stoke

Demba Ba – Hoffenheim > West Ham

Pienaar – Everton > Tottenham

Makoun – Lyon > Aston Villa

Gudjohnsen – Stoke > Fulham

Bradley– Monchengladbach > Aston Villa

Mutareaatacantului Fernando Torres de la Liverpool la Chelsea ocupă locul şase întopul celor mai scumpe transferuri din fotbalul mondial. Cel maiscump transfer din istorie rămâne cel al lui Cristiano Ronaldo, de la ManchesterUnited la Real Madrid, pentru 94 milioane de euro, în vara anului 2009. Acumzece ani, Zinedine Zidane s-a transferat de la Juventus la Real Madrid pentru73 milioane de euro şi se află pe locul doi în acest clasament. Podiumul setermină cu Zlatan Ibrahimovic, care a plecat de la Inter Milano la FC Barcelonape 66 milioane de euro (46 de milioane plus atacantul Samuel Eto'o, evaluat la20 milioane de euro). Kaka ocupă locul 4, cu 65 de milioane, de la AC Milan laReal Madrid în 2009, iar Luis Figo se află pe locul 5, trensferul său întremarile rivele Barcelona şi Real Madrid valorând 60 milioane de euro.

FernandoTorre, cu 58 milioane de euro, vine pe locul şase, în timp ce trecerea luiHernán Crespo la Lazio se află pe şapte (55 milioane de euro), iar a luiGianluigi Buffon la Juventus (54 milioane de euro) ocupă poziţia a opta.Transferul lui Gaizka Mendieta, în 2001, de la Valencia la Lazio a costat 48milioane de euro şi ocupă locul nouă. Topul primilor zece este încheiat de unalt transfer al echipei Chelsea, Andrei Şevcenko, pentru care rusul RomanAbramovici le-a plătit celor de la AC Milan 46 milioane de euro, în 2006.

În Serie A, principalele mutări s-au realizat înaintede dead-line-ul de pe 31 ianuarie. Liderul campionatului, AC Milan, pare să sefi mişcat cel mai bine, i-a achiziţionat pe Van Bommel şi Legrottaglie, ambii34 de ani, dar şi pe Cassano şi Emanuelson. Inter Milano l-a luat pe Pazzini,iar Juve i-a transferat pe Toni, Matri şi Barzagli. Românii au şi ei un motivde mândrie, Paul Codrea a revenit în primul eşalon, după ce Bari, ultimaclasată în Serie A, l-a împrumutat de la Siena. Mijlocaşul bănăţean devineastfel al 7-lea român din prima ligă italiană, alături de Chivu, Radu Ştefan,Mutu, Goian, Lobonţ şi Alibec.

Transferuri în Serie A:

Legrottaglie – Juventus > AC Milan

Amauri – Juventus > Parma

Matri – Cagliari > Juventus

Santon – Inter Milano > Cesena

C. Zanetti – Fiorentina > Brescia

Muntari – Inter Milano > Sunderland

Van Bommel – Bayern > AC Milan

Felipe – Fiorentina > Cesena

Barreto – Bari > Fiorentina

Rivas – Inter Milano > Dnepr

Toni – Genoa > Juventus

Cassano – Sampdoria > AC Milan

Mascara – Catania > Napoli

Codrea – Siena > Bari

Nagamoto – Cesena > Inter Milano

Emanuelson – Ajax > AC Milan

Pazzini – Sampdoria > Inter Milano

Barzagli – Wolfsburg > Juventus

Altădată protagonistele transferurilor,cluburile din Hexagon au oprit acum robinetul. S-au operat mai multe mutări, însădoar pe sume mici, cel mai important nume este cel al lui Mamadou Diarra, carea preferat să devină coechipier cu Daniel Niculae la AS Monaco decât sălustruiască banca de rezerve la Real Madrid.

Transferuri în Ligue 1:

Cavenaghi – Bordeaux > International

M. Diarra – Real Madrid > AS Monaco

Cacapa – Cruzeiro > Evian (Ligue 2)

Andre – Dinamo Kiev > Bordeaux

ÎnGermania, Bayern Munchen a dat o sumă astronomică pe Luiz Gustavo de laHoffenheim, aproape 17 milioane de euro, în timp ce Wolfsburg a luat mai mulţijucători, deoarece echipa se zbate în acest sezon la retrogradre, în ciudafaptului că au investit zeci de milioane de euro anul trecut în fotbalişti cunume, ca Diego sau Kjaer.

Transferuri în Bundesliga:

LuizGustavo – Hoffenheim > Bayern

Mbokani– AS Monaco > Wolfsburg

Polak– Anderlecht > Wolfsburg

Helmes– Leverkusen > Wolfsburg

Babel– Liverpool > Hoffenheim

Charisteas– Grecia (liber) > Schalke

Hajnal– Dortmund > Stuttgart

Anan– Rosenborg > Schalke

KooJa-cheoul – Jeju United > Wolfsburg

PrimeraDivision a rămas săracă în această iarnă în privinţa mutărilor importante.Trebuie amintit doar transferul lui Adebayor la Real Madrid şi trecerile lui Baptistaşi Demichelis la noua senzaţie din Spania, Malaga.

Transferuri în PrimeraDivision:

Adebayor– Manchester City > Real Madrid

J.Baptista – AS Roma > Malaga

Afellay – PSV Eindhoven > Barcelona

Rakitic – Schalke > Sevilla

Demichelis – Bayern > Malaga

Cicinho – AS Roma > Villareal

Altidore – Villareal > Bursaspor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image