2017-01-23 21:00


Loţi revine în prim-plan! Bölöni antrenează din nou într-un campionat puternic al Europei

 |  18:59
Loţi revine în prim-plan! Bölöni antrenează din nou într-un campionat puternic al Europei

MirceaLucescu şi Ladislau Bölöni. Doar ceidoi antrenori au condus cluburi importante din Europa de Vest în ultimele douădecenii. Şi nu numai că le-au pregătit, dar au şi obţinut rezultate importante curespectivele echipe. Dacă faima lui Mircea Lucescu o cunoaşte toată lumea, apregătit pe Inter Milano, a obţinut titluri cu Galatasaray şi Beşiktaş, aobţinut numeroase performanţe cu Şahtior Doneţk, iată că Loţi Bölöni revine şiel în fotbalul mare. În Franţa, acolo unde s-a simţit cel mai bine, acolo undeîi este stabilită şi familia. După ce a antrenat pe Nancy, Rennes şi AS Monaco,acum a venit rândul lui RC Lens, altă echipă cu tradiţie în Hexagon.

“Va avea o misiune foarte grea. Şi-a asumat un riscmare când s-a dus la Lens, o echipă cu mari şanse de retrogradare. Însă meritulunui antrenor se vede mai mult la o echipă pe care o salvează de laretrogradare, decât la cea cu care câştigă titlul. La echipele de frunte aifoarte mulţi bani şi jucători de valoare. Dacă reuşeşte să scape pe Lens, credcă îi va creşte şi cota, care era puţin în scădere. Păcat că nici o echipă dinRomânia nu şi l-a putut permite. Cu un antrenor ca el şi ca Hagi, valoareacampionatului nostru ar fi crescut simţitor”, a declarat pentru “Puterea”directorul Şcolii de antrenori a FRF, Mircea Rădulescu. Oficialul român a maiadăugat că nici un alt antrenor în afara celor doi nu au şanse să pregăteascăechipe din Vest:“În spatele unuiantrenor de top se ascunde o muncă imensă, o muncă dusă până la obsesie.Antrenorii români se vaită prea mult, ei trebuie să muncească mult mai mult. Nupot pregăti o echipă mare din Europa până nu vor obţine o performanţă cu oechipă românească în cupele europene sau ceva notabil la echipa naţională, astale-o pot da şi în scris”.

Chiardacă Lens este în coada clasamentului în Ligue 1, Bölönieste convins că în acest sezon îşi poate îndeplini obiectivul trasat deconducere, salavarea echipei de la retrogradare. “Echipa treceprintr-un moment dificil, foarte dificil. Am venit într-un moment delicat laechipă, însă voi încerca să ajut echipa să urce în clasament. Nu va fi delocsimplu, dar trebuie să corectăm toate erorile de până acum, pentru că s-aufăcut prea multe, şi să reuşim să scoatem maximum de la fiecare meci. În fiecareseară mă gândesc dacă am făcut totul pentru echipa mea, şi numai dacă amrealizat voi putea dormi liniştit”, a afirmat Bölöni, care ieri a apărut peprima pagină al prestigiosului cotidian L’Equipe.

“El a mai avut de două ori şansa de a antrenaLens în anii trecuţi. Este un nume în Franţa şi l-am urmărit mereu îndeaproape.În cartea sa de vizită sunt Sporting Lisabona şi Standard Liege, iar rezultatelede acolo mă fac să cred că se va adapta repede şi aici şi va avea performanţe.Noi vom fi alături de el pentru a reuşi acest lucru”, l-alăudat preşedintele lui Lens, Gervais Martel.

LadislauBölöni, care vacâştiga 1,2 milioane de euro pe sezon, îşi va face debutul pe banca echipeifranceze miercuri, în amicalul cu Borussia Dortmund, liderul din Bundesliga, partidace va avea loc în Spania. Primul joc oficial pentru tehnicianul român va fi la15 ianuarie, pe teren propriu, cu Saint Etienne, în etapa a 20-a a Ligue 1.

Vizat de CFR şiSteaua!

Dupăaventura eşuată cu Al-Wahda, din Emiratele Arabe Unite, Bölönia petrecut câteva zile prin România, timp suficient pentru ca zvonurile să iasărapid la iveală. Era în pole-position la CFR Cluj, imediat după demiterea luiSorin Cârţu, însă şefii ardelenilor au dat înapoi când au aflat pretenţiilefostului selecţioner al României. Acesta a cerut 600.000 de euro pe an, plusîncă jumătate de milion de euro primă pentru câştigarea campionatului, asta chiardacă echipa se afla la mijlocul clasamentului, cu şanse foarte mici să-şiadjudece titlul. După tatonările cu CFR Cluj, numele lui Bölönis-a auzit din ce în ce mai des în Ghencea. Rezultatele neconvingătoare ale luiLăcătuş din această toamnă au alimentat din nou zvonurile că Loţi l-ar puteaînlocui pe acesta pe banca Stelei. Numai că „Fiara” şi-a salvat scaunul înultimul meci al anului, 3-0 cu “U” Cluj, asta după ce Gigi Becali era hotărâtsă-l dea afară după ce a ratat la mustaţă calificarea în primăvara europeană.

Ladislau Bölöni(11 martie 1953, Târgu-Mureş)

Carieră jucător:

ASA Tg.-Mureş1970-1984

Steaua Bucureşti1984-1987

Racing Jet Bruxelles1987/1988

US Creteil 1988/1989

US Orleans 1989-1992

Performanţe jucător:

Steaua

Campionatul României:1985, 1986, 1987

Cupa României: 1985,1987

Cupa CampionilorEuropeni: 1986

Supercupa Europei:1986

Carieră antrenor:

Nancy 1992-2000

România 2000/2001

Sporting Lisabona2001-2003

Rennes 2003-2006

AS Monaco 2006/2007

Al-Jazeera 2007/2008

Standard Liege 2008-2010

Al-Wahda 2010

Performanţe antrenor:

Sporting Lisabona:

CampionatulPortugaliei 2002

Cupa Portugaliei 2002

Supercupa Portugaliei2002

Standard Liege:

Campionatul Belgiei2009

Supercupa Belgiei2008.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image