2018-12-15 23:47


Lucian Bute se bate sâmbătă noapte cu James DeGale. Englezul pleacă mare favorit în lupta pentru titlul mondial IBF

 |  18:20
Lucian Bute se bate sâmbătă noapte cu James DeGale. Englezul pleacă mare favorit în lupta pentru titlul mondial IBF
Florentin Dincă

Lucian Bute se pregăteşte să-şi recupereze sâmbătă noapte, la Quebec, centura IBF la categoria supermijlocie, pierdută într-un mod cât se poate de dureros acum trei ani în faţa lui Carl Froch. Numai că îi va fi teribil de greu, deoarece va avea în faţă un oponent de clasă. E vorba de James DeGale, tot un englez, care are un palmares de 21 de victorii şi o singură înfrângere. Meciul va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ora 05.00. Deocamdată, nici o televiziune nu-şi arătase disponibilitatea până la închiderea ediţiei să transmită lupta în direct. Ea va putea fi ascultată însă în direct pe Radio România Actualităţi.

Ieri, la conferinţa de presă oficială, cei doi pugilişti au fost extrem de calmi, şi nu şi-au aplicat “lovituri sub centură”, fiecare fiind foarte încrezător în forţele sale. Este cea mai mare provocare a mea din acest moment. Sunt încrezător. Știu de ce sunt capabil să dau în ring și vreau să devin campion mondial pentru a doua oară. Mă simt foarte puternic din punct de vedere fizic și psihic. Privesc înainte și vreau să recâștig centura pe care am deținut-o cinci ani. El a venit aici cu mare încredere, să arate că este campionul. Respect asta. Dar eu știu ce știu, știu cum sunt, îmi cunosc foarte bine atuurile și veți vedea sâmbătă seara că Lucian Bute nu este terminat, ci un boxer foarte puternic fizic, care are puterea să-l facă KO. Am întâlnit mulți boxeri încrezători în forțele lor, dar DeGale e un boxer special, campion olimpic și apoi campion mondial la profesionism, este foarte abil, cu calități, va fi un meci exploziv sâmbătă seara. Nu știu dacă va fi ultimul meu meci, dar am toate șansele să recâștig titlul mondial'', a spus Bute, care se mândreşte şi el cu un palmares de 32 de victorii şi două înfrângeri. După eșecul cu Jean Pascal din ianuarie anul trecut, chinuit şi de o accidentare, Lucian a revenit în ring în luna august 2015 cu un meci împotriva italianului Andrea Di Luisa, pe care l-a învins lejer, prin KO tehnic, în repriza a 4-a.

La rândul său, boxerul britanic nu crede că lupta de sâmbătă noapte va fi una tacticizată, aşa cum au prezis antrenorii lui Bute, Otis și Howard Grant, ci dimpotrivă, va fi una electrizantă, care are toate şansele să se termine în favoarea sa înainte de limită: “Am avut un stagiu bun de pregătire de 10 săptămâni. Lucian și antrenorul său cred că sâmbătă va fi un meci de șah. Dar, credeți-mă, va fi un meci exploziv. Prindeți-vă centurile”. Singura înfrângere a lui DeGale s-a produs în 2011, în faţa lui George Groves.

Ar trebui să fie un meci uşor pentru DeGale deoarece Bute este terminat. Românul este ruinat de când l-am făcut eu KO - Carl Froch

Lucian Bute se bate sâmbătă noapte cu James DeGale. Englezul pleacă mare favorit în lupta pentru titlul mondial IBF
zoom
N-a avut ce discuta cu Andre Dirrell

James DeGale își va apăra pentru prima oară centura, pe care a obținut-o după ce l-a învins clar anul trecut, în luna mai, la Boston, pe americanul Andre Dirrell. DeGale şi-a trimis de două ori adversarul la podea, în repriza a doua, iar la final toţi cei trei arbitri i-au acordat victoria: 114-112, 117-109, 114-112. Izbânda celui care a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) nu se sperie deloc că va lupta pe terenul rivalului său: “Am devenit campion mondial împotriva unui stângaci foarte bun, Andre Dirrell, chiar la el acas[, și nu văd de ce nu aș fi sigur că voi câștiga ;I sâmbătă la fel”. Pentru gala de la Centre Videotron din Quebec sunt aşteptaţi 10.000 de spectatori, majoritatea dintre ei fiind fanii românului.

Sfătuit să intre în jocul murdar al adversarului

Pe lângă faptul că este valoros, DeGale este cunoscut şi ca un pugilist care depăşeşte de multe ori limita regulamentului şi loveşte mişeleşte, cu cotul, cu umărul, cu ce găseşte. Însă asa nu este o problemă pentru unul dintre antrenorii lui Bute, Howard Grant, care îşi sfătuieşte elevul să răspundă cu aceeaşi monedă dacă va fi provocat: "Trebuie să îi dai un cot drept în figură, dacă el recurge la gesturi de rahat. Nu ştiu dacă arbitrul îl va avertiza, dar dacă nu o face, trebuie să îi arzi un cot în figură sau să îi dai una sub centură. Unii boxeri ar face orice pentru a-şi destabiliza adversarul. Nu ne vom lăsa, îi vom răspunde la fel, când arbitrul este cu spatele”.

Lucian Bute se bate sâmbătă noapte cu James DeGale. Englezul pleacă mare favorit în lupta pentru titlul mondial IBF
zoom
EXCLUSIV / INTERVIU CU LEONARD DOROFTEI

Ce şanse îi acordaţi lui Lucian în meciul cu James DeGale?

Şanse mari. L-am văzut în meciul cu Di Luisa şi arată bine, este un atlet bine pregătit. De fapt, în asta va conta şi lupta cu DeGale. Cine va fi mai bine pregătit, va câştiga.

E important pentru Bute că lupta va avea loc în Canada şi nu în Anglia?

Boxul este pe pumni. Eşti doar tu cu el în ring. Nu contează câţi fani ai în spate.

De Gale este cunoscut că boxează de multe ori murdar

Acesta este boxul profesionist. Trebuie să te aştepţi la orice, oricând. Asta e frumuseţea lui. Dar la cum îl cunosc eu pe Lucian, el nu stă la bătaie, fuge, e mereu în mişcare. Când să-l prindă englezul să-l lovească cu cotul.

Cât va conta că Lucian a schimbat antrenorii?

Enorm. Otis Grant a fost şi el un mare stângaci în lumea boxului profesionist. La fel ca şi Lucian Bute. Cu Howard am lucrat şi eu puţin la InterBox, dar din păcate a plecat. Mi-a părut foarte rău atunci, pentur că aş fi avut multe de învăţat de la el. Cei doi sunt antrenori de clasă. Ceea ce nu a fost Stephane Larouche (n.r – fost antrenor al său şi al lui Bute). Noroc că am fost noi boxeri de nivel înalt.

Credeţi că meciul se va termina înainte de limită?

Tot ce este posibil, vom vedea. La fel cum v-am mai spus, depinde cât de pregătiţi sunt şi de o lovitură norocoasă.

E pregătit Lucian să-şi ia înapoi centura?

Normal. Nici nu ar fi pierdut-o dacă îl asculta pe Moşu. Eu i-am spus doar că are nevoie să se bată în meciuri mai dure, cu adversari mult mai tari. Şi nu ar fi ajuns aici. În orice caz acum stă mult mai bine fizic, dar mai els mental. A uitat de meciul cu Froch. E copt, e matur, are şi o vârstă bună.

PALMARES

James DeGale (29 de ani)

22 de meciuri

21 de victorii (14 KO)

1 înfrângere

Lucian Bute

34 de meciuri

32 de victorii (25 KO)

2 înfrângeri

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-28

TAGURI: lucian bute, james degale, box, ibf, centura
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...