2017-01-22 05:35

SPORT


Lucian Bute îşi apără centura mondială pentru a 7-a oară. Totul despre meciul cu Brian Magee

 |  17:31
Lucian Bute îşi apără centura mondială pentru a 7-a oară. Totul despre meciul cu Brian Magee

Campionul mondial IBF la supermijlocie Lucian Buteboxează duminică dimineaţă (ora 5.10 a României) împotriva nord-irlandezuluiBrian Magee, în încercarea de a-şi apăra cu succes pentru a 7-a oară centura cudiamante.

La 31 de ani recent împliniţi, gălăţeanul este cel maiprolific din istoria boxului profesionist românesc. În trei ani, i-a înşirat peJoppy, Andrade de două ori, Zuniga, Miranda şi Brinkley, iar acum a începutdrumul spre unificarea centurilor.

Primul obstacol este Brian Magee, un nord-irlandez învârstă de 35 de ani, campion european EBU anul trecut. Deţinător şi al centuriimondiale IBO între 2001 şi 2004, acesta va fi primul adversar stângaci pe careBute îl va întâlni de la Sergey Tatevosyan, în 2007. Mi-am făcut planul pentru fiecare repriză. Mi-am făcut bine strategia şi suntconvins că voi câştiga”, a spus,sigur pe el, Bute.

Meciul vieţii pentru Magee

Deşi este profesionist din 1999, adversarul lui Bute nus-a mai bătut niciodată cu o centură atât de importantă pe masă. Din 38 demeciuri, Magee a câştigat 34 şi a pierdut de trei ori, ultima oară în faţa luiCarl Froch, în 2006. Dacă voi câştiga acestmeci, viaţa mea se va schimba total. Sunt pregătit pentru Bute, e cel mai bundin categorie, dar voi încerca să-l combat”, a afirmatnord-irlandezul la conferinţa de presă.

În joc e şi centura WBC

Pe lângă titlul mondial deţinut în prezent de Bute, ceidoi se vor bate şi pentru centura WBC Silver, care îi va asigura învingătoruluititlul de challenger al versiunii WBC, unde campion este momentan Carl Froch.Britanicul este implicat în turneul Super Six, unde mai participă Andre Ward,Arthur Abraham şi Glen Johnson. La final, câştigătorul va pleca acasă cucenturile WBC şi WBA. Până atunci, Bute ar putea boxa împotriva danezului MikelKessler, fost campion mondial, undeva în toamna acestui an. Kessler va fiduminică dimineaţă la Montreal pentru a urmări gala de la Centre Bell, iarnegocierile pentru un meci vor începe la scurt timp după încheierea ei.

Bute plăteşte bursa adversarului

Campionul român va încasa nu mai puţin de 2 milioane dedolari din partea postului american Showtime pentru acest meci, primul dintr-oserie de trei, conform contractului semnat în toamnă. Din aceşti bani, Bute varămâne cu 1,2 milioane de dolari. 10% din bani au ajuns deja în buzunarul luiBrian Magee, conform acordului dintre părţi.

Viorel Simion debutează pentru Interbox

După Leonard Doroftei, Lucian Bute, Adrian Diaconu şi JoJo Dan, un alt pugilist încearcă să dea lovitura la Interbox. Neînvins în cele12 meciuri disputate până acum la profesionişti, Viorel Simion se va bate lacategoria superpană cu mexicanul Pedro Navarrete (26-10-3) într-un duel carepoate fi decisiv pentru cariera sa. Canadienii de la Interbox sunt decişi să îlajute pe viitor dacă vor fi mulţumiţi de prestaţia sa. Vreau să calc pe urmele lui Bute. Sunt sigur că mexicanul nu îmi va sta în cale.În doi ani aş vrea să devin campion mondial”, afirmăSimion.

Rămas fără centurădin cauza lui Bute, Berrio şi-a anulat meciul

Încadrul galei de la Montreal trebuia să lupte şi columbianul Alejandro Berrio,cel pe care Lucian Bute l-a făcut KO în 2007 şi i-a luat titlul mondial. Berrio(32-5-0) ar fi trebuit să îl întânească pe Renan St Juste în co-main-eventulgalei, dar meciul a fost anulat în ultimul moment.

Programul meciurilor:

Categoria supermijlocie, 12 reprize:

Lucian Bute (România, 27 victorii - 0 egaluri – 0înfrângeri) - Brian Magee (Irlanda, 34-3-1)

Categoria superpană, 10 reprize:

Viorel Simion (România, 12-0-0) - Pedro Navarrete (Mexic,26-10-3)

Categoria semimijlocie, 10 reprize:

Vanes Martirosyan (american de origine armeană, 28-0-0) -Bladimir Hernandez (Mexic, 18-4-0)

Categoria superpană, 10 reprize:

Benoit Guadet (Canada, 22-2) - Adrian Verdugo (Mexic,17-3-1)

Categoria semimijlocie uşoară, 8 reprize:

Pier Olivier Cote (Canada, 14-0-0) - Michael Lozada(Mexic, 37-7-1)

Categoria cocoş, 8 reprize:

Sebastien Gauthier (Canada, 19-2-0) - Jovanny Soto(Mexic, 31-9-1)

Categoria grea, 4 reprize:

Colin Fish (Canada, debut) - Mike Buccanan (Canada,0-1-0)

Categoria semigrea, 4 reprize:

Schiller Hippolote (Canada, debut) - Patrick Tessier(Canada, 4-12-2)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-12

Mai multe imagini:
Lucian Bute îşi apără centura mondială pentru a 7-a oară. Totul despre meciul cu Brian Magee
zoom
Lucian Bute îşi apără centura mondială pentru a 7-a oară. Totul despre meciul cu Brian Magee
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image